Задна пръскачка

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Задна пръскачка

Мнениеот Koksan » Сря 01 дек 2010 22:23

torbi4ko написа:И аз да кажа моя проблем, при мен след като пръсне вода на задното стъкло чистачката се включва и не спира да работи. И това е единствения начин да я включа :banghead: имам предвид - когато включа чистачките от лостчето работят само предните, а ако искам да започне и задната да работи трябва да и пръсна вода. Аз мисля че това не е нормално и мисля че проблема е в релето. Ако някой е имал подобен проблем моля да сподели решението :обичам ви

Проблемът не е в релето! Много силно натискаш или ти се е зацапал контакт на лоста за чистачките! След като се включва .. хич да не ти пука!Лоста принципно е с две положения, но не са разграничени, на първото започва да работи чистачката, т.е. включва се, а на второто се пуска чистачката в интервал от 3 пъти и помпичката заработва! Натискай я да започне да работи, без значение как и това е! нали е важното,че работи?!

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Сря 01 дек 2010 22:26

always_ultra написа:Здравейте, бих искала да ви помоля за съвет! Ако може да ми препоръчате някой добър майстор или сервиз, където могат да поправят този проблем. Моята кола е VW Lupo 1,6 TDI. Погледнах схемата, която Anbuch беше публикувал, но със сигурност сама няма да се оправя, а трябва човек, който разбира повече :? Все пак зима идва и би било хубаво да имам работещи чистачки :)

Колежке - само да уточним че Лупо с такъв двигател няма! Консултирай се и с някой какъв точно е твоят! имаш 3 варианта:
1,2 TDI - версия 3L - пише го със зелени буквички на задния капак
1,4 TDI - пише го с червени буквички на задния капак
1,7 SDI - чист дизел! - пише го с обикновени сребристи буквички

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 02 дек 2010 20:51

По добре да пръска вода и тогава да стърже. Иначе ще съсипе стъклото от песъчинките.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”