Основен ремонт или двигател на старо

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
vanko_todorov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Основен ремонт или двигател на старо

Мнениеот vanko_todorov » Сря 07 окт 2009 12:58

Здравейте!Случими се случка в чужбина зареждам си бензин от бензиностанция с голямо име в Европа и потеглям не минавам и 350 км . колата ми Поло 1995г. 6н 1.6 куб. моно инжекция загуби леко мощност обаче немога да спра защото едно че нямаше къде второ и бях на околовръсното на голям град трафика е ужасен всички платна са боквално задръстени и неможах да се престроя излизам от околовръсното с леко почукване в двигателя минавам няколко километра и двигателя боквално затегна .Викнах пътна помощ качиха колата и на следващия ден в сервиза ми отвориха главата,и какво да се гледа 2-о и 3-о бутало отчупени от едната страна и леко задрало едното ботало блока оказасе че в бензина е имало някакво количество НАФТА. Колата нее предърпвала,а се е държа много добре до...трагичния момент и така,обявихами цена 500 евро без шлаив на блока а само с подмяна на боталата и то май втора употреба :horror: :horror: (а "маистора" с такава бързина работеше че....до нова година можеше да го прави heavy metal zork ).Ядосах се звънах два тел. и се прибрах с платформа за наистина нормална цена.Питането ми е основен ремонт тоест подмяна на ботала с пръстени и така да се каже цялостна процедура,колко би струвала без плащането на човека които ще го прави,защтото започнах проучване на цените(ако някой е прави ремонт може да сподели нещто ) или да търся двигател от някои катастрофирала кола тоест от морга,но не се знае състоянието което ме притеснява най-много.Главата на двигателя ми е добре не сме смъкнали картера да видим,но вериатността да има доло проблем е почти малка, но ако тръгне човека в сервиза да го прави разбирасе че ще се види състоянието как е там .Моля дайте съвет приемам всякакви съвети и коментари разбирасе и цени.В ситуацията в която изпаднах може всеки шофьор да бъде защото качеството на бензина никъде и никой НЕ ПРОВЕРЯВЯ говоря за държавната власт. :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Re: Основен ремонт или двигател на старо

Мнениеот moimoimoi » Сря 07 окт 2009 20:44

според мен най добре си намери блок с колянов вал бутала и биели комплект а твочта глава си я ремонтирай-шлайф,клапани,гумички и т.н.
щом ти се е разтракал двигателя и след малко е блокирал ме навежда на идеята че може да имаш голямо износване на блока и буталата,или да си имал развит биелен болт
а що се отнася за втората употреба - блока се взима мери се за износване,преглежда се и тогава го слагаш на колата
и не вярвай много на майстора дето ти е казал че е имало дизел в бензина ти
то ако беше така всички заредили на тая бензиностанция/сигурно хиляди коли/щяха да са в състоянието като твоето

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”