Как да източа спирачната течност ?
Re: Как да източа спирачната течност ?
Аз си подмених течността при vasskoto1. Той направи точно това - източи течността от казанчето , свали го, изми го, монтира го отново, напълни го с новата течност, зави друга капачка с извод към който включи компресора, и започна да обезвъздушава. Човека каза че 1 литър е напълно достатъчен за подмяна и промивка, даже ми остана малко. В резултат на тази операция имаш промита и обезвъздушена система за 15 мин.
- gsisport
- Автомобил:
- Двигател:
Ако може и аз да попитам.Става ли да почна да обезвъздушавам постепенно от всички пробки и да доливам нова течност в казанчето, мисля че като потече новата а то ще се познае всичко ще е ОК.
- webdude
- Автомобил: Ford Mondeo MK3
- Двигател:
tisho_tch написа:На казанчето е ДОТ4 това добре, но колата е докарана от "ботуша" а и цвета не е зелен, жълт, или син а е мътно сив - затова искам да го изхвърля всичкото. Колата е без АБС така че и ДОТ5 не е изключено да е било. ОК, значи ще рискувам и ще сменя цялата с ДОТ4. Малко с количеството се обърках защото тук: пише че е 2 литра, но щом сте сменяли и казвате че е литър - толкова по-добре
Кой е този сайт ?
- tisho_tch
- Автомобил:
- Двигател:
нека някой колега да каже, че аз го загубих (пазя си само този jpg)
-
Marto_Polo
- Автомобил:
- Двигател:
Аз също мислех да източа цялата система и да продухам с компресор, но един приятел ме посъветва да източа само течността от казанчето, да долея новата течност и да започна с обезвъздушаване на задно дясно, задно ляво, предно дясно и предно ляво колело докато не потече от новата течност. Какво ще кажете за този метод?
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”