Губи масло без видими течове
-
silvesterjunior
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Губи масло без видими течове
Вчера след доливане пак но този път масло на ОМВ и карах извънградско някъде 150 км и днес сутринта проверих маслото и си беше на максимума. Нито не беше изгорило. Започвам да си мисля, че се е получило от по некачествено масло на приста ойл.
-
Marto_Polo
- Автомобил:
- Двигател:
Май трябваше от там да зпочнеш .. какво масло сипваш 
-
silvesterjunior
- Автомобил:
- Двигател:
Не знаех колко важно е да е от по скъпото масло
Но невинаги бюджета позволява "най-доброто за една кола" 
-
silvesterjunior
- Автомобил:
- Двигател:
Попаднах на това: Добавка за спиране течове на масло на Sonax
http://senax.bg/index.php/index/fourthlproject/languageID/1/brandID/27/level3/74/level4/108#bottom
Струва към 15 лв. Някой ползвал ли е такова нещо, дали е ефикасно?
http://senax.bg/index.php/index/fourthlproject/languageID/1/brandID/27/level3/74/level4/108#bottom
Струва към 15 лв. Някой ползвал ли е такова нещо, дали е ефикасно?
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Ако ставаше с добавки, нямаше да има майстори и рез бутала. ОМВ маслата са калпави, Приста Лидер е доста по - добро. Сипвам гона трите си коли, едната е Поло с мотор AFT - 1.6 101 кс. Маслото ми е на 11800 км и е спаднало до мин.
На първо време смени гумички на клапани - не е илишно - и евентуално масло. Ако пак го губи - сегменти.
Дано да съм полезен.

На първо време смени гумички на клапани - не е илишно - и евентуално масло. Ако пак го губи - сегменти.
Дано да съм полезен.

- Angel Stavrev
- Автомобил: VW Polo 86c 2f
- Двигател: AAU 1994
Най хубавото масло е честата смяна от мен да го запомниш това може да е приста оил но я сменяи на 4-5к КМ и от това няма да има по хубаво.Не че всички знаят в кой двор се ботилира маслото им ама айде.Аз карам Мобил М минерално 15/40 и за 10к КМ не ми е изогрила повече от 100-200 грама като колата се вкарва често и над 4000-5000 оборота на дълго се кара 3500-4000.Така че въпрос на избор е.Както каза един от колегите погледни си казанчето за водата дали има мазни шетна,ако има е ясно..
П.С.Колега от такива добавки разни към маслата съм виждал как пресича чисто ново масло и става на боза или как го згъстява и става като грес не точно конкретно за запушване но от уплътнители разни..
П.С.Колега от такива добавки разни към маслата съм виждал как пресича чисто ново масло и става на боза или как го згъстява и става като грес не точно конкретно за запушване но от уплътнители разни..
Абе момчета на вашите коли не пише ли каква марка масло да слагате, защо си правите експерименти с ментета... аз не карам VW карам пежо(семейната кола), но мисля да си взема vw PoLо. Та исках да го сравня с пежата, защото пежото според мен е нежна кола, в случея говоря за 406, та при мен хората от завода производител са написали марки ToTaL или EsSo 10w40. Баща ми наля някво немско масло и колата взе да го бута бая от порядака на 300г на 1000км, а преди не беше така. Преминахме пак на ToTaL 10w40, обаче колата продължи да си бута масло и до ден днешен, купи ли сме маслообирачи, на пролет ще се отваря двигателя, ако не е от тях, сегменти и .т.н... Та мисълта ми бе, че колите са ни стари и повечето са на 200к км и над 200к и време е да се отварят тия двигатели и да се пооправят тези бели кахъри 
-
silvesterjunior
- Автомобил:
- Двигател:
след като смених маслото с LIQUI MOLY 10W-40 почти не пипнало
то хората са си казали евтиното излиза скъпо 

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”