При пуснато парно трудно загрява???

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
Prodriver
Автомобил: VW Polo VW 1300
Двигател: AEE 1996 AB 1971
Контакти:

Re: При пуснато парно трудно загрява???

Мнениеот Prodriver » Пон 01 фев 2010 11:13

За да не отварям нова тема ще попитам тук.Значи колата си вдига температурата и си загрява нормално,проблема е при по продължително пускане на наклон на скорост - тогава изстива.Температурата пада с 10-15 градуса.Преди не ми е падала никога - заковава 90 и не мърда.Като чета темата за "как се сменя термост" ми прилича на блокирал в полу-отворено положение. :gruebel От друга страна като чета по горните постове излиза,че и при вас е така.:gruebel Ще го гледам и с Ваг-кома,но според вас има ли проблем или си внушавам само?

Потребителски аватар
teodo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот teodo » Вто 09 фев 2010 10:10

Колега за колко време ти вдига колата 70 градуса, ако е за 5 мин. при температура -5гр. със запален двигател на място - значи си ОК.

Потребителски аватар
balrog
Автомобил: VW Polo
Двигател: AFT 1998
Контакти:

Мнениеот balrog » Пет 26 мар 2010 23:48

Ами да г/д за толкова време вдига градуси. :bishop Предполагам, че е добре и се вживявам много :screwy Благодаря ви :D

Потребителски аватар
PzKpfW
Автомобил: Golf 6
Двигател: CAYC
Контакти:

Мнениеот PzKpfW » Съб 27 мар 2010 17:35

Prodriver написа:За да не отварям нова тема ще попитам тук.Значи колата си вдига температурата и си загрява нормално,проблема е при по продължително пускане на наклон на скорост - тогава изстива.Температурата пада с 10-15 градуса.Преди не ми е падала никога - заковава 90 и не мърда.Като чета темата за "как се сменя термост" ми прилича на блокирал в полу-отворено положение. :gruebel От друга страна като чета по горните постове излиза,че и при вас е така.:gruebel Ще го гледам и с Ваг-кома,но според вас има ли проблем или си внушавам само?

Аз имах абсолютно същия проблем. Вдигаше си 90 градуса при каране по равно но и отнемаше много време. При каране с парно в града винаги беше около или малко над 70, а при спускане по наклон падаше веднага под 70. Оказа се, че термостата винаги стои в леко отворено положение. Сложих нов термостат и се оправи. Сега вдигне ли веднъж 90 повече стрелката не се връща обратно :) За да си напълно сигурен, че е от термостата карай в града и когато мине 70 градуса спри някъде и пипни маркуча, който излиза от термостата. Ако е топъл, значи със сигурност е термостат.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”