поло 6н2 неработещи бутони за ел стакла и огледала

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
polo s
Автомобил:
Двигател:

поло 6н2 неработещи бутони за ел стакла и огледала

Мнениеот polo s » Съб 10 окт 2009 16:38

Колеги миналата седмица полото беше за пребоядисване на леви предна и задна врати, задна броня и преден капак.
На шофиорската врата имаше леко за изчукване и кит и явно от сервиза (сервиза е на застрахователната компания. колата има каско) са махнали кората на вратата. Но сега не работят копчетата за предните 2 стъкла както и огледалата.(джамеците се затварят само с централното, пък задните са на врътки); мисалта ми е, че всичкото окабеляване, машинарийки копчета са там. Но нито огледалата бачкат с копчето, нито стъклата. Закарах им я но те ме увериха, че не е от тях :beat_butt2 . . . Както и да е. Да съм си купил нови "бутони" от аутотраде 50 лева стрували поотделно за стъклата на шофьорската врата и огледалата. Имам някоко питания:
1. колко наистина струват в аутотраде?
2. възможно ли е по някакъв начин да се отремонтират старите и да проработят?
Само да поясня:
-Полото е 6n2 2000година 1.4 16v. AUA
-На предна дясна си го вдига и сваля без проблем

Благодаря на отзавалите се!

ivan212
Автомобил:
Двигател:

Re: поло 6н2 неработещи бутони за ел стакла и огледала

Мнениеот ivan212 » Съб 10 окт 2009 16:58

сега да ти разкажа накратко за моята одисея която още продължава точно с тия копчета за ел.стъклата които се намират на шофьорската врата.
моето Поло е като твоето - 2000 г. 1.4 16V. Онзи ден го закарах на автомивка да му изперат салона отвътре защото мръсния италиянец го беше направил на нищо... голяма мръсотия беше. както и да е... дадох им ключовете щото щели да го перат цял ден и да съхнело после. отивам на края на деня да си го вземам и ме посреща собственика на мивката - аман, заман стана малка беля. мен ми се изправиха косите направо. какво се оказа - един от келешите на мивката като бърсал дръжката и явно кърпата била много мокра и влиза вода в бутоните за ел.стъклата откъм шофьорската страна. после явно са решили да свалят стъклата незнайно защо и единия бутон дава на късо започва да дими и да пуска огън и става мазало... добре че бушона изгорял навреме иначе щеше да се запали цялата инсталация... ужас ви казвам... :shock :evil: :evil:
отивам аз при Полото и сърцето ми се сви - от дръжката стърчат само жиците бутоните ги няма... стъклата паднали и не могат да се вдигнат .... абе не ти е работа...
та исках да ти кажа - вчера купувах бутони за ел стъклата - един бутон в Авто Плюс е 33 лв с доставка за един ден. Но аз купувах бутони защото моите се бяха стопили направо от късото съединение.
С тоя разказ исках да ти кажа че със сигурност ония некадърници тенекеджиите са преебали нещо по кабелите. Отиди на електричар да погледне инсталацията и да я оправи. сигурно не са закачили както трябва кабелите към копчетата.... Аман от "майстори" . направо са способни да ебат майката на всяка кола колкото и нова да е и работеща.... :evil: :не:

Потребителски аватар
polo s
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот polo s » Съб 10 окт 2009 17:04

Мерси колега, но при мене няма нищо окъсяло или горяло даже забелязах, че копчето на лява-предна, но за дясно стъкло, не че го вдига или сваля напълно само по средата като натисна копчето (нито горе/нито долу) а по средата и си избира прозиволно и помръдва десния джамек (наи-много по 1 сант), но пак казвам произволно
А огледалото и др стъкло и помен нямат че са работили едно време :(
Аман от "майстори" :banghead:

Потребителски аватар
polo s
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот polo s » Съб 10 окт 2009 17:06

И ако има значение - от Варна съм :)

ivan212
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivan212 » Съб 10 окт 2009 17:13

polo s написа:Мерси колега, но при мене няма нищо окъсяло или горяло

Аз ти го разказах това само да добиеш представа какво може да стане от едно "невинно" измиване на колата да не говорим какво могат да направят "майстори" които са сваляли кората на вратата и заради това са измъкнали всички копчета и жици.... кой знае как са ги изкубвали за по-бързо щото те са големи бързаци повечето от тях... мамка им...
със сигурност са направили нещо, на теб поне копчетата са ти здрави - отиди на електричар да види инсталацията - със сигурност не са свързали нещо както трябва...
сигурен съм че няма да купуваш копчета

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”