Свети АВS на таблото
-
Pencp
- Автомобил:
- Двигател:
Свети АВS на таблото
Колеги смених си спирачната течност в оторизиран сервиз на VW след което след около 2 седмици,на таблото ми светна ABS!След известно каране лампата гаснеше,но сега си свети постоянно и не иска да изгасва!Преди това съм нямал тъкъв проблем.Какъв може да бъде проблема-помагайте?!Да не би да са направили нещо в сервиза?Колата е VW Polo Classic-1.6AFT,74kW,11.99г.

- PuShE_
- Автомобил: Passat 3b5
- Двигател: AFN 1997
- Контакти:
Re: Свети АВS на таблото
провери накладките как са
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Малко вероятно ,но като са обезвъздушавали са ударили единият датчик на ABS-а ,но това е само една възможност.Най-добре е да отидеш на диагностика да се види каква грешка дава ABS-а (има поне 10-тина варианта да светне лампата). Като свети лампата просто нямаш АБС и толкова. Полото ти е с отделен сервоусилвател с помпа тъй ,че няма страшно. Старите АБС-си на VW заместваха сервоусилвателя направо с помпата на АБС-а ,но вече нещата не са такива и проблем с АБС-а не се отразява на нормалната работа на спирачките
-
Pencp
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем със спирачките наистина няма-функционират нормално,като изключим това че свети АBS-а!Наистина Polo-то е със отделно серво на ABS-а и има страхотно яки спирачки!Някой знае ли колко ще ми струва това удоволствие дето си смених течността в сервиз на VW,и сега ходя по-мъките?Там смениха течността с оригинална такава и с машина за изпомпване,за да не влизал въздух в системата!Колко струва евентуално този датчик,ако се окаже че е той?
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Невярвам и да са ти сложили спирачна течност DOT 5 която си е много хубава течност ,но крайно неподходяща за коли с АБС. За датчика не бързай ,малко вероятно е да са го прецакали щом по този начин са сменяли течноста. По принцип той от механичен удар трудно ще се повреди,по вероятното е да са го разместили (представлява обикновенна бобина в пластмасов корпус) Ако е счупен пластмасовия корпус (държач) може да се залепи със секундно лепило за пластмаса.
Абе ходи на диагностика хвърляме боб така
Абе ходи на диагностика хвърляме боб така
-
Pencp
- Автомобил:
- Двигател:
Понеже зумера издава също някакъв странен звук /пука при движение през дупки/,а сега светна и ABS-а,възможно ли е всичко това да е от клемореда на контактния ключ?Защото проблема със зумера още не съм го изчистил!Не искам да гадая но тази събота мисля да му отделя малко време,пък каквото излезе!
-
Pencp
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги,до ви кажа каква стана в крайна сметка с проблема!Значи,ударих рязко спирачки на един пясък и лампата угасна.АБС работеше защото педала ми "притресе"!Сега повече лампата не свети като дам на контакт!
- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Значи наистина имаш проблем с клеморедА!
) Трябва поне на контакт да свети! 
не се занимавай с този и онзи закарай колата в сервиз елкон на компа ще ти кажат.при мен беше помпата на абс.аз карам голф жена ми поло като твоето
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”