Винт за светене на стоповете
Винт за светене на стоповете
Здравейте, колеги, искам да си регулирам при какво натискане на педала на спирачката да ми светват стоповете,че в момента ми се струват много чувствителни. Дочух,че това се прави от регулиращ винт. Сега остана да разбера къде се намира винтът. Ако знаете, кажете къде е да го регулирам, пък ако се налага снимка ще бъда много благодарен
Колата е поло 2,92 година,бензин 1.0
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Re: Винт за светене на стоповете
До педала на спирачката е. Незнам да се регулира. Представлява един бутон (едно черно е ,ще го видиш като огледаш педала)
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Защо ще го регулираш - за тва е там да свети дори да докосваш педала!
- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
deocfc написа:Здравейте, колеги, искам да си регулирам при какво натискане на педала на спирачката да ми светват стоповете,че в момента ми се струват много чувствителни. Дочух,че това се прави от регулиращ винт. Сега остана да разбера къде се намира винтът. Ако знаете, кажете къде е да го регулирам, пък ако се налага снимка ще бъда много благодаренКолата е поло 2,92 година,бензин 1.0
по - добре е хората да те виждат че намаляваш и при най - лекото докосване на педала.
- lrlmodo
По принцип на някои марки има възможност за регулиране, но нз на полото дали е възможно
- eradev
- Автомобил: HR-V
- Двигател: D16W1
не го пипай, има вероятност някай да ти влезе в задницата, поради това, че малко по-късно са ти светнали стоповете.
Причината е,че още преди да натисна педала, само докато си държа крака на педала за спирачка и ми светват стоповете понякога, с което лъжа другите участници в движението, защото аз реално съм в готовност за спиране,но не спирам и не намалявам скоростта си. Все пак колата е стара и за да започне да намалява иска по-сериозно натискане с крак за разлика от новите автомобили 
- Dido_Petrov
- Автомобил: Polo 6N
- Двигател: 1.8 20VT
на 6N се регулира с издърпване на стерженчето на бутона съответно и натискане то само по себе си е на зъбчета и се намира точно над педала на спирачката предпокагам че на твоето няма да е много по различно
-
dkalfov
- Автомобил: corrado
- Двигател: pg
- Контакти:
deocfc написа:Причината е,че още преди да натисна педала, само докато си държа крака на педала за спирачка и ми светват стоповете понякога, с което лъжа другите участници в движението, защото аз реално съм в готовност за спиране,но не спирам и не намалявам скоростта си. Все пак колата е стара и за да започне да намалява иска по-сериозно натискане с крак за разлика от новите автомобили
Наистина не го пипай това,седи на рамото на педала и може да се регулира(с ограничителна гайка е)но наистина е идеята да ти светят стоповете а не някое Q да те свети тебе от към багажника,мое мнение
- lrlmodo
По-добре отрано да виждат че спираш, отколкото като е вече късно
Всички спирачни машинки са на тоя принцип.
А и щом си тръгнал да натискаш, значи ще спираш или нещо те притеснило в пътната обстановка - и човекът отзад требе да знае.
Не го пипай - още веднъж те съветвам
Всички спирачни машинки са на тоя принцип.
А и щом си тръгнал да натискаш, значи ще спираш или нещо те притеснило в пътната обстановка - и човекът отзад требе да знае.
Не го пипай - още веднъж те съветвам

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”