VW Polo 1992 година парно
- ZEDYCUS
- Автомобил: VW Sharan 1_9 TDI
- Двигател: AUY 2001
- Контакти:
Re: VW Polo 1992 година парно
Да не пускам нова тема .Днес установих на моето Поло 2Ф,че по време на дълъг път около 150 км , клапата на парното не затваря и постоянно влиза топъл въздух.А врътката е сложена на студено,тоест е затворено парното.Имал ли е някой такъв случай.Как се оправя тази клапа и дали е клапа или нещо друго.А идва лято.
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ZEDYCUS написа:Да не пускам нова тема .Днес установих на моето Поло 2Ф,че по време на дълъг път около 150 км , клапата на парното не затваря и постоянно влиза топъл въздух.А врътката е сложена на студено,тоест е затворено парното.Имал ли е някой такъв случай.Как се оправя тази клапа и дали е клапа или нещо друго.А идва лято.
Масов проблем..
това е клапа но не на въздуха, а на охл. течност.. спира достъпа на топла течност до радиатора..
намира се отпред леко вдясно на волана.. в двг отсег. дебни маркучите..
сменя се само клапанчето.. ама само оригинални има,... и бяха нещо от порядъка на около и над 100 кинта...
- ZEDYCUS
- Контакти:
wili98 Масов проблем..
това е клапа но не на въздуха, а на охл. течност.. спира достъпа на топла течност до радиатора..
сменя се само клапанчето.. ама само оригинални има,... и бяха нещо от порядъка на около и над 100 кинта...
Мерси за инфото,все се надявах нещо да се е откачило но.... ,като имам време и пари ще се разтърся по магазините(моргите) .Че то тая пролет ме чака каре,кормилна щанга и задни пружини.Много тежка зима ще се окаже
ZEDYCUS написа:... ме чака каре,кормилна щанга и задни пружини.
Защо кормилна щанга и задни пружини?
Ако имаш леко чукане като завъртиш волана(много малко)-това не е от щангите а от рейката...ама няма смисъл да се прави.Леко се пристягат болтовете(под филтърната кутия)и продължаваш напред
Пружини-да не си счупил някоя?Да не би да си за амортесьори?От мойте наблюдения в/ъ 2Ф-ти ще си първия който ще сменя задни пружини
- ZEDYCUS
- Контакти:
chy
Заглавие: Re: VW Polo 1992 година парно Отговори с цитат
ZEDYCUS написа:
... ме чака каре,кормилна щанга и задни пружини.
Защо кормилна щанга и задни пружини?
Ако имаш леко чукане като завъртиш волана(много малко)-това не е от щангите а от рейката...ама няма смисъл да се прави.Леко се пристягат болтовете(под филтърната кутия)и продължаваш напред
Пружини-да не си счупил някоя?Да не би да си за амортесьори?От мойте наблюдения в/ъ 2Ф-ти ще си първия който ще сменя задни пружини
Ходих да стенд и ми казаха, че лявата кормилна щанга е износена и е отворила гумата на вън(а тая лявата няма реглаж капсулована е ).Рейката си я рециклирах миналата година и не е мръднала.Отделно като дам газ ,единствено тогава дърпа на дясно,на свободна и без газ не дърпа .Това ми казаха, че е от дясното каре ,то си и трака де.А за пружините ,май аз съм единствения дърводелец в Пловдив с поло 2
А и врати
- M_POLO
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: CBAB
при мен е сущото духа от горе и от долу и купето се загрява префектно 
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
wili98 написа:ZEDYCUS написа:Да не пускам нова тема .Днес установих на моето Поло 2Ф,че по време на дълъг път около 150 км , клапата на парното не затваря и постоянно влиза топъл въздух.А врътката е сложена на студено,тоест е затворено парното.Имал ли е някой такъв случай.Как се оправя тази клапа и дали е клапа или нещо друго.А идва лято.
Масов проблем..
Клапана го има и неоригинален - 60-тина пари, аз още не съм го сменил моя.
- ZEDYCUS
- Контакти:
lrlmodo
Заглавие: Re: VW Polo 1992 година парно
Клапана го има и неоригинален - 60-тина пари, аз още не съм го сменил моя.
Клапана го намерих в една морга за 20 лева и го смених вчера за 1 час.Не е трудно държи се на две болтчета 8мм и една скоба за маркуча,жилото на врътката се откача с отверка само се натиска надолу. Само дето са навряни в на кучето г..за .Бях стиснал и долния маркуч с клампа да не изчече антифриза.
Ето това е проблемния клапан с лостчето.
- minimiro
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
и оправи ли се, че аз на няколко места пробвах такива клапани, надуеш и си минава въздуха..... има нещо генерално сбъркано в тия коли 
Вече почвам да мисля, че нарочно е направено тъй, сакън да не се получава повишаване на налягането преди него или *ба ли зако.....
Вече почвам да мисля, че нарочно е направено тъй, сакън да не се получава повишаване на налягането преди него или *ба ли зако.....
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Мда я кажи, и аз чакам - да знам дали да търся
- ZEDYCUS
- Контакти:
Ще го снимам разглобения клапан ,има си една каналче през което явно трябва да минава въздуха ,ако има такъв във водната система.един вид за обезвъздушаване.Аз новия клапан го надувах и въздух леко минава като е затворен ,но вече парното си спира,няма вече жега.
http://www.molia-polzvaite-drug-host-za-snimki/v.php?p=u/2158 ... 948761.JPG Това са частите на клапана.Има две уплътнения ,които явно са се износили.
http://www.molia-polzvaite-drug-host-za-snimki/v.php?p=u/1932 ... 031809.JPG Тук е отворен клапана.
http://www.molia-polzvaite-drug-host-za-snimki/v.php?p=u/2355 ... 093326.JPG Тук е затворен ,но през каналчето си минава минимално количество вода или въздух .Не знам кое точно .
http://www.molia-polzvaite-drug-host-za-snimki/v.php?p=u/2158 ... 948761.JPG Това са частите на клапана.Има две уплътнения ,които явно са се износили.
http://www.molia-polzvaite-drug-host-za-snimki/v.php?p=u/1932 ... 031809.JPG Тук е отворен клапана.
http://www.molia-polzvaite-drug-host-za-snimki/v.php?p=u/2355 ... 093326.JPG Тук е затворен ,но през каналчето си минава минимално количество вода или въздух .Не знам кое точно .
- blueice
- Автомобил:
- Двигател:
Мисля че трябва да минава по малко вода през радиаторчето защото ще се разкисне лятото
.Преди година ми попадна чисто ново оригинално , и то си пускаще по малко въздух.Значи требе да си пуска.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”