Историята е следната:
Оня ден се прибирам от работа и спирам пред магазина до нас жената да напазари.
Гася я и след 5 минути и 50 греди в опити да я запаля не иска - въртене, въртене, въртене - нанайси.
След 3,5 часа, отиваме с комшията с въже и чисто нов акумулатор. Викам "Айде, преди да я закачаме, да пробвам за всеки случай да я запаля". Е - запали от раз, мама и деб@
Прибрах се аз, сложих си новия АЦ Делко - палих я, гасих я, палих я, гасих я - няма грижи. Викам си мръсния стар акумулатор беше - да, ама не
Ставам вчера, палим без проблеми и отивам на работа. Гася я и викам "Чекай да отворим капака, да си видя новия акумулатор". Ако се сещате на него има едно "око", което трябва да свети зелено, ако всичко е ток (поне така разбрах), е при мене както се сещате - нанайси зелено (нищо не свети).
Викам си: "Бе като минем 30-40км сигурно че се зареди...
Мина работния ден качваме се със жената в колата - на същия филм повторението
Викам й: "Ставай да се махаме от тоя боклук и да си хващаме бакшиш, ама айде да пробвам за 21 път" - Е, запали...
Отивам към рибарския, като по пътя съм я форсирал като за последно - не че ми е прекъсвала и нещо друго, ама за всеки случай. Спирам пред рибарския, като я оставям да работи. Влизам, тамън си земах червеи и захранки и звъни телефона - жената: "Слънце, колата изгасна..."
Излизам от магазина, влизам в колата - 36 опита да запали - не, спрях един човечец и го помолих да ми даде ток, човека даде ток - същата греда. Само я избутах на тротоара, напсувах я 52 пъти, спрехме си един бакшиш и се прибрахме дома. Добре, че се овладех на време - идеше ми да й скачам по ламарините на гадната кошница.
Днеска ще я дърпаме с комшията до някой сервиз в близост до Красно село.
Аз на прима виста си мисля за алтернатор, ама дано да не е...
- бензин в колата имам поне 10 литра.
- оттечки допреди 5 месеца нямах.
- колата не ми даде никаква шибана индикация, че ще откаже 2 пъти за 2 дни.