Първо се извинявам ако дублирам темата, но не успях да намеря друга такава.
Така полото е 3 врато 98 година, но коланите почти не се прибират въпросът ми е дали това се ремонтира или се сменят и ако се сменят от къде да си купя нови ?
благодаря предварително колеги.
Проблем с предпазните колани на поло 6N
Re: Проблем с предпазните колани на поло 6N
Имам същия проблем колега, предните ми колани даже на сила ги натиквам за да се приберат, за сметка на това задните се опъват като за последно... Най-вероятно оправия няма, освен със нови. 

- tisho_tch
- Автомобил:
- Двигател:
VW_Polo написа:Имам същия проблем колега, предните ми колани даже на сила ги натиквам за да се приберат, за сметка на това задните се опъват като за последно... Най-вероятно оправия няма, освен със нови.
на същото мнение...
-
silvesterjunior
- Автомобил:
- Двигател:
и аз има същият проблем с предните колани
Предполагам че вътре има някаква пружина която евентуално може да се натегне
Предполагам че вътре има някаква пружина която евентуално може да се натегне
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
така по темата значи бях закупил за старата кола колани от една морга в пловдив,проблема беше същия,решението просто,отворих ги внимателно защото вътре има пружина навита на спирала,незнам как се казва затова обяснявам като първолак
,натегнах тази пружина неси спомням в коя посока но вия ще видите като отворите,внимавайте че е под напрежение и ако изкочи щеви удари,така двата ми колана се прибираха без даги натиквам,сега се сетих ако имате ролетка там принципа е същия както на колана. 
,натегнах тази пружина неси спомням в коя посока но вия ще видите като отворите,внимавайте че е под напрежение и ако изкочи щеви удари,така двата ми колана се прибираха без даги натиквам,сега се сетих ако имате ролетка там принципа е същия както на колана. 
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
enigma79 написа:така по темата значи бях закупил за старата кола колани от една морга в пловдив,проблема беше същия,решението просто,отворих ги внимателно защото вътре има пружина навита на спирала,незнам как се казва затова обяснявам като първолак,натегнах тази пружина неси спомням в коя посока но вия ще видите като отворите,внимавайте че е под напрежение и ако изкочи щеви удари,така двата ми колана се прибираха без даги натиквам,сега се сетих ако имате ролетка там принципа е същия както на колана.
Eдин елементарен въпрос, как задържа пружината под по голямо напрежение докато сглобиш колана?
- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги няма натягане това нещо!Най много да си загубите цял ден стази простотия и ефекта ще е никакъв!
Аз така отворих единя колан,и като се разхвурчаха пружиния (тя е една,като от стар будилник-лентова такава пружина),после 2 4аса си играх да я навия и да я натъпча в кутииката й!Колко нерви изхабих,няма да ви кажа.И накрая нямаше никакъв резултат.Караите си така,или ако имате излишни пари в тая кризза ->нов механизъм!
Аз така отворих единя колан,и като се разхвурчаха пружиния (тя е една,като от стар будилник-лентова такава пружина),после 2 4аса си играх да я навия и да я натъпча в кутииката й!Колко нерви изхабих,няма да ви кажа.И накрая нямаше никакъв резултат.Караите си така,или ако имате излишни пари в тая кризза ->нов механизъм!
- KOCMOC
- Автомобил: VW PassaT B5 комби
- Двигател:
- sub4o
- Автомобил: Seat Ibiza
- Двигател: AUB 2003
Аз се опитах да ги разменя, но предния и задния меганизъм са различни. Не става!
Коланите не могат да се натягат
Разглобиш ли го може да стане по-зле и от преди.. Пружината е под напрежение вътре.. Ако толкова искате да имате стегнати колани вземете си други
На мен лично ми е по-добре да не ме стиска към седалката,а пък като го свалям му помагам по малко да се прибира 
На мен лично ми е по-добре да не ме стиска към седалката,а пък като го свалям му помагам по малко да се прибира 
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”