смяна на температурен датчик

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
eldi
Автомобил:
Двигател:

смяна на температурен датчик

Мнениеот eldi » Чет 21 окт 2010 11:50

Здравейте, имам проблем с поло класик 1.6 2001г. Не пали - върти акумулатора но не пали или пали трудно(на акумулатора му се завива свят) и оборотите си ходят на където искат и гасне. ходих на диагностика и казаха дроселна клапа и термодатчик. четох тук доста неща за клапата и днес я свалих и почистих. сложих я тръгна идеално, 900-950оборота в спокойно състояние, като минах няколко километра и загря до 90градуса спрях и до там - пак проблем със запалването, а като тръгна накрая почна да придърпва и оборотите да се разхождат, но се надявам това да се оправи като се запознаят с компа. Сега е ред явно на температурния датчик. Та да си дойда на въпроса, някой може ли да ми обясни къде е туй чудо и как да си го сменя сама, че ми писна от майстори (щот не им знам имената), при пет ходих за този проблем, сума пари ми взеха, сума други работи смениха, никой не каза че е от тази клапа. чак на 4-тата диагностика казаха че е от тези неща, а като се зачетох тук - май тези проблеми са общи. та моля за помощ.

bobi45
Автомобил:
Двигател:

Re: смяна на температурен датчик

Мнениеот bobi45 » Пон 25 окт 2010 8:10

колега времето как беше влажно дъждовно ,колата на открито ли я паркираш -може в да ти е проблема в бобината за високо напрежение -това е основен дефект по 10г поло -проверка може да направиш ,сваляш някои кабел на свещ и ядържиш на 1 см от двигателя и гледаш дали подава искра ако така липсва ти е заминала бобината ,съветвам те кабела да го държиш с ръкавица че иначе ще ти се пооправи кръвообращението ,температурният датчик лъже компютъра че ти прегрява колата и ти гасне колата за да не блокира двигателя или пък въобще ти пречи да я запалиш сутрин но не мога да ти кажа къде е базиран по колата ти -успех надявам се да съм ти бил полезен ,третото е дросела но ти каза че си го почистил ,четвърто съм чул за стъпковото моторче на дросела но тук става по сложно и си трябва маистор -карай от по евтиното и елементарното към по сложното

eldi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eldi » Сря 27 окт 2010 11:53

благодаря Bobi45,всичките тези неща ги четох преди да задам въпроса си, но все пак благодаря за отзивчивостта. Смених си термодатчика и сама. Всичко се оправи и нямам проблеми повече. Един съвет за всички които имат намерение да сменят части - това което ви дават като номера в сервизите - не винаги е това което е на вашата кола. В хобикара ми написаха какъв датчик трябва (номера) и търсех него - 60лв. оказа се че датчика изобщо не е такъв и този което трябваше струваше 18лв., та в сервиза изобщо не са погледнали колата, само са я закачили на компа - ии.... дай 40лв за диагностика. правете си изводите сами.
Проблема ми е решен.

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Сря 27 окт 2010 19:10

датчика е! Сменяй го докато е време! Лъже компютъра,че е прегряла колата и затова не пали! Няма бензин просто! ЗАтова ти работи добре докато загрее и после прави проблем!
На таблото температурата как е? какво показва?

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”