Колко ще ми струва ремонт на предница

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
ostavime
Автомобил: Мазда
Двигател:

Колко ще ми струва ремонт на предница

Мнениеот ostavime » Съб 12 дек 2009 23:03

Колата е Поло 98 г. 1.4
Усещам, че предницата не е добре. Така ми се струва. Колко ще ми струва ремонта? Части и труд. Да се смени всичко (шарнири, накрайници и т.н.) + накладки.

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Re: Колко ще ми струва ремонт на предница

Мнениеот freestyler911 » Нед 13 дек 2009 9:26

кое точно разбра че не е добре?

Да смениш здрави части (оригинални) е меко казано :screwy , понеже може да се окаже че "старите" части , ще издържат 5 пъти повече от новите "оригинални" от улица Симеон. А ако кажеш че ще смениш всичко по предницата в Юнитрейд или поне с части закупени от там, просто няма да ти повярвам, понеже стойността на автомобила ти е по малка от стойността на всички части по предницата , закупени от гореспоменатия дистрибутор на ФВ

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 13 дек 2009 13:15

freestyler911 написа:кое точно разбра че не е добре?

Да смениш здрави части (оригинални) е меко казано :screwy , понеже може да се окаже че "старите" части , ще издържат 5 пъти повече от новите "оригинални" от улица Симеон. А ако кажеш че ще смениш всичко по предницата в Юнитрейд или поне с части закупени от там, просто няма да ти повярвам, понеже стойността на автомобила ти е по малка от стойността на всички части по предницата , закупени от гореспоменатия дистрибутор на ФВ

Че то...Юнитрейд пазаруват от Евро07...не е ли по-добре да си вземе частите направо оттам поне на по-ниска цена mhihi

Потребителски аватар
Soyer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Soyer » Нед 13 дек 2009 13:23

по-добре обясни какво точно ти се струва, че не е добре или тропа... така да ходиш и да сменяш наред не е добра идея.

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Нед 13 дек 2009 14:20

zfa159 написа:
freestyler911 написа:кое точно разбра че не е добре?

Че то...Юнитрейд пазаруват от Евро07...не е ли по-добре да си вземе частите направо оттам поне на по-ниска цена mhihi

и така да е , задето не ти свети крушката на запалката да смениш таблото не ми се вижда добра идея ...

Потребителски аватар
ostavime
Автомобил: Мазда
Двигател:

Мнениеот ostavime » Нед 13 дек 2009 20:24

Най-малкото не е сменяно нищо 40 000 хил. км. от както съм я купил. От тях 30 000 са градско в София повечето по павета. Такъв ми е маршрута. Преди това дали е сменяно нещо не знам.
Усещам, че ми тропа на дупки. Не беше така преди. А не искам да си скапа гумите.
Сравненията ви са глупави. По-добре е да се очистя някъде ли? За 300 лв. ?
Естествено, че първо ще отида да ми кажат какво е за смяна. Няма да карам на сляпо. Просто попитах, за да се ориентирам какво ме чака на даден етап от време.

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grishitu » Пон 14 дек 2009 17:28

това "Усещам, че ми тропа на дупки." нищо не значи, може да е всичко. при мен нищо не тропаше, а направо предницата заигра по платното и се оказа шарнир, каре и тампон на носача(този задния). така, че е хубаво да поясниш какво се чува кога и как.това което съм сменил е 65лв.-каре, 15лв.-шарнир, 18лв.-тампон тоса цени без работата защото цената е променлива в зависимост от местонахождението.

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Вто 15 дек 2009 19:44

Виж сега....отиваш в някакъв сервиз където имат стенд за реглаж на предницата и им казваш да ти проверят окачването в какво състояние е (без да ти правят стенд ). Това нещо в Хасково струва 6 лв. В София да е макс. 10лв. Със сигурност ще спестиш средства. Окачването на полото е сравнително добро и всеки компонент може да се смени самостоятелно (не е нужно за един шарнир дето струва 20 лв да сменяш цял носач за 150 лв примерно както е при някои коли). От сервиза ще ти кажат какво ти е за смяна. 30 000 км са нищо за това окачване ако в началото е било в добро състояние.
Увери се първо какво и е на колата и тогава......
Може да си само за едни тампони над амортисьорите :roll: (евтинийка)

Потребителски аватар
eradev
Автомобил: HR-V
Двигател: D16W1

Мнениеот eradev » Вто 15 дек 2009 22:14

ориентировъчни цени на частите по окачването можеш да видиш тук http://www.kanex.bg/shop/avtochasti/p/okachvane/VOLKSWAGEN/POLO&ln=bg или тук http://www.euro07.bg/index.php
както казва колегата преди мен отиди на сервиз, където правят реглаж, там могат да ти я вдигнат и да кажат кое е за смяна срещу 5 лева, поне толкова е в Бургас.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”