Здравейте колеги,
бихте ли ми писали за някаква методика по която да настроя нулевото положение на 2те стрелки - искам при изключен контактен ключ стрелките да сочат 1вите си деления или поне да са близо до тях, понеже не отчитат вярно и след това. Проблема се появи след разглобяване на стъклото на таблото, когато ги допрях с него . Досега пробвах с ръчно преместване при изключен КК, но след 5..6тото вклщчване нулевото а и не само то състояние се отместват към по малки стойности напр. показва 70 градуса вместо 90.
показания температура и ниво гориво POLO 6N 1998
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
Re: показания температура и ниво гориво POLO 6N 1998
rosen1212 написа:Здравейте колеги,
бихте ли ми писали за някаква методика по която да настроя нулевото положение на 2те стрелки - искам при изключен контактен ключ стрелките да сочат 1вите си деления или поне да са близо до тях, понеже не отчитат вярно и след това. Проблема се появи след разглобяване на стъклото на таблото, когато ги допрях с него . Досега пробвах с ръчно преместване при изключен КК, но след 5..6тото вклщчване нулевото а и не само то състояние се отместват към по малки стойности напр. показва 70 градуса вместо 90.
като е изключено таблото, гледаш как точно стоят на едно оригинално (неразглабяно) табло и ги поставяш така, ако и след това не е наред, значи проблема не е в стрелките, и ако пробваш с друго табло и пак е така, просто работата е до настройка на компютъра...
-
rosen1212
- Автомобил:
- Двигател:
.. е оправих си оборотомера , затова го разглобявах, иначе зимата пак му махах стъклото и не съм имал проблеми с нулирането, тогава заради счупен лост от бутона за нулиране на дневния пробег. Особеното е че при изключен КК стрелките са освободени а понякога фиксирани с малка сила - та затова мисля че трябва да има последователност в действията, която досега не улучих.При включен КК обаче стрелките не поддават на леко побутване - но не съм ги насилвал.
Скоро пробвах възможностите на VAG COM не помня версията -от един колега е като за Pasat 4 но не открих в менюто възможност за "обучение" на приборите.
Проблема се състои със сигурност в разрегулиране на нулевото положение защото допреди да ги допра нямах такъв проблем.
Скоро пробвах възможностите на VAG COM не помня версията -от един колега е като за Pasat 4 но не открих в менюто възможност за "обучение" на приборите.
Проблема се състои със сигурност в разрегулиране на нулевото положение защото допреди да ги допра нямах такъв проблем.
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
A-a-a-a , тука има една тънкост......
Стрелките не се нагласят на първото им деление докато таблото е извадено от буксата си. Защото като я закачиш те мръдват малко. Нагласяш ги задължително докато то е закачено за буксата си и дори си дал на контакт !
rosen1212 , върти си стрелките на ръка спокойно докато ги нагласиш на нулите,няма да се счупят!
Стрелките не се нагласят на първото им деление докато таблото е извадено от буксата си. Защото като я закачиш те мръдват малко. Нагласяш ги задължително докато то е закачено за буксата си и дори си дал на контакт !
rosen1212 , върти си стрелките на ръка спокойно докато ги нагласиш на нулите,няма да се счупят!
-
rosen1212
- Автомобил:
- Двигател:
благодаря за отделеното време, днес май станаха - с изваждане и поставяне докато е на контакт - сега при включване на контакт малкото мърдане е в границите на 1вите деления (преди излизаше при всяко вкючване и така до 5ти я 6 тия път заемаха мн грешно отклонение ). Е пробвах до 3..4 пъти но мисля че стана
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”