Здравейте на колектива!
Един приятел има проблем с двата педала (спирачка/съединител) - първо пропадна педала на спирачката, после забелязах, че и съединителя пропада (малко). Колата е Поло 6Н, 1.6, 75кс
Свалихме пластмасите долу при педалите и установих, че иам голям луфт на оста на която са двата педала - в дясната част (до педала на спирачката) оста изглежда не лагерува вече никъде, има голямо движение във всички посоки. Та, някой има ли идея как да сваля въпросната ос и евентуално кое най-вероятно се е счупило?
Благодаря предварително!
Спешен проблем с педалите на спирачката и съединителя, Поло.
- emohrisstov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- benzino
- Автомобил: VW Polo 86c
- Двигател: mix
Re: Спешен проблем с педалите на спирачката и съединителя, Поло.
Идея си нямам как се сваля въпросната ос, но проверили ли сте спирачната течност?
-
Bai Lamarin
- Автомобил:
- Двигател:
benzino написа:Идея си нямам как се сваля въпросната ос, но проверили ли сте спирачната течност?
Здравей, това беше първото нещо което проверихме, загуба на течност и течове няма, затова се насочихме към механизма на педалите, където открихме въпросния луфт.
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:

Опората на педала на съединителя е прекалено слаба и често се налага да се сменя. За да се смени педалите се демонтират като се развие гайката с номер 7 и се извади болта с номер 4 който минава през всичките педали и държи дори и кормилният прът (по-точно той го подпира само). За да се монтира наново болта 4 ,честно казано човек трябва да има поне 10 ръце ,защото трябва да нагласяш сумати втулки ,педали и дори кормилото (нагоре-надолу) ,както и дупките с статичните метални държачи докато влезе болта нацяло.Абе един болт трябва да мине през 10 дупки които постоянно мърдат една спрямо друга. Според мен не са успели да го вкарат нацяло и затова от едната цялата конзола мърда. Вижте какво му е положението на тоя болт и да ли е стегнат с гайката 7. Изказвам само предположения ама такъв ми се вижда сценария
Здравейте!
Аз съм човека с въпросния проблем. Оказа се че единия от болтовете там беше доста поразхлабен. Стегнах го и за сега всичко е стабилно и педалите са си отново на правилна позиция. Сега обаче имам друг проблем. Бутончето за стоп светлините, което принципно е прикачено за педала на спирачката, изпадна и не успях да видя къде точно стои. Може ли някой да ми обясни къде му е мястото или да покаже някаква схема, за да мога да се ориентирам ?
Мерси предварително.
Аз съм човека с въпросния проблем. Оказа се че единия от болтовете там беше доста поразхлабен. Стегнах го и за сега всичко е стабилно и педалите са си отново на правилна позиция. Сега обаче имам друг проблем. Бутончето за стоп светлините, което принципно е прикачено за педала на спирачката, изпадна и не успях да видя къде точно стои. Може ли някой да ми обясни къде му е мястото или да покаже някаква схема, за да мога да се ориентирам ?
Мерси предварително.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”