оборотомер-стрелката засяда,стъпково моторче? поло 6N АЕХ 96
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Re: оборотомер-стрелката засяда,стъпково моторче? поло 6N АЕХ 96
За дизелите сигнала за оборотите се взема от алтернатора ,ама на бензинките май,май не е от там ,а от датчика на хол. Компютъра брои прекъсванията от датчика на Хол , прави си сметките и хайде към таблото
- vaso18
- T.N.T.
- Автомобил:
- Двигател:
може аз съм с дизелче и затова може би се подлъгвам Re: оборотомер-стрелката засяда,стъпково моторче? поло 6N АЕХ 96
Anbuch написа:За дизелите сигнала за оборотите се взема от алтернатора ,ама на бензинките май,май не е от там ,а от датчика на хол. Компютъра брои прекъсванията от датчика на Хол , прави си сметките и хайде към таблото
значи значи може и датчик на хол да се окаже причината!,
странното е че понякога засяда на 2000 об и без значение дали подавам газ си стои стрелката на 1 ниво,после се раздвижва,също стои на високи обороти 1300 на празех ход,но само стрелката,не и оборотите на двигателя!
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Не исках да кажа това! Щом реалните обороти на двигателя са си нормални,значи проблема е някъде от кабела който излиза от компютъра до самата стрелка!Буксата която влиза в таблото е с 28 пина. Жичката на пин 27 ти е 90% сигурно че е за оборотомера (може и пин 7 да е ,вероятноста е 10% , но 100% е една от двете)
Това ако си със старото табло до 11.97г
Иначе аз бих започнал с разглобяване на таблото да видя дали има нещо очевадно
Anbuch написа:Не исках да кажа това! Щом реалните обороти на двигателя са си нормални,значи проблема е някъде от кабела който излиза от компютъра до самата стрелка!Буксата която влиза в таблото е с 28 пина. Жичката на пин 27 ти е 90% сигурно че е за оборотомера (може и пин 7 да е ,вероятноста е 10% , но 100% е една от двете)
знам я буксата,свалял съм го 1ж,звучи логично-наистина работи нормално самоя мотор,предстои да го свалям пак таблото,ще видим,но дори и в кабела да е проблема-разправия ми се струва
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”