Въпрос + да се похваля с новата ми кола!

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
Garchev
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос + да се похваля с новата ми кола!

Мнениеот Garchev » Сря 08 апр 2009 11:50

Фаровете може да ти се струва, че светят слабо също ако не са регулирани :beer
Честита придобивка :applause:

Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Мнениеот Uneek » Сря 08 апр 2009 12:25

Първо честито на колежката, изглежда супер колата, да си я кара със здраве

Mury написа:П.С.Все пак не дойде да видиш моето Поло,ма всеки сам си решава,аз и без тва май се отказах засега да го продавам,никой не го оценява просто :banghead: :banghead:

Споко колега, ще му дойде времето и на твойто. Между другото отдавна съм го харесал от "Продава" за брат ми, той след 2-3 месеца ще навърши годините за книжка и ще му търся някаква първа кола :) Ако не си го продал до тогава живи и здрави ще го погледнем :beer

Bluedog
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bluedog » Сря 08 апр 2009 13:11

Честито и от мен! (отново :wink: )
Относно фаровете - действай в следната последователност и спри там където вече си доволна от ефекта:
1.Реглаж на фаровете
2.Нови хубави крушки - филипс Blue Vision или Vision Plus има ги в едно магазинче до парка Заимов - дето Евлоги Георгиев се забива в Данаил Николаев/ако ти е удобно/
3.Почистване на рефлекторите /незнам как е при Полото, дали стъклата са лепени или на щипки, нека запознатите колеги те осведомят/
4.Релета /питай Ваското 1/
5.Ксенон
Относно тежкия волан: гумите ти са доста по-стари от 3 години :wink: , освен това са 175. Така, че изчакай до смяната им и тогава си прави изводи за сервото. Помоли колегите да те посъветват какъв размер гуми да сложиш при положение,че ще караш колата ненатоварена и почти само градско.

И последен съвет : стига си сравнявала Полото с Аудито, че няма да ти е лесно mhihi

MAPTA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MAPTA » Сря 08 апр 2009 13:18

Мъри, предпочитах колата ми да е нов внос, затова и не дойдох за твоята. Гледахме 2 коли от собственици и се отчаях-невероятни кочини. За мен , като жена търговският вид на стоката ИМА значение. Горублянските поне в това отношение са супер! Не , че не и направих пълна автомивка-пране на салон, миене на двигател + пастиране и т.н. всички глезотии за които можете да се сетите! :lol:
Колата ми на "живо" изглежда по-добре отколкото на снимките, салона е като чисто нов , абе накратко СУПЕР И СЕ КЕФЯ! Дано и с това серво и фаровете се справя и всичко ще е ОК! Нашият майстор също много я хареса и каза , че дори компютъра му е изписал тези километри , които ми пише на таблото/133000/ :lol:

Като кавахте за размера на гумите, като отворя капачката на резервоара и пише три различни размера гуми, кой е най-подходящият за тези коли. Сегашните ми гуми са 175/60/13цола.

siso92, волана не вие, а утре ще погледна това което казваш.

Marto_Polo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_Polo » Сря 08 апр 2009 13:26

MAPTA написа:[ дори компютъра му е изписал тези километри , които ми пише на таблото/133000/ :lol:

Като кавахте за размера на гумите, като отворя капачката на резервоара и пише три различни размера гуми, кой е най-подходящият за тези коли. Сегашните ми гуми са 175/60/13цола.

За километража той показва каквото пише в компютъра, и мойта я взех на 131к, явно всички ги връщат на толкова :lol:

Гумите на мойта бяха 175/65/13, но тъй като са малко нестандартен размер и са по скъпи аз карам с 165/70/13.

MAPTA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MAPTA » Сря 08 апр 2009 13:34

Marto_Polo, моята кола няма бордови компютър , ако това имаш предвид!

Потребителски аватар
doc_j
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doc_j » Сря 08 апр 2009 13:57

Ксенонче, ксенонче за фарчетата :applause: :applause: :applause:

Marto_Polo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_Polo » Сря 08 апр 2009 16:18

MAPTA написа:Marto_Polo, моята кола няма бордови компютър , ако това имаш предвид!

