клапани на поло 94 1.3 бензин
- KOCMOC
- Автомобил: VW PassaT B5 комби
- Двигател:
клапани на поло 94 1.3 бензин
Колеги не намерих тема какви са клапаните на 1.3 мотора ADX ? механични или хидравлини мерси предварително.
- doc_j
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: клапани на поло 94 1.3 бензин
Хидравлични. И то не клапаните, а повдигачите.
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
Клапаните или повдигачите последно? Ако са повдигачи най-добре му сипи хубаво масло и ако не млюкнат тогава сменяй..
Vizor написа:Клапаните или повдигачите последно? Ако са повдигачи най-добре му сипи хубаво масло и ако не млюкнат тогава сменяй..
Какви клапани, какви повдигачи. Повдигачи има ако си с долен разпределителен вал.
При нас има едни пулове от две части под разпределителния вал, които се "разпъват" от маслото и обират луфта м/у него и клапаните.
На това му викат OHC, саморегулиращи се или хидравлични клапани.
А що се отнася до маслото, при по-износени мотори, като нашите - след 100-тина хиляди км., колкото по-редко е маслото /разбирай по-хубаво/, толкова шанса да ти потропват при ниски обороти е по-голям. Губи се налягане от луфтовете по двиг.
Ако с 15W40 /минерално/ мотора спи, то спокойно с 10W40 /полусинтетика/ може да ти почукват при ниски обороти (зависи от състоянието на мотора, маслената помпа и т.н.). Нищо, че такова(10W40 semisinthetic ) масло ти препоръчват по книжка.
И въобще производителите на масла препоръчват едно масло до 25% износване на мотора, друго по-гъсто м/у 25% и 75% и трето още по-гъсто след 75%. Ако сложиш живота на двиг. около 400 хил. - смятай.
- Vizor
- Изгубена душа
- Двигател:
- Контакти:
Полото ми е 91-ва 1,3 и е с хидравлични повдигачи 
Като за начало .. OHC значи Overhead camshaft
Кажи ми честно... един автомобил с долен разпределителен вал! Моля те.. като изключил фиеста преди 90-та.. волга.. разни джугани и така нататъка..
Я дай пак за повдигачите? Аз лично имам.. и ги смених.. и всичко се оправи..
да ти кажа честно.. долен разпределителен вал .. нямам! ама грам
Там предполагам си ги виждал как са? една тръба .. с горе един отводник до кубилиците? или греша.. ?
Да ти кажа последното, което това поло има е долен разпределителен вал..
Като за начало .. OHC значи Overhead camshaft
Повдигачи има ако си с долен разпределителен вал.
Кажи ми честно... един автомобил с долен разпределителен вал! Моля те.. като изключил фиеста преди 90-та.. волга.. разни джугани и така нататъка..

Там предполагам си ги виждал как са? една тръба .. с горе един отводник до кубилиците? или греша.. ?
Vizor написа:Полото ми е 91-ва 1,3 и е с хидравлични повдигачи
Като за начало .. OHC значи Overhead camshaftПовдигачи има ако си с долен разпределителен вал.
Еми нали точно това ти обяснявам бе, бате. Ти май не четеш кво съм писал.
Естествено, че нямаш нито долен разпределителен вал, нито кобилици, нито ПОВДИГАЧИ.
Не знам ти какво си сменял и на какво викаш повдигачи.
Повдигачи се наричат стержените, които предават движението от долния разп. вал до кобилиците /повдигат задната част на кобилицата, а предната натиска стержена на клапана/.
Кви повдигачи си сменил при горен разп. вал въобще не ми е ясно.
Освен на пуловете да им викаш повдигачи . . .
А що се отнася до ОНС /двигатели с горен разп. вал/ - те всичките са с хидравлични пулове. Ако някъде си виждал такъв, на който да се прави реглаж, кажи ми, щото аз такова чудо не съм виждал
А, и един автомобил с долен разпределителен вал, като изключим Фиестата от преди 90 год. - Фиестата 1.3 от 94-та /в тоя случай - колата на брат ми/.
Бъди здрав и весели празници - утре е Бъдни вечер и Коледа
.- apa6o
- Автомобил: Skoda Octavia 1Z
- Двигател: BKD
Айде сега кой не познава великото английско автомобилостроене
Пък и не само там има коли с ОНС, които не са с хидравлични... А американците де ги слагате в производството на двигатели с долен разпределителен вал

apa6o написа:Айде сега кой не познава великото английско автомобилостроенеПък и не само там има коли с ОНС, които не са с хидравлични... А американците де ги слагате в производството на двигатели с долен разпределителен вал
![]()
Стига бе човек. Ставаше въпрос поначало, дали клапаните на Полото са хидравлични, има ли повдигачи въобще тоя мотор и дали ако тракат, трябва да се сипва по-редко масло или обратното.
Оспамихме на човека темата /и аз включително/, а той сигурно вече не я и проверява.
- Vizor
- Изгубена душа
- Двигател:
- Контакти:
The alloy head uses a single overhead camshaft driven by a timing belt to operate 8 valves via hydraulic tappets
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”