Шум от задно дясно колело. Спирачките ли? РЕШЕНО!
- anonimko
- Автомобил:
- Двигател:
задължително защото се развива амортисьора и след неговото слагане се променя страничния наклон на гумите и ако не се направи реглаж на предницата започва да носи гумите вътрено или външно и като пуснеш колата на прав път бяга в ляво или дясно.Задължително е и при смяна на предни амортисьори -реглаж
-
alex0489
- Автомобил: VW Polo 86c
- Двигател: 1W
Re: Шум от задно дясно колело. Спирачките ли? РЕШЕНО!
Здравейте колеги, прегледах темата, и на мен ми се случи същото и реших, че още едно мнение (със снимков материал) не е излишно. Предварително се извинявам, че снимките не са детайлни. Както си шофирах, започна да вие отпред все едно ми стържат накладките. Спрях на една отбивка, вдигнах колата на крика, и както беше на скорост хванах предна дясна гума(от където се чуваше виенето) и я разклатих на ляво, на дясно и колелото имаше луфт. По този начин се светнах, че е лагер, а не накладките. Не исках да ходя на майстор, а и имаше хора, които разбират, затова си купих един лагер 30 лв. Самото разглабяне не беше чак такъв проблем, като изключим малкото пространство и задържалите болтове на макферсона. Но да изкараш лагера цял от главината без преса е невъзможно според мен (игра чука и секача). След това с помощта на преса поставихме новият лагер и до днес не е мръднал. Предварително се извинявам за не детайлните снимки.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”