изгорями лявата крушка как да я смена

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
silniq
Автомобил:
Двигател:

изгорями лявата крушка как да я смена

Мнениеот silniq » Нед 30 яну 2011 12:41

здравеите колеги имам един проблем как да си сваля акумолатора да си сваля крушката на поло 2001г благодаря предварително

Потребителски аватар
apa6o
Автомобил: Skoda Octavia 1Z
Двигател: BKD

Re: изгорями лявата крушка как да я смена

Мнениеот apa6o » Нед 30 яну 2011 17:56

Ще ти трябва гедоре, камък 13 мисля, но не съм сигурен, удължител за гедорето, ключе 8-10. Акумулатора има от едната си страна до основата една метална планка закрепена с гайка, която го придържа на място-развиваш я, като внимаваш да не падне гайката някъде и да не падне и пластината също. Изваждаш ги, слагаш на сигурно място, след което се заемаш с клемите на акумулатора-развиваш ги с ключето, с леко размърдване наляво-надясно ги измъкваш, като внимаваш да не дадеш на късо акумулатора, след което го изваждаш и си готов. А за обратното поставяне-не е зле да запомниш от коя страна е плюса, от коя е минуса, като съответно го поставяш пак така, слагаш клемите и ги пристягаш хубаво-не бива да останат хлабави, след това планката с гайката и операцията е приключена. Само за гедорето не съм сигурен кой камък беше, така че си предвиди примерно номера от 10 до 14 и виж кой е :wink:

ПП А за да имаш шофьорска книжка не се ли искаше поне основно образование?!?

Потребителски аватар
delpi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот delpi » Нед 30 яну 2011 22:12

Мисля, че трябва да се справиш и без сваляне на акумулатора. Поне при мен се получи...

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 01 фев 2011 19:58

silniq написа:здравеите колеги имам един проблем как да си сваля акумолатора да си сваля крушката на поло 2001г благодаря предварително

ОФФ и се извинявам за това , че пиша по темата.
Навремето благославях роднините от женски род на конструктора на 155 ца за смяна на крушка на фар. Постепенно се обучих да сменям и на левия фар и то на тъмно. През 2006 - 04.2010 редувах роднините от женски род за Опел Комбо .Както гледам на новите коли конструкторите са мислели, че крушките са вечни и не подлежат на смяна :Mr Green Fun За 1 елементарна крушка - голямо разглобяване, ами ако е тъмно, ако нямаш никакъв инструмент ?
Вчера се изгърбих докато сменя крушка на ляв фар на баничарка Ситроен модел след 97г . / не знам точно коя е/ Отгоре има 1 ламарина дето дере ръката . :banghead:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”