2F отказа тотално да запали (несигурно решение - палец)

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

2F отказа тотално да запали (несигурно решение - палец)

Мнениеот nosex » Съб 25 юли 2009 8:06

Колеги, ебати кофтора мръсен - за 2 дни 2 пъти ме остави на пътя :banghead:

Историята е следната:
Оня ден се прибирам от работа и спирам пред магазина до нас жената да напазари.
Гася я и след 5 минути и 50 греди в опити да я запаля не иска - въртене, въртене, въртене - нанайси.
След 3,5 часа, отиваме с комшията с въже и чисто нов акумулатор. Викам "Айде, преди да я закачаме, да пробвам за всеки случай да я запаля". Е - запали от раз, мама и деб@ :evil:
Прибрах се аз, сложих си новия АЦ Делко - палих я, гасих я, палих я, гасих я - няма грижи. Викам си мръсния стар акумулатор беше - да, ама не :screwy

Ставам вчера, палим без проблеми и отивам на работа. Гася я и викам "Чекай да отворим капака, да си видя новия акумулатор". Ако се сещате на него има едно "око", което трябва да свети зелено, ако всичко е ток (поне така разбрах), е при мене както се сещате - нанайси зелено (нищо не свети).
Викам си: "Бе като минем 30-40км сигурно че се зареди... :shock "

Мина работния ден качваме се със жената в колата - на същия филм повторението :shock
Викам й: "Ставай да се махаме от тоя боклук и да си хващаме бакшиш, ама айде да пробвам за 21 път" - Е, запали...
Отивам към рибарския, като по пътя съм я форсирал като за последно - не че ми е прекъсвала и нещо друго, ама за всеки случай. Спирам пред рибарския, като я оставям да работи. Влизам, тамън си земах червеи и захранки и звъни телефона - жената: "Слънце, колата изгасна..." :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:
Излизам от магазина, влизам в колата - 36 опита да запали - не, спрях един човечец и го помолих да ми даде ток, човека даде ток - същата греда. Само я избутах на тротоара, напсувах я 52 пъти, спрехме си един бакшиш и се прибрахме дома. Добре, че се овладех на време - идеше ми да й скачам по ламарините на гадната кошница.

Днеска ще я дърпаме с комшията до някой сервиз в близост до Красно село. :evil:

Аз на прима виста си мисля за алтернатор, ама дано да не е...
- бензин в колата имам поне 10 литра.
- оттечки допреди 5 месеца нямах.
- колата не ми даде никаква шибана индикация, че ще откаже 2 пъти за 2 дни.

Последна промяна от nosex на Съб 25 юли 2009 12:57, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Re: 2F отказа тотално да запали

Мнениеот lrlmodo » Съб 25 юли 2009 10:30

Бобина, комутатор, датчик на Хол, клема на контактния ключ, аларма, комп
Вариантите са много, но със сигурност проблема е електрически и със сигурност не е в акумулатора :wink:

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Re: 2F отказа тотално да запали

Мнениеот groznika » Съб 25 юли 2009 11:38

В красно село се намира прословутия сервиз на не безизвестния доктор по VW-тата Ваското1 :)
Горещо ти препоръчвам да му биеш една жица и да се разберете да я види.

Ето кое, как, защо и кога при Васето:
viewtopic.php?f=13&t=6022

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: 2F отказа тотално да запали (несигурно решение - палец)

Мнениеот nosex » Съб 25 юли 2009 12:56

Благодаря за вариантите и съветите, колеги lrlmodo и groznika.

Та... нещата имаха следния развой:

Запалихме колата на комшията, взехме и въжето и спускайки се от Бояна по България си говориме какво, що и как е станало, и комшията вика: "Е сега, представи си да вземе и да запали... :shock ". Викам му: "Е те това ще е най-лошия вариант! :evil: " Еми така и стана, деба! :banghead:
Отиваме на "Гоце Делчев" пред рибарския, където я бех заебал и викам чакай да я пробвам - часовник Радо - пали и жми градо. Препцувах я отново около 5 пъти.
Комшото вика: Карай към пазара и аз по тебе - в случай, че изгазнеш. Без никакви грижи стигнахме до първия възможен ел. сервиз, за който се сетихме - веднага след светофара на Гоце Делчев и Цар Борис (посока Овча Купел), втората пряка вдясно - на самия ъгъл.
Спираме и почвам да обяснявам на пичовете, какво, как, кога, къде и т.н.
Единия пич вика: "Батко при работеща кола - ефекта е поразителен - нема откриване, дали е датчик, дали е Бог знае какво"
Замери човека зареждането на акумулатора - зарежда. Отвори и дистрибуторната капачка и оп - ебати загорелия палец / като каубойски тиган за пържен боб. Сменяме го - смяната с работа 20лв.) Последва пали, гаси, пали, гаси - без грижи.
Решението на проблема е временно, ама да видиме... :evil: Дано да е това :shock

Палих я и я гасих около 10 пъти след това - всичко 6 за сега :roll:

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Съб 25 юли 2009 19:42

Дано е от това проблема, аз лично се съмнявам :roll:
От палец ще прекъсва, меца ама няма да изгасне от раз - освен ако е тотално заминал де mhihi
Ти ще кажеш де :wink:

Потребителски аватар
bbboiko2004
Автомобил: VW Polo 2f
Двигател: 3f - 1993

Мнениеот bbboiko2004 » Пон 27 юли 2009 9:08

99% e бобината, на приятел с голф 3 ( същата бобина като нашата) точно това му правеше пали когато си посика решението бобина рамко за 78 лв от ерво07

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”