Здр. колеги.
Скъсах жилото на съединителя.
Взех ново, започнах да го слагам, но.. там където влиза в кожуха на рейката самото жило има пластина с гумен тампон. Същият е с остър ъгъл от едната страна, а от всички други страни е заоблен. Трябва да влиза в леглото на рейката по определен начин. Някой запознат ли е.... накъде трябва да гледа правият ъгъл на тампона и желязната планка.
Благодаря на отзовалите се.
Смяна на жило на съединител Поло 91 год.
- Volkov
- Автомобил: Golf 3 20 Jahre
- Двигател: 2.0 16V ABF
Re: Смяна на жило на съединител Поло 91 год.
Колега опитах се да ти следя мисълта ама ми е сложно....
Кви кожуси кри ъгли незнам!
Начин на слагане - жилото минава покрай отвор до рейката и влиза вътре в купето където се захваща за самия педал с едно щифтче и нещо като зегерка! Навира се края с пласмасовото най-вероятно бяло на цвят ухо!
Другия край с една черна гумичка се слава на така наречената "рейка" на скоростите и си готов - работа за около 10мин.!
Тука има и снимки
viewtopic.php?f=7&t=217753
Успех!
Кви кожуси кри ъгли незнам!
Начин на слагане - жилото минава покрай отвор до рейката и влиза вътре в купето където се захваща за самия педал с едно щифтче и нещо като зегерка! Навира се края с пласмасовото най-вероятно бяло на цвят ухо!
Другия край с една черна гумичка се слава на така наречената "рейка" на скоростите и си готов - работа за около 10мин.!
Тука има и снимки
Успех!
- nikibol
- Автомобил:
- Двигател:
Volkov написа:Колега опитах се да ти следя мисълта ама ми е сложно....
Кви кожуси кри ъгли незнам!![]()
Тука има и снимки
Успех!
Колега.
На мен ми е ясно как се извършва смяната. Не веднъж съм сменял, но....
Както казах за пластината с планката... те седят на отвора на самата рейка. Там където жилото преминава от коша на автомобила към купето.
Дано този път съм обяснил по добре и разбрано.
-
azahariev
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, пипни с пръст ако не ще погледна старата рейка /трябва да се сетя къде съм я прибрял
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”