Като приискри с кабелчето ти гарантира че не е прекъснала, което означава че дори и малко, нагрява! Ако е прекъснала, няма да приискри и следователно не работи! Това е най лесния вариант, иначе вадиш, след това и подаваш + и - и гледаш как се загрява, ама е безмислена процедура, като знам как клеясват и как се развъртат с 3000 зора, да не говорим че шанса да я скъсаш е над 50%, а след това .... УЖАС!
За въпросният болт на таралежа! с подходящо рамо всичко се постига! Но щом е протекло, шанса с тази клингеритова гарнитура и притягане да постигнеш резултат е минимален! Дано да не ти е цепнато някъде около болта!
Поло 1.9 D притриса ужасно
-
grishitu
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Поло 1.9 D притриса ужасно
малко извън темата, като взех полото ми направи впечатление, че по блока на двигателя има нещо червеникаво. При една рутинна проверка зимата(ниво масло, антифриз и течност за чистачки) забелязах че антифриза е малко под минимума а под този "таралеж" е мокро. оказа се че и двата са поразхлабени, горния го притегнах, но долния няма как.
- mishle84
- Автомобил:
- Двигател:
колеги имам доста познания с дизелите...сменял съм свещите миналата година и си играх 6 часа.Сега си мисля да сваля тръбите на помпата за ми е по лесно!! Историята с кабелчето е наистина вярна - изпробвана от мен - махнах шината пробвах 2- те работят,но изтървах гайките им в кората на мотора после изтървах още 3 ядосах се и пуснах темата!!! На много майстори не им знам имената иначе няма да им кажа майсторе никога!!!! Предисторията на проблема ми е че скапах кутията, карайки я 100 км още съединителя изпуши а след време и демфера! Сега съм с нова кутия,ном демфер,притискател и свещи от Декември 2009 г.Има ли възможност от миналата година досега да са се скапали свещите? !!! Надявам се за конкретни отговори а не ляля!!!
Благодаря Ви предварително!
Благодаря Ви предварително!
"...Има ли възможност от миналата година досега да са се скапали свещите?"
Може колега, може. В днешно време цената не определя качеството, за жалост.
Може колега, може. В днешно време цената не определя качеството, за жалост.
-
grishitu
- Автомобил:
- Двигател:
Може колега, може. В днешно време цената не определя качеството, за жалост.[/quote]
Притрисането при мен се оправи със смяна на всички ролки и ремъци+шайбата на генератора, свещи не са проверявани, но със слабия ми акумулатор пали от четвърд. А да не говорим, че пролетта сменях обтяжната ролка на пистовия ремък, а сега хлопаше като каруца. Така че качествени части "йок" само боклуци.
Притрисането при мен се оправи със смяна на всички ролки и ремъци+шайбата на генератора, свещи не са проверявани, но със слабия ми акумулатор пали от четвърд. А да не говорим, че пролетта сменях обтяжната ролка на пистовия ремък, а сега хлопаше като каруца. Така че качествени части "йок" само боклуци.
- mishle84
- Автомобил:
- Двигател:
колега ремъка ми е ДАЙКО а ролките ИННА ... лагер на компресора на климатика също е нов. ... и при мен пали но тресе и ме дразни.... запали ли - всичко е 6
mishle84 написа:Колеги имам един много странен проблем - полото ми когато е студено при палене притриса ужасно много .... имам чуството че "ще ми падне мотора".... не съм сигурен но мисля че имам една изгоряла свещ но все пак мисля че това е много ? Има ли някой който има такова Поло и е имал същия проблем?
Какво стана ? Откри ли проблема? Ако не си,има един лош сценарий при който се разпадат пластините на демпферния маховик /късат се едни нитове/.Преди да се скапи се появяват описаните от теб симптоми при палене!
- Nesh
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега всички симптоми клонят към стартер, по-конкретно бендикс. Обърнал ли си му внимание?
-
grishitu
- Автомобил:
- Двигател:
d_imige написа:mishle84 написа:Колеги имам един много странен проблем - полото ми когато е студено при палене притриса ужасно много .... имам чуството че "ще ми падне мотора".... не съм сигурен но мисля че имам една изгоряла свещ но все пак мисля че това е много ? Има ли някой който има такова Поло и е имал същия проблем?
Какво стана ? Откри ли проблема? Ако не си,има един лош сценарий при който се разпадат пластините на демпферния маховик /късат се едни нитове/.Преди да се скапи се появяват описаните от теб симптоми при палене!
Възможно е наистина да е от маховика, при мен като разбит така правеше при панеле и при работа на място рпеди да превърти в себе си и да затегне. А това дето бях писал, че след смяна на ремъци и ролки, свещи се оправи притрисанеето при определено обороти не е вярно, пак притриса. Явно ще трябва реглаж на ГНП.
- mishle84
- Автомобил:
- Двигател:
колеги всичко при мен си е 6 само при самия старт колата пали но притриса! В момента който колата е запалена няма никакви забележки.Самото завъртане на ключа и притриса... след залапването няма дертове! Един приател ми каза че може да е от тампон на мотора! иначе не не съм си оправил този дерт све още!
П.п. Маховика е изклюяено защото е на 7000 км и няма начин да е трагнал да заминава! Плюс това аз знам как тропа маховик като си отива
П.п. Маховика е изклюяено защото е на 7000 км и няма начин да е трагнал да заминава! Плюс това аз знам как тропа маховик като си отива

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”