Бърз въпрос за мотор на Поло и Ибица 1.0 50к. здрав ли е ?
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Бърз въпрос за мотор на Поло и Ибица 1.0 50к. здрав ли е ?
Ами влез в моите мнения и вероятно ще се откажеш 
maslinkov написа:Ами влез в моите мнения и вероятно ще се откажеш
Много ли е зле този мотор 1.0 50к.с. че всички ме съветват да го избягвам?
Ибицата със същия мотор като полото ли е ?
Ако обясни някой ще съм му много благодарен!!!
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
AER му е кода. Добро е моторчето, ама зависи как е стопанисвано /което ти няма как да знаеш - ако е от Италия-бягай, от Германия, Австрия-да, но при условие че не са го "завъртяли" по документи/Недостатъка му са тънките маслени магистрали, в алуминиев блок, в които маслото замръзва през зимата, клапата на маслената помпа се отваря и всичко нагоре от нея става на леш. При лоша подръжка пък от отлагания, магистралите се запушват и се получава същият ефект. Положителната му черта
е че е 1:1 заменяемо с 1,6 АЕЕ - не се сменят нито скорости, нито инжектор/клапа, нито компа.И Ибиза има със същия мотор - гледай кода. ALL 1,0, 50 кс, също е с алуминиев блок но за него не се е чуло нищо лошо за сега /и двата се слагат на Поло/Ибиза до края на 1999г/
maslinkov написа:AER му е кода. Добро е моторчето, ама зависи как е стопанисвано /което ти няма как да знаеш - ако е от Италия-бягай, от Германия, Австрия-да, но при условие че не са го "завъртяли" по документи/Недостатъка му са тънките маслени магистрали, в алуминиев блок, в които маслото замръзва през зимата, клапата на маслената помпа се отваря и всичко нагоре от нея става на леш. При лоша подръжка пък от отлагания, магистралите се запушват и се получава същият ефект. Положителната му чертае че е 1:1 заменяемо с 1,6 АЕЕ - не се сменят нито скорости, нито инжектор/клапа, нито компа.И Ибиза има със същия мотор - гледай кода. ALL 1,0, 50 кс, също е с алуминиев блок но за него не се е чуло нищо лошо за сега /и двата се слагат на Поло/Ибиза до края на 1999г/
Благодаря много за написаното!!!
А къде мога да го видя този код на колата пише ли го някъде?
Много ти благодаря още веднъж!

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Пише го колега когато отвориш багажника (5-тата врата) на колата и в дясно има лепенка на кестрите на колата и модела.
Ако го няма там... на талона на колата трябва да го има..!
Иначе както казаха колегите колата е малко слаба.. ако я правиш на газ направо не те виждам.. иначе ако си я караш на бензин е доста пъргава.. дано намериш нещо читаво! и да пратиш някой снимка да се порадваме и ние
Ако го няма там... на талона на колата трябва да го има..!
Иначе както казаха колегите колата е малко слаба.. ако я правиш на газ направо не те виждам.. иначе ако си я караш на бензин е доста пъргава.. дано намериш нещо читаво! и да пратиш някой снимка да се порадваме и ние

Момчета един съсед е с такава Ибица и каза че няма никакъв проблем с мотора.
Освен компресията какво друго според Вас е добре да и се провери на колицата преди купуването???
Освен компресията какво друго според Вас е добре да и се провери на колицата преди купуването???
miro82 написа:Момчета един съсед е с такава Ибица и каза че няма никакъв проблем с мотора.
Има си и добре гледани и съответно читави бройки
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
miro82 написа:Момчета един съсед е с такава Ибица и каза че няма никакъв проблем с мотора.
Аз не гледах друго освен каросерията.......

-
velizar987
- Автомобил:
- Двигател:
.
Последна промяна от velizar987 на Вто 18 сеп 2012 14:15, променено общо 1 път.
- RokFort
- Автомобил:
- Двигател:
Аз като ви чета мнения да вземам да продавам моята Сеатка ,че тя е точно с този мотор АЕР 1.0 50к.с..
Като цяло съм доволен от мотора,работи доста тихо но за съжеление малко нервно при по големи натоварвания ,извънграда 90-100км/ч нормално се пътува след това вече започва да се задъхва, аз съм го карал най много до 140км/ч и то веднъж ,все пак е 1.0.
Обслужването е странно скъпо на тоя мотор ,сменя се ролка ремък и водна помпа ,общо около 220лв са консумативите за труда незнам.
Моята я карам с Мобил супер 2000 10в-40 полу синтетика 68лв 4л. и за сега е добре.
Двигателя е на 160000км (по километраж) не я знам какъв внос е.
За разхода четох доста мнения ,че мотора харчел като по голям аз с 4.5-5л минавам 100км извънградско 5-6 макс 7 зависи от трафика в града ,може и аз да съм извратен но преди тази имах едно БМВ 316 и то гореше 10-12л/100км и сега тази ми се вижда икономична.
Това е колега няма лоша кола има зле подържана всичко е да си отваряш очите и можеби и до малко късмет.
Като цяло съм доволен от мотора,работи доста тихо но за съжеление малко нервно при по големи натоварвания ,извънграда 90-100км/ч нормално се пътува след това вече започва да се задъхва, аз съм го карал най много до 140км/ч и то веднъж ,все пак е 1.0.
Обслужването е странно скъпо на тоя мотор ,сменя се ролка ремък и водна помпа ,общо около 220лв са консумативите за труда незнам.
Моята я карам с Мобил супер 2000 10в-40 полу синтетика 68лв 4л. и за сега е добре.
Двигателя е на 160000км (по километраж) не я знам какъв внос е.
За разхода четох доста мнения ,че мотора харчел като по голям аз с 4.5-5л минавам 100км извънградско 5-6 макс 7 зависи от трафика в града ,може и аз да съм извратен но преди тази имах едно БМВ 316 и то гореше 10-12л/100км и сега тази ми се вижда икономична.
Това е колега няма лоша кола има зле подържана всичко е да си отваряш очите и можеби и до малко късмет.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”