Два вида масло ? ? ?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
gavas
Автомобил:
Двигател:

Re: Два вида масло ? ? ?

Мнениеот gavas » Вто 11 яну 2011 9:51

Qni&Verdji написа:Колеги мисълта ми е дали мога да смеся двете масла без да ми блокира мотора ??? :banghead:

Доливай без да се притесняваш.
Полусинт. и минералното масло може да се смесват. Както каза някой по-горе, полусинт. масло е минерална база със синтетични добавки.
Пълната синтетика не се смесва с друго - базата е различна. При тебе няма проблем.

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Вто 11 яну 2011 11:24

gavas написа:
Qni&Verdji написа:Колеги мисълта ми е дали мога да смеся двете масла без да ми блокира мотора ??? :banghead:

Доливай без да се притесняваш.
Полусинт. и минералното масло може да се смесват. Както каза някой по-горе, полусинт. масло е минерална база със синтетични добавки.
Пълната синтетика не се смесва с друго - базата е различна. При тебе няма проблем.

Защо да не се смесва - тогава ще стане полусинтетика. :D Важно е да се знае че МАСЛО НЕ СЕ ПРЕСИЧА дори при смесване на такова с различни вискозитети. Общата маладжа, която се получава приема вискозитета на последно добавеното. /ама за колко време...е друга приказка./ Га си темата.

Потребителски аватар
jazzlay
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jazzlay » Вто 11 яну 2011 23:35

Абе колега какво се притесняваш смесвай нищо няма да стане, аз два-три месеца карах със още 5 литра бензин в маслото, че ми се беше прецакала бензиновата помпа и направо вкарва половината бензин в картера, по едно време си гледам въздушния филтър половината почернял от масло, а то от високото ниво в двигателя изпаренията се качват чак във филтъра, един ден си вадя щеката и си вика брей от де дойде това масло несъм доливал а пък масло в изобилие, като подуших щеката и ми прилоша, викам си сега ако му драсна една клечка ще стане като новогодишна заря !!! :rocketwhore
Та хич не се притеснявай че нещо може да се случи от маслото дето си долял, може от всичко друго да стане беля ама от това смесване не!
А иначе за масло , на ликуи-моли с присадката е уникално, 65 кинта 5л. тубата поне във Варна е толкова де, обаче с това масло като разглобиш двигателя и маслото седи по частите(колянов вал, лагери, ...) сякаш е лепило, и дори да стане нещо с маслото ти , като на пример да ти изтече без да разбереш, маслото ти спасява двигателя!!!

Потребителски аватар
Qni&Verdji
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Qni&Verdji » Съб 15 яну 2011 6:11

IceHeart написа:

Мотор блокира, или от много газ даване в Кьополото, или ако няма охлаждане или ако няма масло!
Няма да имаш проблем ако смениш маслата!
Но ще ти дам съвет, да не караш с това маслото повече от 5000 км! Не ме питай защо!

п.п След 5к маслото става джураляйка! Даже ще забележиш че след 300км ще потъмнее драстично!

Колега правил съм го и знам че два вида масло се пресичат,и двигателя блокира за това пуснах темата.

Потребителски аватар
Qni&Verdji
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Qni&Verdji » Съб 15 яну 2011 6:15

Благодаря ви много колеги за помоща но на някои ако му се налага да меша масла което не препоръчвам,то нека да се гледа номера на маслото отзад с много малки буквички,там номерата на състава на маслото MOBIL SUPER PREMIUM 10W40 се оказаха едно към едно с MOBIL SEMY-SYNTETIC 10W40,благодаря отново на всички ;) моля ключ

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Съб 15 яну 2011 10:54

Qni&Verdji написа:Колега правил съм го и знам че два вида масло се пресичат,и двигателя блокира за това пуснах темата.

2 вида да - но не просто един вид от 2 различни марки. 2 вида е ако имаш 10W40 и долееш 5W40.

riis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот riis » Съб 15 яну 2011 18:07

Последно кое може и кое неможе да се смесва?

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Съб 15 яну 2011 18:58

Не зная на кой какво се е пресичало, ама на сина ми приятел работи в сервиз за масла и сипва на Голф - 2 1,6 бензин каквото изцеди от тубите. Така вече 2 - 3 години си кара колата. Аз съм смесвал какви ли не моторни масла. Само ако се смеси моторно с някакво друго може да има проблем.

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Съб 15 яну 2011 20:00

riis написа:Последно кое може и кое неможе да се смесва?

Можеш да смесваш всякакво 10W40 с 10W40, 5W40 с 5W40 и 15W40 с 15W40. Независимо от марката и другите поясненителни думи от типа "минерално", "полу-синтетика" и други такива.

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Съб 15 яну 2011 20:08

Смесвал съм 10, 5 и 0W40 проблем няма :idea: Май е време за :lock:

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Съб 22 яну 2011 19:18

Един написа:
riis написа:Последно кое може и кое неможе да се смесва?

Можеш да смесваш всякакво 10W40 с 10W40, 5W40 с 5W40 и 15W40 с 15W40. Независимо от марката и другите поясненителни думи от типа "минерално", "полу-синтетика" и други такива.

да колега няма да се пресекът , но винаги има едно но, състочнието на двигателя какво е ако е работил с минерално масло дълго време не му препоръчвам да слагаш синтетични масла. заради това че са редки и ще отмие отлаганията които са се насъбрали от толкова време и ще запуши канали , или ще започне да тропа и може даже и да блокира. :bishop
а иначе наистина НЯМА ДА СЕ ПРЕСЕКЪТ, ама двигателя има друга песен. :012:

geshuin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот geshuin » Сря 26 яну 2011 16:26

колеги да вметна защото преди време имах и ас проблеми много с маслата тожа мобил което се продава тука в българия е най големия турски боклук на планетата мобил е хубаво масло ама да е френски мобил или немски другите не стават а тук такув френски или немски мобил не можеш да намериш.По отношение дали ще стане нещо ако смесиш две масла 10w40 от различни марки има вариант да се насмете работата на двигателя не казвам че е често срещан проблем но съм чувал и виждал 1 на 10000 може да рискуваш.Ако се поразровиш малко ще намериш че Castrol само предлага масло което е напълно савместимо със всички марки масло.

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Сря 26 яну 2011 19:58

geshuin написа:две масла 10w40 от различни марки има вариант да се насмете работата на двигателя не казвам че е често срещан проблем но съм чувал и виждал 1 на 10000 може да рискуваш.

Може да стане ако предното не е 10w40, а само така са ти казали. Или има смески от всякакви масла.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”