проблем с Оборотите

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
maglata1988
Автомобил:
Двигател:

проблем с Оборотите

Мнениеот maglata1988 » Нед 18 окт 2009 15:40

Искам да попитам - имам Поло 1000 куб. и когато е студено ми работи добре, но когато загрее му падат оборотите - падат до 500 обората и вдига до 800, но не гасне; забелязал съм, че не го прави всеки път. Това дали е нормално или не, не_знам дали е проблем затова искам да се обърна към вас преди да го карам на майстор.

Потребителски аватар
gavas
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем с Оборотите

Мнениеот gavas » Нед 18 окт 2009 20:51

Абсолютно същия проблем. Мислех да пускам тема но видях тая.
Появи се откакто застудя времето. На празен ход оборотите падат за момент на 500 и после се връщат на 750 /нормалните за мойта кола/. Страх ме е, че някой път ще изгасне и ще ме остави без спирачки точно пред някой светофар.Понякога го прави, понякога - не. Кога както си поиска.
Колата е 1000кб AER "96, иначе всичко си е точно. Не забелязвам да има нещо общо с включване на парно, но не съм сигурен за фаровете /не мога да ги изключа докато карам, а сутрин тъкмо е загряла, щото работя наблизо/. Дали въобще има нещо общо с тоците или нещо бензина . . . Ама пък иначе на скорост, докато подавам газ изобщо няма проблем.
Нещо да е запушено?
Нека ако някой с повече опит има идея каже, да направиме някой проби :(

maglata1988
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maglata1988 » Нед 18 окт 2009 21:14

Ами виж сега, аз бях при един майстор и той ми каза че така са си били работили тези коли, да не се притесняваме, да не търсим нещо проблем - просто са си били такива, не се притеснявай.

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Пон 19 окт 2009 7:44

maglata1988 написа:еми виж са аз бях при един майстор и той ми каза че така са си били работили тези коли да не се притесняваме да не турсим нешто проблем просто са си били такива не се притеснявай

Не са се били такива - пробвайте да си бутнете леко центровката, ако не се оправи е ред на темп. датчик и ако оттам не е - вероятно е от клапата /потенциометъра/ Но не може да се изключи и Лабда сондата от списъка. :012:

maglata1988
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maglata1988 » Пон 19 окт 2009 15:44

Викам да сменям агренажния ремък и може да мръдна малко центровката. Мерси много за информацията. :applause: :applause: :applause:

викам да сменям агренажния ремак и може да мръдна малко центровката мерси ного имформацията

Потребителски аватар
Smok
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Smok » Пон 19 окт 2009 15:52

Това са глупости! Имам същото Поло със същия проблем.Та или е темп.датчик или е заминал дросела.Пробвай да ресетнеш компа. Иначе няма как да разбереш от какво е - трябва да я качиш на компа да ти видят грешките...При мен се оказа дросела...зачистиха ми го и сега карам, но пак ще се появи проблема след време трябва нов дросел, ама няма кинти сега :?

тва са глупости! имам съштото поло с съштия проблем.Та или е тем.дачик или е заминал дросела.Пробвай да реснесш компа. Иначе Няма как да разбереш от кво е трябва да я качиш на компа да ти видят грешките...При мен се оказа доросела...зачистиха ми го и са карам но пак ще се появи проблема след време трява нов дросел ама няма кинти са :?

maglata1988
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maglata1988 » Пон 19 окт 2009 16:36

Този дросел скъп ли е??? Понеже моята е пълна инжекция и къде се намира този дросел???

този дросел скъп ли е??? понеже моята е пълна инжекция и каде се намира този дросел???

Потребителски аватар
teodork83
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот teodork83 » Пон 19 окт 2009 19:27

Здравейте колеги,
наскоро и аз имах подобен проблем, само че при мен направо си гаснеше. Един майстор (няма да му споменавам името - да не правим излишна реклама) ми каза, че трябва да се смени дросела (около 500 лв. за моята бангия).
Проблема се оправи с почистване на дроселната клапа - става по метода описан в тази тема viewtopic.php?f=7&t=62348
На мен ми помогна и сега нямам проблеми с оборотите на празен ход дори и при пуснати фарове и парно. Все още играят (но нагоре), когато си пусна климатика.
Надявам се да съм полезен - поне до някъде.

maglata1988
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maglata1988 » Вто 20 окт 2009 17:18

Страшно много ти благодаря, колега, сега ще купя шпрей и ще пробвам. Мерси, колега. :applause: :applause: :applause: :applause: :applause: :applause: :applause: :applause: :applause: :applause:

штрашно много ти благодаря колега са ше купя шпрей и ще пробвам мерси колега

Потребителски аватар
McLarena1976
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот McLarena1976 » Вто 20 окт 2009 19:38

Това по описанието е основно от дросела при мен се оправи на 100% с чистене на дросел става много бързо :D

Потребителски аватар
gavas
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gavas » Вто 20 окт 2009 20:05

На мене пък днеска един познат майстор ми каза, че подобен проблем е имал от ламбда сондата. Като огледах и видях, че кабела на ламбда сондата влиза в един куплунг долу закачен пред скоростната кутия/СК/, точно над пробката за маслото /на С.К./. Малко по късно ми светна :idea: , че колата ми прави проблема когато вали силно и най-вероятно е да се мокрят тия кабели.
Питах майстора и той вика, че е напълно възможно, ако им се е нарушила изолацията/което е напълно възможно след 12-13 години, а и аз ги разбутвах здраво, когато проверявах маслото в СК/.
Моля да си спомните ако е възможно, дали и при вас проблема е свързан с водата /щото докато беше по-сухо нямаше проблем/ и да пишете.
Аз ще наблюдавам и ако е така, ще монтирам там някаква ламаринка или ще го омажа със силикон и ще пиша като /и ако/ постигна резултат :D . Успех и пишете наблюденията.

maglata1988
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maglata1988 » Вто 20 окт 2009 21:42

колега аз съм забелязал че и при мокро дори и при сухо време ми го прави ама стршно редко го прави не секи път да знаеш и мисля че колегата по горе кадето написа от дросела че вазможно да го прави и аз съм на неговото мнение пробваи този метод аз ше опитам и ше коментирам аре чао за сега от мене

Потребителски аватар
gavas
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gavas » Вто 20 окт 2009 23:21

Абе за дросела и аз отдавна съм се навил да го почистя /откакто прочетох оная тема дето колегата по-нагоре е дал линк/. Утре и другиден почивам и ако не вали ше я свърша тая работа.
Требва да се оправят някак нещата, щото ше изгасне и без сервото ше изпраскам някого отзад на някой светофар. А религията, колеги отзад забранява mhihi .
Все пак имай наум и ламбдата. Може и от там да изскочи заека. Има логика.

maglata1988
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maglata1988 » Сря 21 окт 2009 11:25

еми колега виж са аз сазвах оказанията от зат на шпреа и се изчисти перфектно и оборотите ми са супер сега мерси много се пак :applause: :applause: :applause:

Потребителски аватар
gavas
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gavas » Пет 23 окт 2009 23:05

Абе и при мене са супер оборотите последните 5-6 дена /без да правя нищо/, ама то е/според мене/, защото не е валял дъжд и е сухо.
Може пък да е по различни причини при нас с тебе. Чакам дъжда, дето го дават утре - другиден и ако пак ми го направи, значи ясна е работата. Ти също ше разбереш дали е от дросела или не. Чакам дъжд :applause: .

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”