Смяна на шарнир и тампони
Смяна на шарнир и тампони
Колеги, предварително се извинявам за тъпия въпрос ама все пак да питам. Преди известно време смених шарнир ,един преден и два задни тампона, та въпроса ми е , трябва ли след това да мина стенд. Относно цените; шарнир - 36лв. 2 тампона задни по 12 и един преден по 8 лв,труд - 40лв. Частите ми ги купува мяйстора, за това питам нормална цена ли е?
- Бързият
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Смяна на шарнир и тампони
Не си писал каква е колата .
- Vilik
- Автомобил: S4
- Двигател:
Щом са сваляни шарнирите се ходи на реглаж на предницата.
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
ако не сте развивали по макферсона, и не сте сваляли носачи и не сте развивали щанги , ако просто сте извадили стария и сте сложили новия, без да бутате нищо, не ви трябва стенд...
- M_POLO
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: CBAB
АЗ извърших почти същата процедура та относно реглаж да ми кажете горе долу ориентировъчна цена?
Свалиха ми и двата носача , за да сменят тампоните. Майсторът ми каз, че не е неоходим реглаж , защото се сваляли само тампоните,но след като смени и шарнира...? Знам ли?
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
щом са сваляли носачите ходи си на реглаж. Не се прави реглаж зарад туй че си с нови тампони и шарнир, а се прави реглаж заради това че са развивани болтове с които се настройва предницата
- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
аз съм на принципа че щом се сменя нещо по предницата се минава стенд
- Бързият
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
xalerrelax написа:аз съм на принципа че щом се сменя нещо по предницата се минава стенд
И това е абсолютно правилно . Тъй като при всяка смяна на каквото и да е по предницата , новата част стои по различен начин а оттам се променя и геометрията . Дори и да "не дърпа" след смяната , при скорост 100 км/ч да речем , нещата ще са различни
До автора : цените за частите ми се виждат високи . Разбира се зависи от марката , но все пак шарнира е 15-20 лева , тампоните 10-15 лева (двата за носач) . За сметка на това работата е малко , само 40 лева за тия неща си е малко според мен .
В Ауто+ тампоните са съответно по 6 и по 8 лв. задните, а за шарнира не знам, но при всички положения разликата е очевидна. А стенда явно е неизбежен.
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
M_POLO написа:АЗ извърших почти същата процедура та относно реглаж да ми кажете горе долу ориентировъчна цена?
30-40лв - при тебе е необходим само ако сменяш накрайниците.
При 86C шенкела и макферсона са в едно и там няма какво да се корегира
Естествено, ако колата дърпа наляво/дясно или нещо друго нередно - ходи да я видят

- M_POLO
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: CBAB
lrlmodo написа:M_POLO написа:АЗ извърших почти същата процедура та относно реглаж да ми кажете горе долу ориентировъчна цена?
30-40лв - при тебе е необходим само ако сменяш накрайниците.
При 86C шенкела и макферсона са в едно и там няма какво да се корегира![]()
Естествено, ако колата дърпа наляво/дясно или нещо друго нередно - ходи да я видят
мерси колегата точно това е че ми тегли наляво на дусно а и май не съм ходил от както съм у купил 2 год и половина някъде там...
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”