vw polo 1,9 d въпрос за радиаторчето на парното
vw polo 1,9 d въпрос за радиаторчето на парното
здравейте може ли някой да ми каже как се сменява радиаторчето на парното дали трябва да се сваля цялото табло и ако се сваля таблото дали има някакъв чалъм покрай аербеците мерси предварително
-
Marto_Polo
- Автомобил:
- Двигател:
Re: vw polo 1,9 d въпрос за радиаторчето на парното
Таблото се сваля на 100%. Потърси има теми за смяната. За въздушните възглавници, тъй като трябва да свалиш волана за да свалиш таблото май трябва да си откачил акумулатора.
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
акумулатора, задължително ! после таблото се държи на два болта лявата и дясната част на таблото.
Волана ако не е с еърбек, ясно е , махаш бибитката, после болта.... и така, иначе с еърбека, отстрани на волана се бърка с една крива отверка и се натискат едни пружини и се сваля предната част на волана.
Кастофона сваляш ... около скоростния лост разглабяш ....
Абееее ... с една дума ЧЕСТИТО!
Волана ако не е с еърбек, ясно е , махаш бибитката, после болта.... и така, иначе с еърбека, отстрани на волана се бърка с една крива отверка и се натискат едни пружини и се сваля предната част на волана.
Кастофона сваляш ... около скоростния лост разглабяш ....
Абееее ... с една дума ЧЕСТИТО!
vw polo 1.9tdi 1998g. demontaj tablo
здравейте може ли някой да ми каже форум в който има подробно описание за демонтаж табло на поло 1.9тди 1998г. ако някой е срещал моля да ми пише благодаря !!!
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
А като свалиш онжи джоб под пасажерския аербег,няма ли достатъчно място да се бръкне и да се извади радиаторчето
viewtopic.php?t=67903&highlight=%E2%E5%ED%F2%E8%EB%E0%F2%EE%F0//url
viewtopic.php?t=67903&highlight=%E2%E5%ED%F2%E8%EB%E0%F2%EE%F0//url
-
Marto_Polo
- Автомобил:
- Двигател:
Anbuch написа:А като свалиш онжи джоб под пасажерския аербег,няма ли достатъчно място да се бръкне и да се извади радиаторчето![]()
Не става
Смяната е бая играчка и на мен ми отне един цял ден. До обяд разглобявах, след обяд сглобявах. В един момент се чудех ще успея ли да я събера както е била
Та прави се следното:
1. Сваляш жабката (темата дето ти е дал Anbuch
2. Сваляш волана и километража
* за еърбеците да откачих акумулатора и го закачаш яак като я събереш
3. Сваля се средната конзола - радиото, врътките за парното и барчето което отива до скоростния лост
4. Сваля се таблото - две болтчета има отстрани от към вратите с тапички и две болтчета от към двигателя - трябва да подигнеш изолационната кора. За едното трябва да легнеш под колата а другото от горната страна
5. Като освободиш таблото трябва внимателно да откачиш всички кабели са хванати със пласмасови щипки и да извадиш таблото
6. Вече се вижда кутията на радиаторчето на парното
* мойта е с климатик и двете кутии бяха хванати с скоби та бая зор видях докато извадя скобите от към предната недостъпна страна за да мога да отворя кутията на радиаторчето
7. Като отвориш кутията опитай да я свалиш и измиеш защото после ще ти мерише известно време от антифриза
8. Сменяш радиаторчето и събираш по обратния ред
Успех
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”