Вчера карах дълго по дъжда и приятеля ми които седеше отзаде каза 4е му е мокро под краката вдясно.
Днес качих колата на един канал и видях ,че долу има едни гумени тапи и едната е леко скъсана дали от там влиза и ако е от там от къде мога да си купя такива тапи .Колата е поло 6н 96г. 3 врати
Вода в купето Поло 6Н - РЕШЕНО
- sstyle
- Автомобил: Polo 6N
- Двигател: AEX 1996
Вода в купето Поло 6Н - РЕШЕНО
Последна промяна от sstyle на Пон 17 авг 2009 14:09, променено общо 1 път.
- unaffected
- Автомобил: VW Polo 6N
- Двигател: 1.6 AEE 1998
Re: Вода в купето Поло 6Н
Пролетта имах същия проблем. Ходих в Ауто+ - цената на 1 тапа беше 4.30 или 4.50(не помня точно). Нямаха в наличност и трябваше да чакам да поръчат и да дойдат от Германия. 10-ина дни. Понеже съм от В. Търново, ходих и във магазина на VW. Цената беше същата, но имаха 5 тапи в наличност. На мен ми трябваха точно 5, но прецених че няма да дам 20лв. за тапи.
Реших проблема по следния начин. Изрязах от тънка ламарина 10 кръгчета с диаметър 50мм и посредата по една дупка 4мм за едно болтче. Купих си един силикон (черен, за прозорци на автомобили и др. , струва6е към 8 лева). Действах по следния начин: ламаринка отдолу, силикон, ламаринка отгоре, стягам ги с болтчето и с гайка, замазвам със силикон отдолу и отгоре и стана много добре.
Дано успееш да решиш проблема.
Но според мен водата не е от тази дупка (все пак е хубаво да я запушиш), а от друго място:
отваряш капака, махаш лявата пластмаса, която е под чистачките и изчистваш каквото има (а сигурно ще има доста листа и клечки). Доста вероятно е водата да влиза в купето защото е запушена дупката за отичането към подкалника.
Реших проблема по следния начин. Изрязах от тънка ламарина 10 кръгчета с диаметър 50мм и посредата по една дупка 4мм за едно болтче. Купих си един силикон (черен, за прозорци на автомобили и др. , струва6е към 8 лева). Действах по следния начин: ламаринка отдолу, силикон, ламаринка отгоре, стягам ги с болтчето и с гайка, замазвам със силикон отдолу и отгоре и стана много добре.
Дано успееш да решиш проблема.
Но според мен водата не е от тази дупка (все пак е хубаво да я запушиш), а от друго място:
отваряш капака, махаш лявата пластмаса, която е под чистачките и изчистваш каквото има (а сигурно ще има доста листа и клечки). Доста вероятно е водата да влиза в купето защото е запушена дупката за отичането към подкалника.
-
John3V
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Вода от там, в количество да ти мокри краката едва ли може да влезе. По моята няма ни едно уплътнение и не влиза нищо.
Влиза или около заден десен (зад навигатора) стоп или търсиш по уплътненията на вратите.
Виж и тук.
Влиза или около заден десен (зад навигатора) стоп или търсиш по уплътненията на вратите.
Виж и тук.
- sstyle
- Автомобил: Polo 6N
- Двигател: AEX 1996
от тапите е днес ги сњалих и посредата нљмат гума напрањо дупки.Изреѕах малко гума и љ ѕалепих с силикон докато си купа тапи
мерси ѕа помошта
мерси ѕа помошта
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”