Реле-та на Поло-кое за какво е?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
veselin111
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Реле-та на Поло-кое за какво е?

Мнениеот veselin111 » Чет 01 окт 2009 18:53

Може ли някой да ми каже кой номер реле за какво е, че май имам проблем с някой от тях, ама не ги знам. Това което ми прави впечатление е, че номер 18,21 и 167 много загряват.
Колата е Поло 1043куб. 45к.с. 1996-та година, бензин!
ПОнякога имам проблем с паленето и като ги размърдам малко, но не мога да разбера точно кой, след това колата си пали и работи като часовник.
Благодаря на отзовалите се :bowdown

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: Реле-та на Поло-кое за какво е?

Мнениеот enigma79 » Чет 01 окт 2009 19:00

колеги или ги смени,или отвори даги почистиш,но щом загряват значи имат товар,смениги и ако новите загряват отивай на ел.майстор,че може да стане беля :talk:

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Пет 02 окт 2009 7:33

Потребителски аватар
veselin111
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот veselin111 » Пет 02 окт 2009 8:04

"
Anbuch написа:http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=7&t=79066&hilit=%D1%80%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B0
"
Изключително много благодаря колега "Anbuch" - точно това търсех :bowdown :да:
А да питам нормално ли е да загряват или не би трябвало при всичко изрядно по токовете. Сега като видях номерата номер 18(за запалване) и номер 167(бенз. помпа), са тези които ми загряват. Имате ли представа колко струват, горе долу и във всички магазини за авточасти ли ги има?

hbnv

Мнениеот hbnv » Вто 06 окт 2009 19:24

Като са загрели релетата и спреш колата извади релето и виж има ли някаква разлика в температурата на краката на релето -
ако загряват поради лошо контактно съпротивление едни крака ще са доста по-топли, а ако загряват от намотката това би трябвало да е нормално.
Ако загряването е и за контактите на таблото с релетата - голяма и контактното съпротивление към таблото - намажи с графитна смазка, като предварително изчистиш.

За мерене на температурата има мултицети със сонда или електронни термометри - можеш да бръкнеш и да допреш до перата на таблото и до краката на релето.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”