странно тресене Поло 93 1.0
- M_POLO
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: CBAB
странно тресене Поло 93 1.0
Здравеите колеги имам странен проблем с моито Полце.. симених си гумите но тресенето пак се появява и наи много се усеща на 90. Според мен е или крива джанта или крива гума. Ако някои може да ми помогне ще съм благодарен!
- anonimko
- Автомобил:
- Двигател:
Re: странно тресене Поло 93 1.0
Колега правилно си се оринтирал щом е постоянно тресенето е крива гума или джанта опитаи и друго щом при 90 е наи-осезаема пробваи следното при тая скорост като започне да тресе натисни съединителя и ако изчезне тресенето погледни тампони на двигателя и ск кутия.Мужду другото да не пускам нова тема при мен се появява тресене при принудителен празен ход при около 40 на трета и 60 на четвърта като подмине тия километри изчезва ходих къде ли не тръгнаха от криви гуми или джанти през предница съединител и стигнаха до стъпково моторче това го прави при мене независимо с кои гуми съм зимни или летни.Полото е 1.6 АЕЕ
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
M_POLO написа:....
Разменяй ги предни - задни заедно с джантите. Ако има промяна ще усетиш
ако е от тях. Отпред ли е? Аз имах силно тресене от 80 до 90 км/ч . Оказа се тампон на заден амортисьор,но когато натисках колата надолу ,си се чуваше как тропа.
anonimko написа:.....
А,на сегашното ми поло ,като работи на праен ход на место и го форсирам,между 2000 и 2250 оборота се тресеше много силно. При отворени врати се виждаше как се люшкат. След смяна на свещите, нещата се оправиха
- Angel Stavrev
- Автомобил: VW Polo 86c 2f
- Двигател: AAU 1994
ОФФ-Извинете но това е прекъсване а за тропането мисля че наи правилно е да смениш разменигумите като ги сложих отзад но не халотично а примерно предна лява/задна лява но за прекасване може да се привери като го натовариш..
- anonimko
- Автомобил:
- Двигател:
Не вярвам да е от свещите те са на около 1000км-Дензо и кабели Беру сменени комплект.
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Щом тресе при висока скорост е крива гума или лош баланс.
Кривата джанта ще я усетиш при ниска скорост
Кривата джанта ще я усетиш при ниска скорост

- M_POLO
Благодаря колеги още утре ще разменя гумите да видя какво ще се получе ако не ще сменям гумите и джантите

- anonimko
- Автомобил:
- Двигател:
При мен проблема се реши -избягал ангренажен ремък с един-два зъба или при зацепването не е направено както трябва
добре че нямам газ да е гърмяла като ненормална и прекалено изпреварване на делкото .Благодаря на всички колеги
- M_POLO
Аз размених гумите и сега поизчезна тресенето, но започна да ми предръпва на една страна, което ме води до извода, че имам крива джанта пак ще пиша за край на решението на проблема БЛАГОДАРЯ ви!

-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
колега пиши какво е станало с твоето тресене отстрани ли го? аз имам същия проблем на 80 90 тресене на предницата в същия такт ми тресе и скоростния лост. изправях джантите но разлика няма така си даах парите. размених предни със задни пак тресе вече не знам какво да правя казаха ми че на полуоските имало баланси да не би да са се дебалансирали полуоските. пиши какво е станало с твоето поло
- bbboiko2004
- Автомобил: VW Polo 2f
- Двигател: 3f - 1993
колега те когато са ти слагали гумите не са ли балансирали джантите ??? Какви са били тия калпави майстори??? Аз винаги гледах освем баланс дали и гумата не бие НАГОРЕ,когато работех в една гумаджийница. Ходи си прегледай джантите и гумите в някои др серивз.
- M_POLO
щом си изправял джантите всичко е от гумите при мен поне беше така но си е неприятничко

- Pironski
- Автомобил: VW Golf II GTI 8V
- Двигател: PB
- Контакти:
Може да ти дърпа на една страна,ако ти е и по-мека гумата! 

-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
съмнявам се че е от гумите понеже сменях летните гуми с нови летни,със зимните също тресеще така ще пробвам с други джанти от едно приятелче ако тогава тресе къде според вас да търя проблема. освем полуоски и дискове има ли друг вариянт. колегата M_POlo ако това ти е полото на снимката изглежда голяма тупалка
- M_POLO
колегата M_POlo ако това ти е полото на снимката изглежда голяма тупалка[/quote]
Иска ми се да е то

Иска ми се да е то
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”