Здравейте,
Значи преди 2 дни получих едно поло, което ще карам известен период от време. Преди седмица то излезна от сервиз(беше на брат ми), където му казаха, че колата е супер и няма проблем. Оказа се, че термостата е паднал някъде и колата си караше без него. Това го оправих, след като след 30 км можех да пипам двигателя с гола ръка.... Супер, само че има и още някой проблем - колата губи обороти и гасне самосиндикално. Имам предвид, че при спиране на светофар или нещо подобно трябва да припомпваш газта, за да може да не угасне. Много неприятно! Също така при смяна на скоростите, когато е на по-ниски обороти също гасне между предавките и трябва да я палаш със съединителя. Също толкова непирятно. Погледнах, че въздушния филтър е фиктивна величина там, имайки се предвид, че е умрял мнооого отдавна. Прочетох, че хора с този проблем са се оправили като са почистили дроселовата клапа и аз ще направя същото утре. Имам и друг проблем - парното духа топло само на краката и стъклото. От други места не. Предполагам, че това ще е нещо дребно, което трябва да се настрои, но като не знам кое не ми се разглобява табло само, за да проверя. Та ще съм много радостен ако може да ми помогнете в тези ми проблеми.
Благодаря Ви предварително.
Някой и друг проблем с поло '91
- grinddisko
- Автомобил:
- Двигател:
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
сега , първо кажи с какъв двигател си 1.1 , 1.3 , карбуратор , моно , пълна инжекция, а това за оборотите...газова уредба имаш ли? трябва да се проверят: датчик на хол, свещи , кабели , бобина, капачка и палец на делкото, температурен датчик
а колкото до духалките на парното-те така са направени-нищо им няма, духа топло само на стъклото и краката
а колкото до духалките на парното-те така са направени-нищо им няма, духа топло само на стъклото и краката
- bbboiko2004
- Автомобил: VW Polo 2f
- Двигател: 3f - 1993
- grinddisko
- Автомобил:
- Двигател:
здравейте,
Значи колата е 91ва и е с двигател 1.05л. не съм напълно сигурен, но си мисля, че е с карбуратор. На бензин си е и не е била слагана газ никога, до колкото знам. Значи вчера успях без особени проблеми да стигна от Пловдив до Варна с колицата. Проблема обаче започна тази сутрин. Тотално отказване да седи запалена. А ако остане това ще е примерно на 300-400 оборота и двигателя се мъчи много. Почистих клапата на дросела, но забелязах друго нещо, че тя изобщо не се помръдва. Седи отворане нон стоп. Видях в някоя друга тема, че пише че са я навивали от някаква макара, но при мен изглежда, че е като капсолован механизма. Най-забавното е, че в момента съм и супер зле с парите, та ако може да ми кажете някакви съвети да погледна нещо сам или ако не поне някой добър сервиз, където си разбират от работата във варна. Благодаря Ви предварително момчета
Значи колата е 91ва и е с двигател 1.05л. не съм напълно сигурен, но си мисля, че е с карбуратор. На бензин си е и не е била слагана газ никога, до колкото знам. Значи вчера успях без особени проблеми да стигна от Пловдив до Варна с колицата. Проблема обаче започна тази сутрин. Тотално отказване да седи запалена. А ако остане това ще е примерно на 300-400 оборота и двигателя се мъчи много. Почистих клапата на дросела, но забелязах друго нещо, че тя изобщо не се помръдва. Седи отворане нон стоп. Видях в някоя друга тема, че пише че са я навивали от някаква макара, но при мен изглежда, че е като капсолован механизма. Най-забавното е, че в момента съм и супер зле с парите, та ако може да ми кажете някакви съвети да погледна нещо сам или ако не поне някой добър сервиз, където си разбират от работата във варна. Благодаря Ви предварително момчета
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Това с гасненето е голяма мистерия. Имах подобен проблем и нищо не помагаше докато не смених свещите
Други пък след почистване на дросел се оправят. Трети са направо за нова клапа, на четвърти им играят номера датчиците, а има случаи и на вода в горивото...
Като цяло това е беля с много възможни причинители. Потърси компетентно мнение в сервиз за диагностика.
За парното мога само да ти кажа да не си го слагаш на сърцето
Този автомобил има топло духане само на краката и на стъклото. Големите правоъгълни духалки винаги си веят студено. Фабрично е и ще трябва да се примириш
Други пък след почистване на дросел се оправят. Трети са направо за нова клапа, на четвърти им играят номера датчиците, а има случаи и на вода в горивото...
Като цяло това е беля с много възможни причинители. Потърси компетентно мнение в сервиз за диагностика.
За парното мога само да ти кажа да не си го слагаш на сърцето
Този автомобил има топло духане само на краката и на стъклото. Големите правоъгълни духалки винаги си веят студено. Фабрично е и ще трябва да се примириш
- grinddisko
- Автомобил:
- Двигател:
- grinddisko
- Автомобил:
- Двигател:
grinddisko написа:....И като гледам форума доста често срещан. От това което прочетох обаче изгледа...
Едно съветче- в повечето случаи,това което четеш за проблеми с Поло...теб не те касае
Твойто е карбурация-няма датчици,комп,МПХ и темподобни скъпоструващи нововъведения
Ако не пали колата ти-или няма бенз,или няма ток
Дросели,мросели-не бараш...само караш и се кефиш....
Ти си щастливец
grinddisko написа:
Имам и друг проблем - парното духа топло само на краката и стъклото. От други места не.
ключа има три позиции-стъкло,под и "лице"
няма как да направиш нещо различно....
Както Вили98 писа-има нещо сбъркано в тея коли...
(като завъртиш ключа в третата позиция-мооооже и да усетиш лек топъл повей от страничните духалки...)
- M_POLO
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: CBAB
Re: Някой и друг проблем с поло '91
аз имам подобен проблем но при мен са температурни датчеци сутрин ми прекъсва леко докато загрее след 70 С работи перфектно
- bbboiko2004
- Автомобил: VW Polo 2f
- Двигател: 3f - 1993
ама вие не четете ли тои каза че след реглаж на карба се е оправил
, М_POLO ти с какъв двигател си ?
, М_POLO ти с какъв двигател си ?- M_POLO
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: CBAB
bbboiko2004 написа:ама вие не четете ли тои каза че след реглаж на карба се е оправил, М_POLO ти с какъв двигател си ?
1.043 mono
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”