Интересува ме диаметъра на дроселите дали е еднакъв и дали от 16в. може да работи на 8в.? В аутодата-та не видях на АЕХ стройностите ако някой ги има може да сподели.
С две думи трябва ми дросел с по голям диаметър за АЕХ, идеи?!:)
Дросели 1.4 8в. и 1.4 16в.
-
GSi_Tuning
- Автомобил:
- Двигател:
- Dido_Petrov
- Автомобил: Polo 6N
- Двигател: 1.8 20VT
Re: Дросели 1.4 8в. и 1.4 16в.
не става колега пробвал съм с такъв от 1.4 16V не може да се адаптира
-
GSi_Tuning
- Автомобил:
- Двигател:
А диаметъра еднакъв ли им е или от 16в е по-голяма?
Другото което си мислех, ако корпусите им съвпадат да използвам мойте джунджурий с корпуса от 1.4 16в.?
А и дали всъшност може да се разглоби или е капсолован (има разни болчета но не съм го мъчил още)..
Другото което си мислех, ако корпусите им съвпадат да използвам мойте джунджурий с корпуса от 1.4 16в.?
А и дали всъшност може да се разглоби или е капсолован (има разни болчета но не съм го мъчил още)..
- Dido_Petrov
на 16-та мисля бе6е 58 а на твоята е 46 голяма разлика имат иначе дори и да успееш (което много ме съмнява) да прехвърлиш електронната част няма да постигнеш нищо защото те вътре са еднакви мисля само диаметъра им е различен
-
GSi_Tuning
- Автомобил:
- Двигател:
Dido_Petrov написа:на 16-та мисля бе6е 58 а на твоята е 46 голяма разлика имат иначе дори и да успееш (което много ме съмнява) да прехвърлиш електронната част няма да постигнеш нищо защото те вътре са еднакви мисля само диаметъра им е различен
Къде вътре? Вътрешния диаметър ли? Няма логика външно да е 56 а вътре да е същия като моя.. Нещо не се връзва..
Колеги давайте акъл

- Dido_Petrov
Под израза "вътре" имах предвид електронния блок и не мога да разбера защо си се хванал за тоя външен диаметър
-
GSi_Tuning
- Автомобил:
- Двигател:
Dido_Petrov написа:Под израза "вътре" имах предвид електронния блок и не мога да разбера защо си се хванал за тоя външен диаметър
Ако електронния блок им е с еднакви размери значи, че няма да има проблем да ги разменя?
Но на снимките има малки разлики, не съм на 100% , че са това 2-та вида дросели, но вие ще кажете:)..
А за диаметъра съм се хванал, защото ми е малък фабричния и търся по голям:)..
1.4 8в
1.4 16в
- Dido_Petrov
ами да това са двата дросела
аз минах по тоя път казвам ти че не стана това което исках пробвай и ти, пожелавам ти успех и ако случайно успееш да направиш нещо драсни една темичка щото ще е интересна
Поздрави Дидо
аз минах по тоя път казвам ти че не стана това което исках пробвай и ти, пожелавам ти успех и ако случайно успееш да направиш нещо драсни една темичка щото ще е интересна
Поздрави Дидо
- doc_j
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега, а като увеличиш дебита на въздуха как мислиш да вкараш допълнително гориво за да компенсираш разликата? колата ти ще работи изключително бедно ако не направиш нищо друго. Сподели... бензинов регулатор... ремап???
Темата ти клони повече към тунинг раздела, отколкото към техническия за Поло.
Темата ти клони повече към тунинг раздела, отколкото към техническия за Поло.
-
GSi_Tuning
- Автомобил:
- Двигател:
Въпроса ми е доста точен и целенасочен, не мисля ,че е за тунинга.. Не ми се разводнява темата.. Как ще се храни не е въпроса. Ако някой има идей по въпроса да се включи ако не е безмислено..
- doc_j
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Dido_Petrov написа:не става колега пробвал съм с такъв от 1.4 16V не може да се адаптира
Отговора е ясен и точен. Ако искаш да подкараш дросел от 16-ка на твоето 8V ще трябва да адаприраш електрониката към дросела, а не обратното. И така пак отиваш към тунинга.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”