Проблем палене ПОЛО

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
niki_ts
Автомобил:
Двигател:

Проблем палене ПОЛО

Мнениеот niki_ts » Сря 19 авг 2009 12:16

Здравейте. От два дни имам проблеми с поленето на поло 6N 1,6 AEE. Давам на контакт таблото светва, но при следващият ход на ключа не се чува нищо. Нито върти нито издава някакъв звук просто тишина. Моля някой ако е имал подобен проблем да пише.
Благодаря предварително

mirro_21
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем палене ПОЛО

Мнениеот mirro_21 » Сря 19 авг 2009 16:29

колега,не съм имал такъв проблем,но съм със същия пустиняк.тва дето не чуваш нищо не е на добре.ида да ти замерят тоците и да ти прегледат връзките им,както и диягностика.комутатор,ак-латор,свещи,кабели,бобина...бе те знаят кво да видят. :да:
и моята нещо трудно пали и то през лятото,ма си върти.но при мен работата е само до изолирането на бобинката(поне аз така си мисля :Mr Green Fun )
добре де,а поне помпата чуваш ли я или нищо?

Потребителски аватар
milkonikolov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот milkonikolov » Сря 19 авг 2009 17:10

не е чак толкова страшно, пробвай да напънеш ключа (на запалване) с малко по-голяма сила и ако запали значи е от клемореда на стартерният ключ. Ако стане така както ти казвам обади се за повече инфо как се сменя тва нещо (не е никак трудно)

niki_ts
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niki_ts » Чет 20 авг 2009 12:08

Вчера откарах колата на майстор. Той я вдигна и установи, че не е електромотора. Премина на контактният ключ, след това каза, че е някакъв клеморед. Разбрахме се да го смени и днес да си взема колата. Обадих се преди час и се оказа, че не е и клемореда а нещо на ключа му е станало. Носили са часта на някакъв ключар за да каже дали може да се оправи или трябва да се смени целия патронник. Дано да е нещо по просто и да стане

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Чет 20 авг 2009 13:47

niki_ts написа:Здравейте. От два дни имам проблеми с поленето на поло 6N 1,6 AEE. Давам на контакт таблото светва, но при следващият ход на ключа не се чува нищо. Нито върти нито издава някакъв звук просто тишина. Моля някой ако е имал подобен проблем да пише.
Благодаря предварително

Един колега със Сеат 1,6 АЕЕ имаше същият проблем, но тук имаме много опитен ключар, който пренарежда клемореда, без да го сменя. А ако имаш имобилайзер може и да е от него.

Потребителски аватар
benzino
Автомобил: VW Polo 86c
Двигател: mix

Мнениеот benzino » Чет 20 авг 2009 14:07

Според мен проблема е от клемореда. И при мен беше същата работа... Около 10лв нов клеморед и към 20лв труда (освен, ако можеш сам да си свалиш волата и да смениш въпросната джаджа, която е на доста кофти място). До като разбера ква беше повредата 2 дена палех колата с кабеляците mhihi Доста странно ма гледаха околните хора :screwy , но те пък от къде да знаят :lol:

Потребителски аватар
eradev
Автомобил: HR-V
Двигател: D16W1

Мнениеот eradev » Пет 21 авг 2009 13:19

И моето правеше така като го взех, вече два клемореда съм сменил. Първия път е голям зор докато развиеш болтчето, което държи клемореда към кормилния прът. Просто свалихме пръта и болтчето не го сложихме на новия клеморед. Големи псувни отнесе този фъстък :Mr Green Fun Добре, че направихме така, понеже и той се прецака след наколко месеца. Втория го смених съвсем лесно, просто клемореда влиза на зъбчета и като се стиснат излиза. На старата Ибиза на жената също съм смеял клемореда, същия е като на полото. На него направо му отсякох със секача тази част, която е за болтчето, издърпах го и надянах новия.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”