Въпрос за спирачки

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
batmartolaneca
Автомобил:
Двигател:

Въпрос за спирачки

Мнениеот batmartolaneca » Чет 03 фев 2011 22:50

Здравейте колеги. Днес претърпях малък инцидент. Някой е решил да ми прави мръсно, та днес спирачките ми отказаха. Бях в сервиз, оказа се, че някой ми е срязал някакъв маркуч и е пипал още някакви неща. Действието се е развило през ноща :D Става дума за Поло 2-ка Facelift-a. Оправиха го, но забелязах, че предните дискове имат леки драскотини, а майстора ми каза, че накладките е хубаво да се сменят в скоро време. Изпратих баща ми в магазин за накладки и дискове, но от там са му казали да носи старите накладки и дискове. Някой може ли да ми каже, за да не свалям дисковете и накладките, какви да взема. Като ида в магазина какво да кажа, за да ми дадат дискове и накладки, които да станат? :beer :beer

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Re: Въпрос за спирачки

Мнениеот lrlmodo » Пет 04 фев 2011 14:36

Изображение

FDB1072 номер на Ferodo е това. Дебелина на накладките 17.3mm

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Пет 04 фев 2011 14:55

че някой ми е срязал някакъв маркуч и е пипал още някакви неща

Това е death .Нямаш ли представа кой е?

Потребителски аватар
vladko1001
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vladko1001 » Пет 04 фев 2011 20:27

колега,това си е класически опит за предумишлено убийство :beat_butt2

на една позната,тук в плевен имаше подобен случай/и двата предни спир. маркуча бяха прерязани с острие...та жалби в прокур. и т.н. death ...добре че е потънал педалЯ още при потеглянето...

ако спир. дискове не са много износени/под 8-9 мм/ не ги пипай...щото от магазинЯ ще си купиш такива,че след като загреят надолу по баирЯ :Mr Green Fun ,волана ще ти вибрира задраво в ръцете...кофти матрЯл :Mr Green Fun

batmartolaneca
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот batmartolaneca » Пет 04 фев 2011 21:40

За съжаление нямам представа кой може да направи такава простотия. Важното е, че всичко свърши добре, без пострадали, а и колата си е добре. Колега, lrlmodo, от къде на територията на София град, мога да намеря накладки на тази марка?

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Съб 05 фев 2011 21:59

batmartolaneca написа:За съжаление нямам представа кой може да направи такава простотия. Важното е, че всичко свърши добре, без пострадали, а и колата си е добре. Колега, lrlmodo, от къде на територията на София град, мога да намеря накладки на тази марка?

Е ти ако в софия не можеш да си намериш накалдки за поло ... не знам просто!!!!

ул. Козлодуй , ул. Цар Симеон, бул. Черни връх (до Хладилника) - на тези места са концентрирани 7/8 от магазините за части в София!!!

Ти до сега, не си ли купувал какви да е части? А и ... всеки майстор, уважаващ себе си, има договори със Вериги за авточасти и си намира частите които му трябват!!!

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Нед 06 фев 2011 20:16

http://www.euro07.bg/index.php

Има адреси, ако те интересува ще ти уредя 25% отстъпка, само ми драсни на лични.

Pundio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pundio » Пет 04 мар 2011 10:09

Колеги извинявам се за глупавия въпрос. Колко голяма простотия е да си ошлайфам ръбовете на дисковете? Смятам да сменя накладките, а при следваща смяна да сменя и дисковете.

Потребителски аватар
vasko__2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasko__2 » Пет 04 мар 2011 23:02

Pundio написа:Колеги извинявам се за глупавия въпрос. Колко голяма простотия е да си ошлайфам ръбовете на дисковете? Смятам да сменя накладките, а при следваща смяна да сменя и дисковете.

Ми не е много малка. Ошлайфай накладките, по-добре и по-лесно ще ти е.Само не дишай прахта.Тръкни им по един ръб от двата края с шабъра.И другия път нови дискове и накладки.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”