VW Polo 1992 година парно

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
ZEDYCUS
Автомобил: VW Sharan 1_9 TDI
Двигател: AUY 2001
Контакти:

Re: VW Polo 1992 година парно

Мнениеот ZEDYCUS » Нед 29 мар 2009 17:55

Да не пускам нова тема .Днес установих на моето Поло 2Ф,че по време на дълъг път около 150 км , клапата на парното не затваря и постоянно влиза топъл въздух.А врътката е сложена на студено,тоест е затворено парното.Имал ли е някой такъв случай.Как се оправя тази клапа и дали е клапа или нещо друго.А идва лято.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Нед 29 мар 2009 20:30

ZEDYCUS написа:Да не пускам нова тема .Днес установих на моето Поло 2Ф,че по време на дълъг път около 150 км , клапата на парното не затваря и постоянно влиза топъл въздух.А врътката е сложена на студено,тоест е затворено парното.Имал ли е някой такъв случай.Как се оправя тази клапа и дали е клапа или нещо друго.А идва лято.

Масов проблем..
това е клапа но не на въздуха, а на охл. течност.. спира достъпа на топла течност до радиатора..
намира се отпред леко вдясно на волана.. в двг отсег. дебни маркучите..
сменя се само клапанчето.. ама само оригинални има,... и бяха нещо от порядъка на около и над 100 кинта...

Потребителски аватар
ZEDYCUS
Контакти:

Мнениеот ZEDYCUS » Пон 30 мар 2009 0:20

wili98 Масов проблем..
това е клапа но не на въздуха, а на охл. течност.. спира достъпа на топла течност до радиатора..
сменя се само клапанчето.. ама само оригинални има,... и бяха нещо от порядъка на около и над 100 кинта...

Мерси за инфото,все се надявах нещо да се е откачило но.... ,като имам време и пари ще се разтърся по магазините(моргите) .Че то тая пролет ме чака каре,кормилна щанга и задни пружини.Много тежка зима ще се окаже :D

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Пон 30 мар 2009 11:17

ZEDYCUS написа:... ме чака каре,кормилна щанга и задни пружини.

Защо кормилна щанга и задни пружини?
Ако имаш леко чукане като завъртиш волана(много малко)-това не е от щангите а от рейката...ама няма смисъл да се прави.Леко се пристягат болтовете(под филтърната кутия)и продължаваш напред :wink:
Пружини-да не си счупил някоя?Да не би да си за амортесьори?От мойте наблюдения в/ъ 2Ф-ти ще си първия който ще сменя задни пружини :shock

Потребителски аватар
ZEDYCUS
Контакти:

Мнениеот ZEDYCUS » Пон 30 мар 2009 16:50

chy

Заглавие: Re: VW Polo 1992 година парно Отговори с цитат
ZEDYCUS написа:
... ме чака каре,кормилна щанга и задни пружини.

Защо кормилна щанга и задни пружини?
Ако имаш леко чукане като завъртиш волана(много малко)-това не е от щангите а от рейката...ама няма смисъл да се прави.Леко се пристягат болтовете(под филтърната кутия)и продължаваш напред :wink:
Пружини-да не си счупил някоя?Да не би да си за амортесьори?От мойте наблюдения в/ъ 2Ф-ти ще си първия който ще сменя задни пружини :shock

Ходих да стенд и ми казаха, че лявата кормилна щанга е износена и е отворила гумата на вън(а тая лявата няма реглаж капсулована е ).Рейката си я рециклирах миналата година и не е мръднала.Отделно като дам газ ,единствено тогава дърпа на дясно,на свободна и без газ не дърпа .Това ми казаха, че е от дясното каре ,то си и трака де.А за пружините ,май аз съм единствения дърводелец в Пловдив с поло 2 :D .Доста плоскости е пренесло ,а преди това човека от който я купих ,в Карлово е пренасял лагери.
А и врати :D http://www.molia-polzvaite-drug-host-za-snimki/v.php?p=u/2001 ... 310068.JPG

Потребителски аватар
M_POLO
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: CBAB

Мнениеот M_POLO » Пон 06 апр 2009 5:48

при мен е сущото духа от горе и от долу и купето се загрява префектно :D

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Пон 06 апр 2009 11:20

wili98 написа:
ZEDYCUS написа:Да не пускам нова тема .Днес установих на моето Поло 2Ф,че по време на дълъг път около 150 км , клапата на парното не затваря и постоянно влиза топъл въздух.А врътката е сложена на студено,тоест е затворено парното.Имал ли е някой такъв случай.Как се оправя тази клапа и дали е клапа или нещо друго.А идва лято.

Масов проблем..

Клапана го има и неоригинален - 60-тина пари, аз още не съм го сменил моя.

Потребителски аватар
ZEDYCUS
Контакти:

Мнениеот ZEDYCUS » Вто 07 апр 2009 17:09

lrlmodo

Заглавие: Re: VW Polo 1992 година парно
Клапана го има и неоригинален - 60-тина пари, аз още не съм го сменил моя.

Клапана го намерих в една морга за 20 лева и го смених вчера за 1 час.Не е трудно държи се на две болтчета 8мм и една скоба за маркуча,жилото на врътката се откача с отверка само се натиска надолу. Само дето са навряни в на кучето г..за .Бях стиснал и долния маркуч с клампа да не изчече антифриза. :D

Ето това е проблемния клапан с лостчето.

Изображение

Потребителски аватар
minimiro
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот minimiro » Вто 07 апр 2009 22:37

и оправи ли се, че аз на няколко места пробвах такива клапани, надуеш и си минава въздуха..... има нещо генерално сбъркано в тия коли :)

Вече почвам да мисля, че нарочно е направено тъй, сакън да не се получава повишаване на налягането преди него или *ба ли зако.....

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Сря 08 апр 2009 7:56

Мда я кажи, и аз чакам - да знам дали да търся

Потребителски аватар
ZEDYCUS
Контакти:

Мнениеот ZEDYCUS » Сря 08 апр 2009 9:05

Ще го снимам разглобения клапан ,има си една каналче през което явно трябва да минава въздуха ,ако има такъв във водната система.един вид за обезвъздушаване.Аз новия клапан го надувах и въздух леко минава като е затворен ,но вече парното си спира,няма вече жега.
http://www.molia-polzvaite-drug-host-za-snimki/v.php?p=u/2158 ... 948761.JPG Това са частите на клапана.Има две уплътнения ,които явно са се износили.

http://www.molia-polzvaite-drug-host-za-snimki/v.php?p=u/1932 ... 031809.JPG Тук е отворен клапана.

http://www.molia-polzvaite-drug-host-za-snimki/v.php?p=u/2355 ... 093326.JPG Тук е затворен ,но през каналчето си минава минимално количество вода или въздух .Не знам кое точно .

Потребителски аватар
blueice
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blueice » Чет 09 апр 2009 20:16

Мисля че трябва да минава по малко вода през радиаторчето защото ще се разкисне лятото :lol: .Преди година ми попадна чисто ново оригинално , и то си пускаще по малко въздух.Значи требе да си пуска.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”