Бензинов филтър , датчици?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Бензинов филтър , датчици?

Мнениеот freestyler911 » Пон 06 апр 2009 21:26

Та смених го тоя горивен филтър, сложих Бош (21 лв. от Ауто +).Колата осезаемо върви повече, стария филтър почти не пропускаше, надувах го с уста... голяма мъка...
Въпроса ми е , има ли датчик по бензинопровода, който да следи налягането на бензина, и компютъра да е дал грешка бензинова помпа, и има ли някакви други последствия относно запушения бензинов филтър ??
От запушен филтър гори ли бензинова помпа, щото мойта си бръмка сега доста с по високи обороти (по леко) ?
Какво е приблизително налягането по бензинопровода, и може ли да избие бензин от скобичките на самия филтър ????

Благодаря !

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Re: Бензинов филтър , датчици?

Мнениеот Anbuch » Пон 06 апр 2009 23:03

Налягането е към 3 бара (не е никак малко). След като си го сменил е добре от време на време в началото да го поглеждаш дали няма следи от изпарен бензин по филтъра (личи си ).Той бързо се изпарява и не прави локвички под колата като излиза помалко от скобичките. Датчик за налягането на бензин незнам да има. Има регулатор за налягането му , но той не е електрически ,а се управлява чрез вакум. Помпата изпомпва около 1 литър бензин в минута(много повече от колкото в действителност харчи колата).Нейната работа е да вдигне определено налягане в системата и да го поддържа. След това вече идват инжекторите,компютрите и грешките според мен. Компютъра приема за константа налягането на бензина и знае за колко време трябва да държи отворен един инжектор за да мине през него необходимото количество бензин за образуването на идеалната горивната смес.

Потребителски аватар
freestyler911

Мнениеот freestyler911 » Вто 07 апр 2009 7:15

е значи освен това че колата не върви, други поражения не предизвиква тоя филтър?
А относно това че тормози бензиновата помпа? (поне аз мисля че я тормози)

Иначе скобичките ги стегнах доста, те моите са с болтчета , стягах, после проверявах на ръка дали мога да ги измъкна, после пак стягах, после запалих колата и стоях отдолу да гледам какво се случва,после за веки случай попритегнах пак...
Дано не капе, пак ще го гледам тия дни, че тоя филтър дето купих завършва накрая с тръбичка обикновенна, а тоя дето свалих накрая на тръбичката си имаше ръбче

vvk79
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vvk79 » Нед 12 юли 2009 13:45

при двигател ПФ има датчик за налягането на бензина само че незнам точно неговото действие ако някой е запознат моля да каже

Потребителски аватар
freestyler911

Мнениеот freestyler911 » Пон 13 юли 2009 9:27

vvk79 написа:при двигател ПФ има датчик за налягането на бензина само че незнам точно неговото действие ако някой е запознат моля да каже

Благодаря колега, смяната беше преди време, и мина успешно,на АЕХ няма датчици и се сменя лесно на канал. Струва 22 лева филтъра на Бош. Аз лично почувствах огромна разлика след смяната, колата просто тръгна!

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”