Показанието на Температурта на таблото?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
vaskom
Автомобил:
Двигател:

Показанието на Температурта на таблото?

Мнениеот vaskom » Пон 27 юли 2009 18:05

Здравейте колеги!
Преди една седмица смених датчика за включване на перката защото беше заминал и за малко да стане бела! :banghead: Смених и антифриза с Г12 от Порше София Изток,защото все още бях със син!Та ситуацията е следната : Полото е студено,паля го и карам километър показанието на температурата си стига 90 градуса и заспива.След известно време пада на 70 дори под тях карам още малко хоп и пак на 90!Направо полудях :banghead: !Спрях оставих я да рботи на място да видядали поне перката се включва и да включва се !Парното работи!Ей тази аномалия немога да сия обясня от какво може да е!Двата маркуча са топли,което ме навежда на мисълта,че термостата работи!Но защо се получава това с показанието на самото табло немога да си го обясня и ме чувърка отвътре!Ако някои може да окаже помощ или да даде мнение по въпроса ще съм мнооооого БЛАГОДАРЕН! :bowdown

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Re: Показанието на Температурта на таблото?

Мнениеот snupeca » Пон 27 юли 2009 18:33

Аз си го обяснявам така - караш, стигаш 90гр., включва се перката, температурата пада, но до 70гр. е много, при мен като се включи перката пада до 80гр. не повече, да не би перката да се включва директно на 2-ра степен?

Потребителски аватар
vaskom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskom » Пон 27 юли 2009 18:45

Благодаря за бързия отговор!
Аз не съм изяснил кога точно става това:както си е нормално съсътоянието на температурата 90 градуса ,но перката не се е включила изведнъж показанието пана на 70 дори под него!Стои си така известно време и после пак се качва на 90,но през това време перката не се включва!После пак пада на 70 оставям я да работи така на място и забелязвам че перката се включва но показанието си е все 70 и по малко!Така че аз си правя извода че не е от преохлаждане а нещо друго!? :roll:

Потребителски аватар
eradev
Автомобил: HR-V
Двигател: D16W1

Мнениеот eradev » Пон 27 юли 2009 18:54

термостата ти е постоянно отворен и като тръгнеш да се движиш под въздействието на въздушния поток температурата на течността пада до почти 70 градуса. Като се движиш по-бавно или стоиш на място колата загрява до нормални граници. Смени си термостата.

Daido
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Daido » Вто 28 юли 2009 21:28

Колега и аз мисля че е от термостата. Може би като ти отвори и не ти затваря. Моя така беше на далаг път стоеше на 70гр. и след няколко месеца затвори и нещеше да отвори и дигна градуси. Така че по добре ходи си смени термостата само че по малко от 25 кинта не дей да вземаш. Съвет от патил :banghead: .

Потребителски аватар
vaskom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskom » Сря 29 юли 2009 18:32

Много ви благодаря колеги за отговорите! :bowdown
Вчера Пътувах извън София и какво ми направи впечетление:Трагнах от София кам 19:00 часа и карайки ми го направи същия номер с показанието!На връщане тръгнах към 21:00 часа и вече не го правеше просто си заспа на 90 градуса!
Въпроса ми е такъв да ли има значение околната температура в цялата работа защото като тръгвах обратно вече беше значително по-хладно?На връщане си заспа като ангелче и не помръдна!Форсирах я вкарвах я в по високи обороти пусках я по инерция дори и то 2 , 3 километра но нямаше промяна!Стоеше си на 90 градуса!Явно жегата нещо я скапва по този вапрос!? :roll:

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Пет 07 авг 2009 16:34

Според мен си имал въздух в системата ... другят вариант е да имаш проблем с датчика. Трябва да се засече с VAGCOM и да се наблюдава температурата която се подава от датчика към компютъра на колата, прегледай самата букса на датчика да не е мръднала леко, ако трябва я почисти! СПоред мен говорим за Въздушен балон който бавно след карането на колата се е отстранен от системата ... погледни нивото на течността и карай!

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”