Проблем с отоплителната система ма на Поло 9N !

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
tucy
Автомобил:
Двигател:

Проблем с отоплителната система ма на Поло 9N !

Мнениеот tucy » Вто 02 ное 2010 15:10

Наскоро купих Поло 9N 1.4 TDI, 51 киловата 2006 година и имам леки проблеми с него, моля помагайте!
Парното никакво го няма на това време сега, зимата какво ще правя незнам. Едва ме стопля на 4-та степен на винтелатора... температурата на мотора е нормална, струва ми се - около 90 градуса е. А и стъклата ги изпотява- предното особено. Ваздушния филтъп смених, но и това не помогна. Четох тук какво пише, но тази моята е нова вазможно ли е радяторчето да е за смяна?
Другия проблем ми е клаксона- няма го, а и ми свети лампата на таблото за еарбега. Може ли някаде във волана да е проблема? Какво да правя?
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО !!!

Потребителски аватар
muhtarov
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с отоплителната система ма на Поло 9N !

Мнениеот muhtarov » Сря 03 ное 2010 7:50

за клаксона виж бушоните най напред.
еър бега може и да е гърмял и да не са го изолирали от компа, това елконаджия може да ти го оправи

радиатора ... като за начало направи така --->> на моята също имаше проблем с вентилатора, духа слабо, дадох я на мойте автоджамбази в цеха, отвориха решетката, от където взема въздух и почистиха турбината. не съм присъствал на драмата, но ми обясниха, че са изкарали клонки, умрели пчели, листа, и други едри боклучета. Факт е, че след това като го пусна на 4 имах чустовото, че ще излети тоя вентилатор

това с ербеците е мн смотано обаче,
брата наскоро намля неговата кола (пежо 206) имаше по преди удари, никога не се е отварял бега, при последния удар, .. цялата предница беше изчезнала, акумулатора излетя на 20метра от колата, бега пак не се отвори. имам съмнения, че дори и за малки удари по предницата, като ги правят "майсторите" анулират датчиците с които не могат да се оправят.

Потребителски аватар
tucy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tucy » Сря 03 ное 2010 8:06

Благодаря Варна! Мисля да те послушам за решетката, от където взема въздух, а и мисля да сваля кутията на въздушния филтър и да видя там какви боклуци са се сабрали. Аз незнам, но ми се струва, че малко шумно ми работи този винтелатор. Имам и друга кола там парното ми е убиец, духа топло, не пускам винтелатора на повече от 2 степен, но на Поло-то нещо я няма тази топлина. Незнам може да е нормално това !?
Този еарбег ще ме мъчи сигурен сам ... бушоните ги проверих, всичко е ок, лампата си свети, клаксона го няма. Ще трабва да отида да го закачат някаде на компютър, но къде бе хора? В VW ме е страх да вляза, там дерат кожи ....Каде има свестни момчета в София, кажете!

Потребителски аватар
anonimko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonimko » Сря 03 ное 2010 8:52

Щом поти предното стъкло ако стои мазно-радиаторче на парното а виж и термостата кога отваря изкараи я на извън градско и ако държи около и под 80 градуса-за смяна .

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Сря 03 ное 2010 9:35

Сигурно някакви клапи не пускат топлото в купето ...
Не знам при 9N каква е играта там.

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Сря 03 ное 2010 15:28

По-принцип,PD TDI моторите трудно загряват и им е слабичко парното, но щом показва 90 градуса, а парното е слабо, това е проблемче вече! Някой клапичка не си върши работата! Като сили как духа на степените разграничаават ли се добре?! Друг вариант е да е направила въздушен балон и да е отишъл точно в радиаторчето и просто да нямаш антивфирз там, и това се случва!

За еърбега - трябва да се закачи, иначе само гадания не става! Може да ти е прекъснат лентовия кабел, на което залагам аз и затова нямаш нито клаксон нито Еърбег!

Потребителски аватар
tucy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tucy » Пет 05 ное 2010 15:33

Благодаря момчета! Ще го мача и ще пиша пак!!!

pepino27
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepino27 » Пон 08 ное 2010 17:44

Пробвай с филтъра на купето

Потребителски аватар
tucy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tucy » Вто 09 ное 2010 13:44

Здр !
Кой е този филтър на купето и каде се намира?
Пробвах с почистване на филтъра на винтелатора /намира се под жабката, отпред, отдясно/ подобри се малко парното, но незнам мисля, че не е достатъчно. Има един филтър, отпред под капака в дясно, зад фара... да го сваля да го вида и него ли..?
Закачих компютъра /25 лева/ и еирбега се оправи, грешка някаква имаше, но свирката още я нямам! Много е зле в София без клаксон.
Колеги един въпрос! Саединителя отделя много горе, ама много. Тарсих някакво жило да го натегна, но нищо, не намирам каде е този съединител? Само дано не е заминал :bowdown !!!

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Вто 09 ное 2010 21:29

1. Пише се ВЕНТИЛАТОР!
2. Това е филтърът на купето, което си чистил - принципно се СМЕНЯ!
3. Филтърът зад фара е Въздушният филтър на мотора, и той се сменя!
4. На новите дизели им е слабо парното! голямо е КПД-то на мотора!
5. Клаксона - след като не е лентов кабел, търси проблема в самите тромбички! Намират се отпред долу в ляво под фара горе долу! Виж до там дали стига напрежение при натискане на клаксона! Ако няма ... проблема е по инсталацията, ако има .. проблема е в тромбичката!
6. Съединителя предполагам че ти е хидравличен (99%) след като отделя високо - ще да се сменя! Дано ти е добре маховика, че ако трябв аи той да се смени .... приготви 1500лв!

Потребителски аватар
muhtarov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muhtarov » Вто 09 ное 2010 22:06

не 99% а 150% е хидравличен съединителя, горна и долна помпа
гумичките им правят мизерии, ако намериш някой да ти смени гумичките може и да се оправи

иначе горна 120лв, долна 80лв. или обратното :)

пробва ли да махнеш решетката и да изчистиш самия вентилатор!!

Потребителски аватар
vladobe
Автомобил: Polo 9N Wolfsburg Edition
Двигател: General Electric F404-GE-402

Мнениеот vladobe » Сря 10 ное 2010 18:39

tucy написа:Здр !
Много е зле в София без клаксон.
Колеги един въпрос! Саединителя отделя много горе, ама много. :bowdown !!!

Викай през джама бе или ти си кореняк ;-) Аз клаксон не ползвам ;-) ефекта е нулев. :bishop Сигурен съм, че не си попадал/а на мен, защото аз започвам да дразня още повече като ми цВирнат. mhihi :applause:

Потребителски аватар
muhtarov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muhtarov » Сря 10 ное 2010 21:25

vladobe написа:
tucy написа:Здр !
Много е зле в София без клаксон.
Колеги един въпрос! Саединителя отделя много горе, ама много. :bowdown !!!

Викай през джама бе или ти си кореняк ;-) Аз клаксон не ползвам ;-) ефекта е нулев. :bishop Сигурен съм, че не си попадал/а на мен, защото аз започвам да дразня още повече като ми цВирнат. mhihi :applause:

система, мегафон за кола, със ... микрофона
около 35лв ;)

слагаш го и почваш да раздаваш .... "правосъдие"

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”