Проблем с температурата съмнения за водна помпа
- Gecatawe
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с температурата съмнения за водна помпа
Колеги, колата ми половерче 1.4 16В AFH 97г загря на 110градусчета.След опипване на маркучите горният беше горещ, а долният студен.Веднага купих термостат и го смених.След наливането на антифриза ефекта беше 0-лев.Парно нямам и отново загрява на 110 и гася че ме е страх да не прегрее.Чува се някакво странно стържене при агренажния ремък(около 2000 оборота се чува да стърже преди това и след го няма), възможно ли да ми е заминала водната помпа и на казанчето за водата влиза отгоре малко маркуче по което почти незначително отвреме навреме тече течността.Мисля си че ако е водната помпа, нецирколира водата (радиатора е студен)остава в малкия гръг и за това прегрява.Дайте някакви идеи какво да проверя за да съм сигурен че е помпата.
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
Re: Проблем с температурата съмнения за водна помпа
Gecatawe написа: по което почти незначително отвреме навреме тече течността.Мисля си че ако е водната помпа, нецирколира водата (радиатора е студен)остава в малкия гръг и за това прегрява.Дайте някакви идеи какво да проверя за да съм сигурен че е помпата.
Никъф малък кръг пич, върти се водата само на дифузия, водната помпа я няма никва, щом има и стържене, ходи дай 70-80 лева за помпа, дай още 50 за труд и си пееш. Не си играй с колата! По горното мъркуче дето влиза в разширителния трябва да си тече течността постоянно, ама винаги с един и същ интензитет!
п.п. Колко пъти я докара на 110 градуса
Ако е повече от това което си писал става страшно, може и гарнитурка да поддаде и глава да подкриви , и после става мадафака работата !- Gecatawe
- Автомобил:
- Двигател:
Еми към 5 6 пъти стига до 110 но истива доста бързо за около 10 мин. ама съм сигурен че главата не е крива и гарнитурата ме съмнява да я прогори мисля че е метална или се лъжа много.Утре отивам да купувам значи помпа, след твоето мнение по темата значи е помпата 100%.Благодарско колега за точния отговор.
- 4i4o-dido
- Автомобил: POLO 1.6 6N
- Двигател: AEA 1995
- Контакти:
За да си на 100% сигурен покарай малко без термостат-за лятото не е проблем.И аз скоро сменях водна помпа-но че са заминали лагерите и стърже това не означава че не върти.
- freestyler911
4i4o-dido написа:За да си на 100% сигурен покарай малко без термостат-за лятото не е проблем.И аз скоро сменях водна помпа-но че са заминали лагерите и стърже това не означава че не върти.
но не означава и че може да я кара така ! Не вкарвай колегата във филма "някъде по пътя софия-бургас съм и ми прегря колата, какво ли и е дали ще я оправя тука?"
Смени ш*баната помпа, не е милиони, дано двг не е пострадал!
За мен това си е немарливост! Съжалявам че го казвам!
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Добре де, махни капачката на казанчето и я форсирай - гледай дали водата вътре се върти, дали от малкия маркуч идва вода в казанчето. Ако идва начи помпата върти.
И за мене 99% е помпа
И за мене 99% е помпа
- Gecatawe
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги проблема е решен, оказа се водната помпа.Смених термостатчето но небеше от него (имам си вече 1 резервен) и отивам в магазина от който пазарувам авточасти (тази сутрин) и съм се приготвил да ми кажат хората някаква цифромания и момчето само ми каза 50лв (аз стоя еи така
) и веднага я купих.До сега я сменях (хората ще ме помислят за луд че несъм отишъл в някой сервиз) цял ден ми отне,ама аз на инат сам леко по леко и накрая щаслив, всичко работи чудестно.Турбината на помпата между другото извадих на парчета от които липсваха половината.Бърках хубаво в дупката но ненамерих други.Проблем ли е това ? и ако да какви могат да са последствията (турбинката е пластмасова).
П.С: казаха ми и познати да махна термостата, но щом е сложен трябва да си е там(обичам всичко да е на мястото си)ако не е от едно ще бъде от друго и така.Поздрави и благодарско за съветите.
П.С: казаха ми и познати да махна термостата, но щом е сложен трябва да си е там(обичам всичко да е на мястото си)ако не е от едно ще бъде от друго и така.Поздрави и благодарско за съветите.
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Няма по-голям кеф от тва сам да си оправиш колата
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
При източването на Антифриза не изпадна ли поне едно парче от турбинката?Преди смяната на помпата е било хубаво да направиш промивка на с-мата,при условие ,че са останали парчета.Дано да не се случи,но винаги има шанс да запушат магистрала или да блокират термостата в отворено положение.Късмет,Градски! 
- freestyler911
Gecatawe написа:Колеги проблема е решен, оказа се водната помпа.Смених термостатчето но небеше от него (имам си вече 1 резервен) и отивам в магазина от който пазарувам авточасти (тази сутрин) и съм се приготвил да ми кажат хората някаква цифромания и момчето само ми каза 50лв (аз стоя еи така) и веднага я купих.До сега я сменях (хората ще ме помислят за луд че несъм отишъл в някой сервиз) цял ден ми отне,ама аз на инат сам леко по леко и накрая щаслив, всичко работи чудестно.Турбината на помпата между другото извадих на парчета от които липсваха половината.Бърках хубаво в дупката но ненамерих други.Проблем ли е това ? и ако да какви могат да са последствията (турбинката е пластмасова).
Разгеле!!!! Ако си изкарал всички парчета, смисъл виждаш как се сглобява старата крилатка. Ако не си и имаш съмнения че не е излязло всичко вземи източи антифризя и промий хубаво, но беше хубаво да промиеш когато е отворена помпата!
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”