Скърцащо табло - 6N1

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
nfworld
Автомобил: VW GOLF III 1.6 GT
Двигател: AFT 1997

Скърцащо табло - 6N1

Мнениеот nfworld » Пон 17 яну 2011 22:33

Здравейте колеги.

Проблема е следния: след като се позагрее пластмасата на таблото се появява скърцащ звук тип метал в пластмаса от тук:

Изображение

Скърцането мога да го предизвикам и с натиск на таблото в тази област.Четирите болта съм ги проверил през през предния капак под чистачките и не можах да ги затегна повече. Въпросът ми е как да се добера до това място и може би да сложа нещо там, някаква пластинка или картонче/дунапрен :lol: без да си направя колата да изглежда като на картинката.

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Re: Скърцащо табло - 6N1

Мнениеот Deo88 » Пон 17 яну 2011 22:55

Сложи дунапрен или битумна лента ! Относно свалянето на таблото , незнам дали жабката на 6Н1 се сваля отделно , ако се сваля отделно , може и да стане - незнам :dontknow: Момчетата с такива коли ще те информират най-точно :)

Потребителски аватар
nfworld

Мнениеот nfworld » Пон 17 яну 2011 23:13

Ами колата има пасажерска възглавница и само малката ниша под него се вади, а бега не знам как да го махна, най-много да се нокаутирам :shock

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Вто 18 яну 2011 9:24

nfworld написа:Ами колата има пасажерска възглавница и само малката ниша под него се вади, а бега не знам как да го махна, най-много да се нокаутирам :shock

Няма да се нокаутираш, сваляй го смело! :да:

Потребителски аватар
lpishinov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lpishinov » Вто 18 яну 2011 14:04

Аз имам подобен проблем. Дразни ме драстично едно скърцане точно отдясно, някъде там където е посочил колегата. Обаче скърцането се появава при включване на духалките и се засилва при 2 и 3 та степен. Появава се само докато е още студена колата, а като загрее като че ли изчезва. Има ли нещо движещо се там, което да го причинява :( .

Потребителски аватар
nfworld

Мнениеот nfworld » Сря 19 яну 2011 18:49

Ако скърца само при пуснат вентилатор си е баш вентилатора - той е там зад жабката, а като загре също е логично да притихне скърцането, виж как се смазва, аз не съм сигурен, но ще потърся информация.

cankicha_6n
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cankicha_6n » Чет 27 яну 2011 12:50

абе спокойно не го мисли :lol: тва мойто поло е претърпяло много лош удар (предполагам) , защото таблото е спукано на няколко места и един път като си чистех духалките намерих парченце стъкло :lol: така че и да ти скърца малко да ЗНАЕШ ОТ МЕН СВИКВА СЕ :lol: и на баща ми астрата беше пуканка сега такоа скърцане няма и в жигула :lol:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”