Ту прегрява ту е ОК
- bgfreestyler
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ту прегрява ту е ОК
Полото 1,05 от няколко дена ту прегрява ту всичко е ок. От какво може да е, термостат или?
- IvanMan
- джедай

- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
Re: Ту прегрява ту е ОК
Виж когато прегрява дали включва перката.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Също така може да имаш проблем със датчика за температурата на таблото, да ти показва че колата прегрява. А в същност да и няма нищо!
Просто се сменя датчика и няма проблем!
При мен го има същият проблем отива след 90 градуса! Но скоро ще сменя датчика!
Просто се сменя датчика и няма проблем!
При мен го има същият проблем отива след 90 градуса! Но скоро ще сменя датчика!
- bgfreestyler
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Прегрява (поне така показва на таблото) до над 100° и перката не се включва. Долния маркуч е студен а горния горещ. Всичко става в първите 10-20 мин след тръгването.
Това за датчика, как мога да разбера дали е проблемен?
Половината пъти всичко е ок, загрява си нормално и държи 90° стабилно, перката се включва и изключва.
Половината пъти всичко е ок, загрява си нормално и държи 90° стабилно, перката се включва и изключва.
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
Щом горния маркуч е горещ а долния студен, и след като работи на място продължава да е така, може и водната помпа да прави бъзици.Погледни от тънкото маркуче в горния край на разширителния съд дали тече , ако не излиза нищо, просто водната помпа не върти.
Другото което ми идва на ум е термостата да не отваря големия кръг, в такъв случай колата реално прегрява а големия радиатор си е студен, в такъв случай при пускане на парното на макс, би трябвало да има положителен ефект (моментно).
Другото което ми идва на ум е термостата да не отваря големия кръг, в такъв случай колата реално прегрява а големия радиатор си е студен, в такъв случай при пускане на парното на макс, би трябвало да има положителен ефект (моментно).
- HAMELION
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
пробваи парво с термостат и следи дали и двта маркуча ще загреиат като стигне 90г и разбира се след това триабва да се вклучи и перката.като сменяш термостата и като налееш антифриза после преди да запалиш провери малкото маркуче кам разшерителния сад дали е отпушено и после пали парво следиш маркучите на парното да са и двата топли о после постепенно триабва да загреиат и двата големи.
- bgfreestyler
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
До тук разбрах, че може да е от:
Проблема е, че нямам възможност да подменям (за проба) без да съм сигурен, че е от това.
Затова питам, хората с опит тук за мнение и сигурни начини за проверка.
Другия ми въпрос е за читав сервиз с кадърни и честни майстори във Варна ако може да ми препоръчате.

- Термостата
Водната помпа
Датчика (в радиатора)
Проблема е, че нямам възможност да подменям (за проба) без да съм сигурен, че е от това.
Затова питам, хората с опит тук за мнение и сигурни начини за проверка.
Другия ми въпрос е за читав сервиз с кадърни и честни майстори във Варна ако може да ми препоръчате.

- SpeeDLine
- Автомобил: Audi A3 1.8T
- Двигател: AGU 1998
bgfreestyler написа:До тук разбрах, че може да е от:
[list]Термостата
Водната помпа
Датчика (в радиатора)
Датчика за температура на таблото не е на радиатора
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
bgfreestyler написа:Прегрява (поне така показва на таблото) до над 100° и перката не се включва. Долния маркуч е студен а горния горещ. Всичко става в първите 10-20 мин след тръгването.
щом над 100 гр. долния маркуч е студен и перката не се вкл. по пътя на логиката термостата не ти отваря правилно и в радиатора не достига напълнозагрялата охл. течност и няма как да ти се вкл. перката

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”