Не компютъра на колата, не бордови. Там от където майстора ти е видял че пише толкова. Дисплея на таблото от там взема информацията, т.е. неможе да са различни показанията.

MAPTA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MAPTA » Сря 08 апр 2009 16:22

Е, явно може!Аз не разбирам, но за да ми го каже и то въодушевено, значи не е така както ти казваш! Иначе защо ще ми обръща внимание на нещо , което отдавна съм видяла.
Нека и други по-компетентни се изкажат.

Goldorak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Goldorak » Сря 08 апр 2009 19:27

Честита колица, колежке!!!! :beer

Да си я караш със здраве и безаварийно! :D

siso92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот siso92 » Чет 09 апр 2009 8:54

Marto_Polo написа:
MAPTA написа:[ дори компютъра му е изписал тези километри , които ми пише на таблото/133000/ :lol:

За километража той показва каквото пише в компютъра, и мойта я взех на 131к, явно всички ги връщат на толкова :lol:

Гумите на мойта бяха 175/65/13, но тъй като са малко нестандартен размер и са по скъпи аз карам с 165/70/13.

Така е и при мен,взех я със 175/60/13-това е размера по документи,но понеже са скъпи отпред сложих 165/70/13 и същият размер,трябва вече,ще сложа и отзад.

MAPTA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MAPTA » Чет 09 апр 2009 13:01

Мерси на Bluedog за изчерпателният отговор! :lol: Нещо вчера не го бях видяла. Реглаж на фаровете всеки майстор ли може да прави?

Bluedog
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bluedog » Чет 09 апр 2009 15:13

MAPTA написа:Нещо вчера не го бях видяла. Реглаж на фаровете всеки майстор ли може да прави?

Ами има два варианта с уред /не всеки майстор го има/ и на стена, но трябва да е тъмно а сега се стъмва късно и сервизите не работят.
Уредът обикновено го имат в пунктовете за годишен технически преглед. Мини в пункта на Радиал преди моста Чавдар в посока Сточна гара и ги питай.

Потребителски аватар
Mury
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mury » Чет 09 апр 2009 18:29

MAPTA написа:Мъри, предпочитах колата ми да е нов внос, затова и не дойдох за твоята. Гледахме 2 коли от собственици и се отчаях-невероятни кочини. За мен , като жена търговският вид на стоката ИМА значение. Горублянските поне в това отношение са супер! Не , че не и направих пълна автомивка-пране на салон, миене на двигател + пастиране и т.н. всички глезотии за които можете да се сетите! :lol:
Колата ми на "живо" изглежда по-добре отколкото на снимките, салона е като чисто нов , абе накратко СУПЕР И СЕ КЕФЯ! Дано и с това серво и фаровете се справя и всичко ще е ОК! Нашият майстор също много я хареса и каза , че дори компютъра му е изписал тези километри , които ми пише на таблото/133000/ :lol:

siso92, волана не вие, а утре ще погледна това което казваш.

Разлика от кола до кола,е от земята до небето,но ти си решаваш :да: :да: Успех :да:

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Вто 14 апр 2009 16:38

Колежке .... сервото на Ауди-тата е най мекото което може да съществува .. на мен лично ми е неконфортно да е толкова лек волана .. карал съм няколко аудита, да не говорим че на 100 или А6 (от първите) е наистина най най най мекото и неудобно!
Не се опитвай да сравняваш полото със което и да е Ауди ... просто защотото е няколко калси Под него .. а и няма смисъл ... Сега ти прави впечатление че е тежко, но след няколко месеца ще "заякнеш" и ще ти се струва лекичко ... не се коси ми си карай колата и си свиркай ... а като остареее доволно я мсеняш с нов аи това е ... за 4000лв толкоз!
За фаровете бих препоръчал osram Coll Blue или Osram Night Braker .... доста прилична цена за качествотото което получаваш! цената трябва да е около 10-13лв за крушка ... размерът е Н4 :)

Поздрави

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”