Проблем със паленето сутрин!
Проблем със паленето сутрин!
Здравейте колеги!От един месец и аз съм собственик на Поло 1.3GT 91г.пълна инжекция и имам проблем със запалването сутрин.Прочетох всички теми по този въпрос и се насочвам към този син датчик,но не го знам къде се намира за да му махна куплонга/както писа един колега/ за да видя дали ще запали както е студена.Когато загрее колата нямам никакви проблеми със запалването,друг е въпроса,че още не съм сменил и горивния филтър/може и от него да е/ но първо искам да пробвам с този температурен датчик.Благодаря Ви предварително.
Re: Проблем със паленето сутрин!

Последна промяна от gar4a на Пет 10 сеп 2010 16:47, променено общо 1 път.
- nosex
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Синия датчик на снимката, успех колега!
Да пишеш какво си направил после
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
nosex написа:
Синия датчик на снимката, успех колега!
Да пишеш какво си направил после
Да, стискаш металните скоби и теглиш.
Понякога е доста запекла буксата на датчика.
Смвни си и филтъра горивния - до задната дясна гума е.
Колега nosex тоя екран на дистриб капачка - върши ли някаква работа?
Благодаря Ви колеги,днес ще сменя филтъра а утре сутринта ще пробвам и с датчика и ще пиша.Хубав ден!Между другото ми се губи антифриз а точно там до този датчик ми е доста омаслевено,възможно ли е от там да ми тече антифриз?
- lrlmodo
Да, пластмасовия корпус е доста проблемен.
Остарява, пука се и т.н.
Остарява, пука се и т.н.
Значи,туко що извадих синият датчик и пак не иска да запали,явно проблема е някъде другаде.Направи ми впечатление,че след първото завъртане малко тегаво взе да върти,ще си проверя и акумулатора дали не е заминал.
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Свали и свещите веднага след като си я въртял на стартер,ако са мокри значи се удавя от много бензин.Ако са съвсем сухи значи не подава достатъчно бензин.Премери колко ома е твоя сензор в момента,би трябвало да са към 3000.
P.S.Внимавай със свещите на студен мотор,ако са много тегави не ги пипай.Тегаво казваш въртяла,ако не е от акумулатор отивай в сервиз на стробоскоп да видят предварение/градуси.
P.S.Внимавай със свещите на студен мотор,ако са много тегави не ги пипай.Тегаво казваш въртяла,ако не е от акумулатор отивай в сервиз на стробоскоп да видят предварение/градуси.
Последна промяна от bobocamaro на Съб 11 сеп 2010 9:56, променено общо 1 път.
- lrlmodo
Мда, при слаб акумулатор съм бил свидетел как ГТ-то върти и не пали.
Провери и за утечка.
Провери и за утечка.
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
Всичките са така. Има ток да завърти стартера, но той дърпа толкова много, че не иска да пусне достатъчно силна искра за да запали сместа. Вънка мирише на бензин, а колата не пали. Тока падне ли при нашите полота под 9 волта при въртене (стартера успява да върти) и няма палене. Вържи още един акумулатор към твоя и завърти да видиш дали ще запали от воле. Ако запали търси проблема в тоците.
Значи момчета,първо да ви кажа,че съм много зле с автомобилите за да не се смеете каква може да бъде причината,оказа се,че плюсовата клема ми е много разхлабена и не може повече да се стяга.Купих нова,но ще видя утре сутринта дали причината е била в нея.Лошото е,че проблемите идват един след друг,като я изкарахме да направим кръгче след смяната на горивния филтър и колата не може да се изфорсира както трябва прихлъцва,когато си я карам лекичко в града нямам проблеми,но по нагорнище умира.Да уточня,че човека от който я купих е карал колата на метан и сега може да се е задръстила нещо.Отидох при едни майстори сега и ми викат да ходя ди си купувам добавка да ми изчисти дюзите.Вие как мислите има ли смисъл от такава добавка да купувам?
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
Дюзите се свалят лесно. Най-добре ги свали и отиди да ти ги изчистят с ултразвук. Една добавка е 30-40лв.. за толкова ще ти ги изчистят и премерят дюзите (проверка и чистене..) по-добре направи тази гимнастика
Re: Проблем със паленето сутрин!-решен
Значи проблема е решен колеги!След като извиках майстора той замери първо дали токовете са наред,извади едната свещ и даде искра,видя,че и бубината е наред и после извади маркуча от който идва бензин от бензиновата помпа и непотече.Веднага се осъмни в бензиновата помпа и я свалихме,имаше окисляване на буксата и,бръкна с една отверка в отворчетата и/имало някъкви клапанчета/ и колата запали.Та сега съм щастлив.Успех на всички.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”