Здравейте!
Имам поло АЕХ 1997 г бензин.
Наскоро смених температурен датчик защото понякога гаснеше без причина особено сутрин на студено.Сега не гасне,но забелязвам,че пуши повече от нормалното според мен.Не зная дали има връзка със смяната на температурния датчик,но не ми се вижда да е нормално.Гледах маслото-има си нормален цвят.Антифриза е нормален като количество.Имам съмнение също,че това се получи след като налях малко повече масло в двигателя.Сега в момента не е в повече,изчезнало е някъде,но пуши.
Какво меже да се е повредило според вас?
Къде да обърна внимание?
Благодаря!
Пуши повече от нормалното
- PzKpfW
- Автомобил: Golf 6
- Двигател: CAYC
- Контакти:
Re: Пуши повече от нормалното
Виж дали харчи маслото и за колко километра колко доливаш.
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
А какво пуши - соньо, черно или просто пара.
Че сега в студа всички коли пушат
Че сега в студа всички коли пушат

- Peterman
- Автомобил: passat b6
- Двигател: BMP 2000 140 hp - 2006
имаш ли газова. ако е така в гърнетата се задържа доста конденз и сега в студа пуши повечко!
- lrlmodo
Аз съм на бензин и пак си пуши, това е нормално - все пак е зима
Ами на бензин съм.Абе пуши здраво пък не знам и една такава тежка миризма дето не мога да я оприлича на какво мирише.
- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
"Пуши" защото е много висока влажността сега, преходния период от топло към студено и порсто кондензират парите! Ако не губи антифриз ... всичко е наред! 

- lrlmodo
meri написа:Ами на бензин съм.Абе пуши здраво пък не знам и една такава тежка миризма дето не мога да я оприлича на какво мирише.
Шом е тежка миризма значи има нещо - отиди в сервиз
- torbi4ko
- Автомобил:
- Двигател:
при мен проблема е същия, забелязах че 1/3 от маслото е изчезнало (имам предвид 1/3 от мярката). Също забелязах че като вдигна високи обороти (3000+) в колата започва да мирише кофти. Антифриза не се губи. Дава ми грешка 00525 - Ламбда сондата подава прекасващ сигнал, мисля че гори масло което замърсява сондата. дали разсъждавам правилно 
- teddy
- Автомобил: golf 4
- Двигател:
щом ти погорва масалце без да умуваме какъв е цвета на пушека става ясно, че двигателя е за ремонт! Дали само гумички или трябва да се сменят сегменти и прочие, това ще се разбере като се разглоби. Има лесен начин да провериш горе долу, къде ти е проблема на пръв поглед! 
- PzKpfW
- Контакти:
Няма какво да се разглобява. Първо се сменят гумичките, тъй като това е по-евтин и лесен ремонт. Ако не даде ефект ще трябва да се сменят сегменти. Точно като при мене. Преди три месеца смених гумичките, но миризмата и разхода на масло са си почти същите.
Има един добър начин да се провери дали е от сегменти: Кара се дълго време по нанадолнище (отсечката Алеко-Драгалевци е идеална) без газ на скорост и двигателя да бъде в обороти. Задължително е дълго да работи без никаква газ. Като се покара така известно време се подава рязко газ. Ако отзад излезе черен пушек-значи мотора дърпа маслото през сегментите. На моето поло в такива условия отзад излиза пушек като от Икарус, но след като се покара по равното няколко минути в умерен режим всичко изчезва. Онзи ден това го тествах за пореден път на Папазчаир
Има един добър начин да се провери дали е от сегменти: Кара се дълго време по нанадолнище (отсечката Алеко-Драгалевци е идеална) без газ на скорост и двигателя да бъде в обороти. Задължително е дълго да работи без никаква газ. Като се покара така известно време се подава рязко газ. Ако отзад излезе черен пушек-значи мотора дърпа маслото през сегментите. На моето поло в такива условия отзад излиза пушек като от Икарус, но след като се покара по равното няколко минути в умерен режим всичко изчезва. Онзи ден това го тествах за пореден път на Папазчаир
- torbi4ko
- Автомобил:
- Двигател:
за смяната на гумичките намерих нагледен материал
не е за поло, даже въобще не е за VW, но мисля че е еднакво за всички
тук казват че за смяна са гумичките когато излиза син пушек при запалването и после намалява. същото го четох и някъде във форума. Също пишеше че ако при запалване няма син пушек, а той се появи при изфорсиране проблема е в сегментите. Някой с мнение по горенаписаното
не е за поло, даже въобще не е за VW, но мисля че е еднакво за всички
тук казват че за смяна са гумичките когато излиза син пушек при запалването и после намалява. същото го четох и някъде във форума. Също пишеше че ако при запалване няма син пушек, а той се появи при изфорсиране проблема е в сегментите. Някой с мнение по горенаписаното
- PzKpfW
- Контакти:
На 100% си прав, колега. Хубаво видео 
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
Според мен ламбда сондата му е повредена на колегата и от по богатата смес на бензина му пуши повече и съответно му харчи повече бензин. И при мен не работи ламбда сондтата и ми харчи повече и пуши повече
, но не намирам излишни пари да я смена и си крам така. Дори и да не я смениш не е проблем
. но разхода ще ти е по висок.
, но не намирам излишни пари да я смена и си крам така. Дори и да не я смениш не е проблем
. но разхода ще ти е по висок.- nuri_3556
- Автомобил: Golf 3+golf 4
- Двигател: AEK 1995+AGU 250+
- Контакти:
и мойта кола пуши така с АЕК двигателе е и ми миреше яко на бензин ако беше масло щях да разбера,но мисля че е от ламд сондата,нали като не е достигнал на колко градуса си там не си спомням не е работил.Поне аз така знам ако греша ме поправете.Но след като позагрее малко няма никав проблем и особено ако го вкараш малко на прекасвач се отпушва много хубаво.Та това може да е от кабел или свещи

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”