Помощ, полото полудя...

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
digo_pl
Автомобил: omega V6
Двигател:
Контакти:

Помощ, полото полудя...

Мнениеот digo_pl » Нед 16 авг 2009 10:38

Докато пътувах, полото зе да прехълцва, първо го направи няколко пъти, след това започна да става нетърпимо, просто не можеше да се кара, взе и да гасне от време на време, на празен ход на място оборотите полудяваха и по някое време огасва. Като дам на контакт без да паля, оборотомера започваше да превърта, отидох в първия елкомаджия в Айтос(там закъсах), включва я на компютара и в крайна сметка нищо не можа да ми каже, някакво реле отпред издаваше много странни жужащи звуци, по едно време при един от опитите за палене гръмна много здраво от гърнето... просто колата полудя и както стана всичко изведнъж така се и оправи сама и още 300км гък не каза, се едно нищо не се бе случило... Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем, елкомаджията нищо не ми каза и ме прати да си ходя, че бързал... Полото е 96г. 1.6 75к. АЕЕ
Благодаря Ви!

Потребителски аватар
stelio_009
Автомобил:
Двигател:

Re: Помощ, полото полудя...

Мнениеот stelio_009 » Нед 16 авг 2009 11:05

и мойто поло е също като твойто, явно това дето е грамнало е правел проблема... сега абсолютно всичко ли ти бачка както трябва, това реле за ко служи

Потребителски аватар
digo_pl
Двигател:
Контакти:

Мнениеот digo_pl » Нед 16 авг 2009 11:09

ами, до колкото разбрах е свързано с бензиновата помпа, поне така ми каза "майстора" :bishop . Според него проблема бил в компютара... пф

Потребителски аватар
stelio_009
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stelio_009 » Нед 16 авг 2009 12:28

Моя съвет е да намериш хубав сервиз и да ти видят колата иначе може да стане по лошо... успех :D

mirro_21
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mirro_21 » Нед 16 авг 2009 16:58

колега и аз имам същата колица.не ми се е случвало това,но иди при ЕЛ механик да ти види и замери тоците.щом само се е оправило,значи някаде има оголено,разхлабено и тн.довечера за всеки случаи,кат се стъмни накараи някои да я форсира(на топъл двиг) и виж дали нещо светка от някаде.пипни тук там,размърдаи луличките,буксички,бушон4ета и тн.но си отиди на маистор,защото непостоянният ток може да ти доведе много по скъпи главоболия.(аз за 1 хлабава клема се здобих с нов дросел и комп)
нема да се плашиш,тея наште кошнички(АЕЕ),са си малко инати на тема ел инсталация
успех!
а забравих да те питам-да не би случаино тоя да е разкачвал ак-тора и след тва да се е оправила?(иди на диягностика да ти е мирна главата)

Потребителски аватар
digo_pl
Двигател:
Контакти:

Мнениеот digo_pl » Нед 16 авг 2009 20:21

Ами, разкачих си акомулатора, но не се оправи, от това, мина се поне 30-40мин. Утре ще търся оторизиран сервиз фолксваген в плевен и ще видим какво е, благодаря за съвета, ще пиша ако имам резултати...

mirro_21
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mirro_21 » Пон 17 авг 2009 16:55

аз не съм казвал,че ще се оправи след разкачването,след разкачване тея наще не се убочават сами(ако ти е нов дросела да)ма иначе не.не е нужно да ходищ в оторизиран,та да ти вземат и чорапите.просто някои дет знаеш че си разбира.и съвет от мен,ако не си си намер "местенце"за ремонт,тоест място дет си ходиш там редовно и си доволен-ако 1-вия ти каже,че треа да се сменя нещо иди и при втори и 3-ти,ако треа да се увериш,че е така.
по принцип убочението на АЕЕ-то става само с КТЦ/КТС тестер,но ако хората си разбират от работата и с ВАГКОМА става.
успех :да:

Потребителски аватар
Garchev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Garchev » Сря 19 авг 2009 8:55

Момчета недейте да гадаете .. Компютърната диагностика му е майката :wink:

mirro_21
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mirro_21 » Сря 19 авг 2009 13:22

е и аз тва викам,момкото вече треа да е отишал някаде и чакам с нетарпение да видя,кво са му казали :!:

Потребителски аватар
digo_pl
Двигател:
Контакти:

Мнениеот digo_pl » Съб 22 авг 2009 17:00

Значи отидох, в сервиза на VW в Плевен (преди това ходих и на др място, майстора ми вика: ела като го направи пак) и 3 часа чаках, че то там не може да ходиш при майсторите, накрая го оправиха, и приемчика се опита да ми обясни какво точно му е имало, но не можеше ли, не искаше ли... това което разбрах че е някаква клема при сноп кабели, нe е делкото и тя просто била заклеясали ли или разджасала не ми обясни и просто напръскали с някакъв препарат и това ... честито 70,40 лв. Но цялата работа било да открият от къде идва проблема е за 3 часа успяха
Благодаря Ви за отговорите, все пак май в оторизиран сервиз вършат работа

dkalfov
Автомобил: corrado
Двигател: pg
Контакти:

Мнениеот dkalfov » Чет 27 авг 2009 6:38

mhihi mhihi mhihi ако ще се успокоиш аз съм с AEV и ми правеше същата мизерия докато накрая не спря съвсем ,по мотора всички токове бяха ок но в купето нищо,и плафона не светеше.накрая разклатихме буксата с многото кабели дето влиза в таблото с бушоните и всичко заспа ,кофти работа

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 27 авг 2009 20:21

Това което е издавало странни звуци в двигателното е инжекцията когато е на контакт.
Вдигане на обороти и намаляване до изгасвани и пак вдигане до към 2000 об е дроселова клапа / надрани писти на потенциометъра/. Лек няма - само нова клапа. С твойта колкото повече толкова повече .

Потребителски аватар
digo_pl
Двигател:
Контакти:

Мнениеот digo_pl » Сря 02 сеп 2009 12:11

Да Ви кажа, вчера се върнах от гърция, навъртях около 3000 км Варна - Атина - София - Варна, то не ми работи и километража и не знам колко със сигурност, там бях една седмица и не спирах да карам и гък не се е обадила :)! Даже ми направи на периоди и 5 разход на 3000 - 3500 оборота със Super100.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”