Здравейте, на скоро се сдобихме с ноВичко Поло от магазина.
Двигателчето е най-евтината възможна версия - 3 цилиндъра 1,2 куб. 60 к.с.
Колата е като тази: http://www.nikoyman.snimka.bg/album.php ... d=11641493
Та въпросите ми са следните:
1. Този двигател е инжекцион нали? Като е на принудителен празен ход дава ли моментен разход 0, че няма бордови компютър?
2. Тези от магазина казаха първа смяна на маслото на 10 000 км. Това не се ли прави малко по-раничко с първото масло?
3. За сега я караме между 3000 и 4000 оборота макс. Нали не идват с разработван двгател от завода?
4. Има ли нещо друго с което трябва да се внимава при този модел?
Съвети при първонач. експлоат. и разработване на нов автомоб
- wierdo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Съвети при първонач. експлоат. и разработване на нов автомоб
Доколкото аз мога да ти дам някакъв съвет.
В магазина на дачия ми казаха като купувах една нова, първите 1000 км да не превишавам 3000 оборота. Не че има някаква опасност, но ако евентуално стане нещо я закачали и гаранцията отпадала ако е вървяла в лютеницата. Така или иначе не се е стигало до там
Мотора има едно улягане на елементите, дори като е нов. Не е нужно да го караш чак бабешката, но с една идея по-полека, поне първите няколко хиляди. А за маслото, Вие ако искате си го сменете и на 5000 км. Производителя препоръчва на 10000 км. но няма да Ви върне ако отидете да го смените на 8000 км.
Успех.
В магазина на дачия ми казаха като купувах една нова, първите 1000 км да не превишавам 3000 оборота. Не че има някаква опасност, но ако евентуално стане нещо я закачали и гаранцията отпадала ако е вървяла в лютеницата. Така или иначе не се е стигало до там
Мотора има едно улягане на елементите, дори като е нов. Не е нужно да го караш чак бабешката, но с една идея по-полека, поне първите няколко хиляди. А за маслото, Вие ако искате си го сменете и на 5000 км. Производителя препоръчва на 10000 км. но няма да Ви върне ако отидете да го смените на 8000 км.
Успех.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”