Закупуване на ПОЛО

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
merchorousse
Автомобил:
Двигател:

Закупуване на ПОЛО

Мнениеот merchorousse » Вто 12 окт 2010 13:56

Здравейте колеги. Аз лично си имам Г3, но баща ми си продаде ПЕЖОТО и е много навит на ПОЛО. Четох тук във форума много мнения /честно да си кажа в главата ми е пълна боза/ и на края се спрях на 1.4 60к., като добър вариант за градска кола така и също на 100 години един два пъти :D за извънградско каране.
Въпроса ми е следния: за какви проблеми да гледам като отида на преглед на дадена кола?
Т.е. кои са слабите места на ПОЛОТО?
Благодаря предварително.

Потребителски аватар
BEX---GLX
Автомобил: Polo 6R
Двигател: 1.4i

Re: Закупуване на ПОЛО

Мнениеот BEX---GLX » Вто 12 окт 2010 14:40

AEX - дросела - нестабилни ниски обороти и гаснене.
Иначе са супер колички, 20000км от жена - без никакъв проблем..
А и разхода е 9,5 - 10, ама пък е здрава! :)

Потребителски аватар
lavidaloca
Автомобил: Seat Leon 1.9 tdi PD 1P
Двигател:

Мнениеот lavidaloca » Вто 12 окт 2010 16:51

Принципно на 1,4 мпи като мотор подръжката не е нещо осезаемо. За 2 години освен щатните масла ремъци и ролки не съм менкал нищо. Сервото на спирачките ми се беше развалило но то струва 60лв. и не мисля, че е сериона болка. Според мен сериозните проблеми на тези коли са по-скоро в периферните устройства и най-вече ел. елементите. Но е неизбежно - с всеки по-нов модел елетрониката става повече и повече, рядко се поврежда, но повреди ли се става кофти.

jijane
Автомобил: Караше Honda Civic
Двигател: D14Z4 1998

Мнениеот jijane » Вто 12 окт 2010 17:55

При 1.4 MPI проблемите с дросела са по-редки отколкото останалите с дросел на минети марели.
Основно:
- скорости - най-голямата болежка, проблемите са в следствие на немарливост от предишния собственик(най-често италианец)
- ел. стъкла - много трошливи водачи, все едно са от захар, отделно понякога проблеми с жилата и пластмасовата ролка за навиване на жилото
- разхода за такава въшка е нечовешки, градско 8-9-10 литра на 100 км.
- много скъпи гуми ако са оригинален размер, препоръчан от завода производител
- не са редки случаите на умрели оборотомер и километраж
- много скъпи пластмасарии и джвъчки из купето(примерно - ключалка за жапката - 37 лева, цица на задната чистачка 21 лева)
- конзолата с врътките на парното също е много кекава, трошат се държачите на броните на жилата и после четем теми от сорта " не ми духа топло в краката", "не ще да духа на джама"

Потребителски аватар
lavidaloca
Автомобил: Seat Leon 1.9 tdi PD 1P
Двигател:

Мнениеот lavidaloca » Сря 13 окт 2010 8:50

jijane написа:При 1.4 MPI проблемите с дросела са по-редки отколкото останалите с дросел на минети марели.
Основно:
- скорости - най-голямата болежка, проблемите са в следствие на немарливост от предишния собственик(най-често италианец)
- ел. стъкла - много трошливи водачи, все едно са от захар, отделно понякога проблеми с жилата и пластмасовата ролка за навиване на жилото
- разхода за такава въшка е нечовешки, градско 8-9-10 литра на 100 км.
- много скъпи гуми ако са оригинален размер, препоръчан от завода производител
- не са редки случаите на умрели оборотомер и километраж
- много скъпи пластмасарии и джвъчки из купето(примерно - ключалка за жапката - 37 лева, цица на задната чистачка 21 лева)
- конзолата с врътките на парното също е много кекава, трошат се държачите на броните на жилата и после четем теми от сорта " не ми духа топло в краката", "не ще да духа на джама"

:да: Всички тези джунджурии (с изключение на кутията) могат да те накарат да се откажеш от един иначе много готин автомобил.

фа60
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот фа60 » Нед 17 окт 2010 19:01

колеги а мнение що се отнася до мотор и подръжка на поло 1.4 на 75 коня? Смятам да купувам такова но е комби и с климатроник. Малък ли ще му е мотора или трябва по големия на 1.6 на 75 коня или на 101 ? дайте някаква идея за това

Потребителски аватар
merchorousse
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот merchorousse » Пон 18 окт 2010 9:41

Благодаря на всички , на края след дълго оглеждане купихме ПОЛО 1.4 AEX 1996г. Доста запазена на външен вид и вътре, а и е с климатик. Видимо нямаше и забележки по ходовата част и скоростите. Дано е на късмет и да си я ползват родителите ми дълго време.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”