Намаляване оборотие на Вентилатора в купето при настъопване

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Намаляване оборотие на Вентилатора в купето при настъопване

Мнениеот Koksan » Сря 17 юни 2009 0:48

Колеги ... искам да се допитам дали го има това при вас или имам някакъв проблем???
Когато колата работи с климатик ... като я понастъпя малко ... да ускори повечко .... и примерно вентилатора на купето е на 3 ... се чува как рязко му падат оборотите когато му стане зор на двигателя и след това ако върна газта .. веднага се увеличват до нормални стойности.

Това при вас так али е или имам някоя слаба маса или нещо заминало?? ама грешки натрупани няма в колата???

Потребителски аватар
Polo_AFH
Автомобил: VW Passat B4
Двигател: 1Z 1.9 TDI 90hp 1995

Re: Намаляване оборотие на Вентилатора в купето при настъопване

Мнениеот Polo_AFH » Сря 17 юни 2009 0:58

Колега, мога само да ти предложа да си провериш клемите на акумулатора, а също така и тези на динамото да не би да са окислили и да не правят добър контакт. :012:

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Сря 17 юни 2009 9:10

не , не падат оборотите 1,4 АЕХ , пуснат ли е климатика, просто става от 60 коня , 50 коня.... Иначе си държи обороти вентилатора в купето , може и да имаш проблемче по тоците.

Потребителски аватар
superemo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот superemo » Сря 17 юни 2009 9:16

freestyler911 написа:не , не падат оборотите 1,4 АЕХ , пуснат ли е климатика, просто става от 60 коня , 50 коня.... Иначе си държи обороти вентилатора в купето , може и да имаш проблемче по тоците.

А бе да попитам аз климатика не е ли 2kw, т.е. около 3 hp ?

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Сря 17 юни 2009 9:32

нямам идея , ще те излъжа, просто аз такова чувство имам , чувал съм че е 7 киловата но това са просто налучквания, не съм търсил по справочници... Моята доста се спъва с климатик особенно в ниските обороти ... и при потегляне , под 2к просто не е същото както без климатик.И като карам градско ме дразни яко. Иначе на магистралата почти не се усеща, колата що годр пак толкова си върви, като го спра е малко повече но нищо здраве да е .....

Потребителски аватар
kojuharov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kojuharov » Сря 17 юни 2009 12:51

Погледни си четките на динамото. Може би не зарежда както трябва и от там тръгва целият проблем. Ако ти падат оборотите на вентилатора, вероятно имаш пад на напрежението от акумулатора. Това може да се получи в следствие на некачествен акумулатор или динамо. Друг вариант е да ти идва малък акумулатора. Аз когато си взех колата имах някакъв 45 А и запаля ли двигателят интериорната ми лампа пресвяткаше, но не при палене ами при запален двигател. Сложих си 65 А и всичко се уреди. Е естествено дойде и проблемът с динамото което заводско е направено да зарежда 45А, а аз трябва да зареждам с него 65 А. Смених и динамто и всичко е ок. Нямам гаснене на цд-то при палене или мигане на лампата. Това е моят съвет, но имай на предвид, че ако съм прав може да има последствия ако не намериш бързо решение на въпроса. Надявам се да съм полезен.

П.С. Динамо с същата конструкция много трудно се намира.

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Сря 17 юни 2009 14:49

Акумулатора е 52Аh VARTA по книжка си е такъв ... и зарежда прилично 13,6 Волта! Ще погледна явно да сменя четките да видим какво ще стане ... иначе ре;е регулатора си работи добре! :)

Потребителски аватар
Milanski
Автомобил: VW Golf 4 110
Двигател:

Мнениеот Milanski » Сря 17 юни 2009 16:13

Колега това 13.6 волта на празен ход с включени или с изключени консуматори го замери . Понеже без консуматори на празен ход трябва да е някъде около 14 волта може и малко повече . Ако е при включени консуматори значи е що годе добре .

Потребителски аватар
kojuharov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kojuharov » Чет 18 юни 2009 9:58

Да знаеш ако е 13,6 на празен ход не е добре. Не казвам, че от там е задължително проблема с оборотите на перката, но да си знаеш не е добре на празен ход трябва да ти е 14,3-14,5. Много колеги казват, че нямало никакво значение, но не е вярно. Има си диапазона на изменение на напрежението, който при нарушаване води до проблеми в електрониката.

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Пет 19 юни 2009 20:46

ТАКА!!!

Пуловерчето се оказа със счупена Четка на Генератора ... от две .. останала едната ... та от преди няколко часа вече е с нови четки и Реле регулатор HUCO ... частта я взех за 35лв :) ... маайсторлъка си беше от мен ... след малко отивам на тестове :))

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”