ПОЛО трудно пали и се дави когато е влажно.

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
stil
Автомобил: VW Polo 1991
Двигател: NZ

Re: ПОЛО трудно пали и се дави когато е влажно.

Мнениеот stil » Чет 21 окт 2010 16:56

Ако един автомобил има проблеми с паленето САМО във влажно и студено (не непременно отрицателни температури) време и при изправни акумулатор и газоразпределителен механизъм, с 90% увереност може да се твърди, че проблемът е в запалителната система. Най-често причините са комплексни и влияят в своето съвкупно действие.

Потребителски аватар
vladko1001
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vladko1001 » Съб 23 окт 2010 19:05

пич,и аз имах подобен проблем с прочутото AAU :mrgreen: ...
та какво се оказа...куплунга на външната бенз. помпа по рождение е херметизиран с гумен "нахуйник",в който с годините се събира цялата мизерия по пътищата-лято и зима...та и аз като тебе в началото забелязах,че след автомивката половера прекъсва гадно,и има ПРОВАЛ а не давене с бензин... в последствие по път с повечко хора или багаж прекъсваше при дупка или неравности пътя,та гадната букса на бенз. помпа беше отрязана и сменена с твърда връзка :beer

Потребителски аватар
RANOPILE
Автомобил: VW Polo 2F
Двигател: AAU 1994

Мнениеот RANOPILE » Пон 22 ное 2010 21:29

Това мойто животно пак го направи вчера номера си и вече го прави като не съм я карал няколко дни поред. Като я карам всеки ден няма ядове. Първо като я палнах се усети че не работи като хората и после като позагря малко на 3-4 км се започна гореописания проблем. По Константин Величков от Стамболийски до надлез Надежда ми ставаше лошо като трябваше да спирам на светофар. За да няма ядове трябва да се тръгва като мравка - страшно плавно да се натиска педала и като се изнервих я по изфорсирах до 5000 оборота на някоко пъти.
Миналата седмица сменен бензинов филтър, днес ходих на диагностика и нямаше проблеми по ламбда сонда и термодатчик, нямаше и грешки в компютъра.
Възможно е да гори много малко масло. Свещите днес ги видях - бяха зацапани.
Дайте някакви идеи защо го прави при условие че вчера се ебаваше(не я бях карал 3-4 дни поред), а днес карах пак и нямах никакви подобни ядове.

Потребителски аватар
RANOPILE

Мнениеот RANOPILE » Сря 23 фев 2011 20:15

Поло 90-94г. 1,043 куб.см. 34kW AAU
Лошо работи общо взето(на моменти даже и на 3 цилиндъра работи) харчи между 10 и 11 на 100км градско с гуми 165/70R13:
1 При рязко подаване на газ в първия момент.
2 Когато не е карана повече от ден.
3 Сутрин когато е по-хладно.
Свещите са зле и са за смяна.
Незнам колко са читави кабелите, но когато ги пръскам с пръскалка за вода не прескачат искри и колата не работи по-зле от преди това.
Дали проблема не е в делкото?
Сменяни са:
Ламбда сонда Bosch - преди година и половина
Термостат - преди няколко месеца
Горивен филтър - преди няколко месеца
За смяна:
Масло от 10W40 на 15W40
Свещи съм хвърлил око на Beru

Съмнявам се че само свещите ще оправят нещата...
Кажете някоя свестна пълна диагностика къде мога да направя.
И какво е това животно стъпков мотор/автоматичен смукач и може ли то да ебава работата?

Потребителски аватар
RANOPILE

Мнениеот RANOPILE » Чет 03 мар 2011 7:02

След сменение свещи нищо не се промени.
та вчера отидох на диагностика в моя бивш техникум(Техникум по Транспорт и Енергетика "Хенри Форд"). На гърба му има сервиз. Малко ми се наложи да почакам, но си струваше. Всичко изглеждаше наред: центровка, ламбда сонда, кабели, бобина... И започнахме да обсъждаме с човека проблема и установихме, че може би е Датчика на Хол в делкото, който може да се ебава понякога и никой не го записва него... и тамън отваря делкото и капачката отвътре беше се "сговнясала" имаче мухъл ли зеления ли незнам какво. След почистване, първо механично и после със спрейове и накрая въздух мисля, че нещата вече са наред(дай-боже).

Та съм много доволен от това, че ми обърнаха внимание и вникнаха с мен в проблема, а не се гледаха само уредите.
Вече втори път ходя там. Първия смених Ламбда сондата. Оценка 10! :applause: :applause:

Потребителски аватар
Боян Боев
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Боян Боев » Пет 04 мар 2011 17:44

моето поло също гасне при потегляне на студен двигател....засега го излъгвам с малко повече газ и на полусъединител но ако се стопли и пак го прави ще трябва да взема мерки.

Потребителски аватар
Gecatawe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gecatawe » Пет 04 мар 2011 19:57

Боян Боев написа:моето поло също гасне при потегляне на студен двигател....засега го излъгвам с малко повече газ и на полусъединител но ако се стопли и пак го прави ще трябва да взема мерки.

Твоето е за почистване на дросел клапата.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”