AEF -6N .-Пали когато иска

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
ilian iliev
Автомобил:
Двигател:

AEF -6N .-Пали когато иска

Мнениеот ilian iliev » Сря 02 сеп 2009 18:58

Здравеите колеги.Разгледах доста теми от форума по въпроса и определено ще пробвам повечето от дадените съвети.Та каквъв е проблема.Полото пали когато иска.Най му е трудно първото палене сутрин.Ако завъртя без да подгрявам върти добре, но имам чуството че му трябва време за да докара нафтата.Ако подгрея и то 2 или 3 пъти пали по-бързо, но някак на пресекулки.Стартера върти много бавно и на тласъци.Сякаш стартера изпуска маховика или се заклинва някак.Поне аз така си го представям.И друго, някой път не се включват подгр.свещи.И не се влияе от температурата ,може и цял ден да го карам пак си прави така.Някой път пали веднага ,някой път трябва да му се молиш.Разбрах че трябва да сменя горивния филтър,свещите,някакъв датчик за температурата и ще го направя, но въпроса ми е,ако работата опре до стартер колко би струвал ремонта му, или да си търся друг от авто моргите.Да добавя още нещо,акумолаторът ми е 62 А часа, дали пък той не е слаб.Благодаря предварително.

Потребителски аватар
eras3r
Автомобил: Citroen C5 2014г
Двигател: 2 0hdi 163hp
Контакти:

Re: AEF -6N .-Пали когато иска

Мнениеот eras3r » Съб 05 сеп 2009 16:00

Колега...като за начало..си объркал подфорума, този не е за дизолови агрегати.
За трудното палене...и моето поло е AEF и имах същият проблем. Ето ти няколко причини за които аз се сещам.
1. Ако има странен звук (нещо като продължително бръмчене) когато вече палиш това би трябвало да е от бендикса.
2. Ако палиш трудно след 3-4-5 път и както каза не ти подгряват както трябва свещите и отдзад излиза много пушек...смени свещите
3. Вече ако пристриса нещо в двигателят и звукът е страшно...дедазнам как да го обясня..."грозен" значи си за смяна на маховик
4. Акомулаторът ти е доста слабичък за това поло...моят е 74A и 680 стартов и пак му идва слабичък.
5. Може нафтовата помпа да връща нафта когато я угасиш и докато подкачи да се мъчи...това също може да се окаже една от причините.
6. Пиши в раздел "Дизелови агрегати" там ще ти помогнат доста повече според мен :)тук при бензинките нямаме много работа :bishop
Успех! :012:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”