проблем с климатик евентуално
-
pepi8309
- Автомобил:
- Двигател:
проблем с климатик евентуално
здравеите колеги.имам следния проблем с поло 1.4aex-при включване на перката на мотора се включва и климатика.махнах бушоните на климатика от модула му за управление,но той пак се включва.от какво може да е.мерси предварително
- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
Re: проблем с климатик евентуално
Ще цитирам един колега, който ми е помагал в моя тема. Той имаше същия проблем:
Можеш да му пишеш на ЛС за повече инфо.
Търси проблема в един от двата диода
did написа:При мен мотора е АЕЕ,климатика е "Diavia" съответно монтиран в Италия допълнително, компесора е Сейко и т. н.Когато купих голфа, климатика беше зареден и при включване работеше идеално.Ненормалното беше,че всеки път когато температурата се повишеше и перката включваше, независимо от изключеното положение на бутона на климатика, той започваше да работи и по никакъв начин не можеше да се изключи докато въртенето на перката не спре.След много четене и опити установих , че единият от двата диода в блока за управление на климатика /закрепен е на левия лонжерон между акумулатора и разширителния съд/ просто не е включен в схемата. Някой е сметнал, че може и без него.По този начин няма кой да раздели информацията към нормално отворените контакти на пусковото реле.
Можеш да му пишеш на ЛС за повече инфо.
Търси проблема в един от двата диода

-
pepi8309
- Автомобил:
- Двигател:
Re: проблем с климатик евентуално
мерси колега.малко по късно ще пробвам и ще пиша какво става
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”