Проблем със съединител(явно)

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
jozef6
Автомобил:
Двигател:

Проблем със съединител(явно)

Мнениеот jozef6 » Съб 04 юли 2009 22:34

Здравейте колеги.
Тези дни съединителя ми започна да се прецаква.
На 1-ва трябваше да тръгвам с повече газ и цялата кола трепереше все едно ще гасне.
После като подам по рязко газ само се вдигат яко оборотите а колата набираше едвам едвам.
Мислех че ще изкарам още една седмица така (докато имам $) но уви.
Преди малко се прибирах и се прецака тотално...скоростите си влизат екстра но все едно не съм включил на
никаква скорост само си форсира и не мърда.Кажете си мнението целия комплект съединител ли е за смяна и колко горе долу колко ще ме оберат.Колата е поло 6н 1.6

Потребителски аватар
Gecatawe
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем със съединител(явно)

Мнениеот Gecatawe » Съб 04 юли 2009 23:20

При мен се беше скъсала главината на феродовия диск (получава се от яко ръчкане 1-ва до края...2-ра ...) и точно като при теб давам 1-ва и си стои на едно място ,смених всичко за да съм сигурен но уви...започна сега нещо да щрака на педала и като го отпускам леко нещо вие в кутията(а уж от както го смених си карам пенсионерската едвам едвам).... пари за комплекта между 250-300лв, 100лв феродов диск ЗАКС, лагер 30лв, и другия беше около 120лв..

Pencp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pencp » Пон 20 юли 2009 10:16

Имам един цял комплект на ЗАКС със кутията-/феродов диск,притискателен и аксиален лагер/ за Роло 6N/AEA 1,6 75к.с.,каран около 15 хил.км.Закса го сложих ,като купих Полото за да знам че имам нов съединител.След това го смених със такъв същия само че на "ЛЮК" ,защото полото започна да не включва скоростите и по-точно задната.Но се оказа че не е от съединителя а от автоматичното жило,което се беше прецакало тотално!Така,че съединителя ми е излишен,ако имаш интерес ми се обади-ще се договорим но ще ти го дам тънко,като за колега.Проблема в повечето случаи на половерите не е в съединителя а в жилата,които са скапани френски буклуци!Съединителите им са достатъчно здрави и надеждни.

Последна промяна от Pencp на Вто 21 юли 2009 12:48, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
tisho_tch
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_tch » Пон 20 юли 2009 19:18

Ако полото ти е 3-ка, и ти се е прецакал демпферния маховик значи имаш проблем - финансов (за около 1000лв) ...но дано да си късметлия :да:

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Пон 20 юли 2009 19:52

tisho_tch написа:Ако полото ти е 3-ка, и ти се е прецакал демпферния маховик значи имаш проблем - финансов (за около 1000лв) ...но дано да си късметлия :да:

:screwy :screwy :screwy :screwy :screwy :screwy :screwy :screwy

A ти вместо да плашиш човекот, наясно ли си кое поло е с демпферен маховик ???

Демпферния е на 1,9 SDI ок?

ей такъв като твоя

Потребителски аватар
tisho_tch
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_tch » Пон 20 юли 2009 20:14

Така е, не видях че в края на поста е писал и каква е колата. С хубави части мах. 450-500 лв и то с работата (60-100лв) ще се оправи :wink:

stivenj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stivenj » Пон 27 юли 2009 12:37

Колеги ако някой знае нещо по въпроса да помогне ,може ли да се замени маховика-демпферен,"гадината", много скъпа,с обикновен за Поло 1.9-Д-АЕФ мотор, и ако може да каже от кой модел на друг автомобил да е маховика и от кой да е феродовия,че чета из форумите от дне ,че можело при някои модели да се сложи обикновен маховик със съединител с пружини и гимнастиката ставала за по малко пари естествено .То ако имах нямаш да съм във форума ами направо в магазина и при майстора.

Потребителски аватар
tisho_tch
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_tch » Пон 27 юли 2009 16:47

http://www.valeoservice.com/html/bulaga ... F1B3C.html
само че е на английски, долу е комплекта който си взех аз, точно с тази цел да замени двойно масовия маховик, пише какви са предимствата му....а те са: 30% по-ефтин комплект и после 25% по-ефтина подръжка( маховика повече не се подменя)...досега 8000 км никакви проблеми

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Пон 27 юли 2009 18:04

stivenj написа:Колеги ако някой знае нещо по въпроса да помогне ,може ли да се замени маховика-демпферен,"гадината", много скъпа,с обикновен за Поло 1.9-Д-АЕФ мотор, и ако може да каже от кой модел на друг автомобил да е маховика и от кой да е феродовия,че чета из форумите от дне ,че можело при някои модели да се сложи обикновен маховик със съединител с пружини и гимнастиката ставала за по малко пари естествено .То ако имах нямаш да съм във форума ами направо в магазина и при майстора.

Увеличен товар върху и без това кекавата скоростна кутия. Аз не бих го направил , ... днес ок, утр ок, после тема във форума "търся си скоростна кутия"

Потребителски аватар
tisho_tch
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_tch » Пон 27 юли 2009 18:30

Ако се сложи какъв да е съвместим комплект разбира се че има някакви рискове, посочения комплект е изчислен и изработен специално да замени оригиналния от нашите половери, така че мисля можем да се доверим на инжинерите от Valeo, а и се спестяват доста кинти :да:

Потребителски аватар
eradev
Автомобил: HR-V
Двигател: D16W1

Мнениеот eradev » Пон 27 юли 2009 22:17

Колега, аз карам същото Поло 1,6 АЕА. Преди година сменях съединител комлект LUK и до колкото се сещам беше около 300 лв. Съединителя, който изкарахме също беше LUK. До момента никакви проблеми.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”